miklosbotha
582 poze   73367 vizite

Contact

Cluj-Napoca Telefon: 0723 840 639
Dr. ing. Botha Miklos
Dr. ing. Botha Miklos


Comentarii, mesaje pentru acest album:
Sunt afișate ultimele comentarii. Vezi toate

Emil74 (acum 1 an)  
La multi ani 2015!!! Un an nou fericit!
  Raportează
MarcelBalan (acum 2 ani)  
La București a fost a fost o ambianță plăcută, cel puțin pentru membrii clubului nostru, dacă doriți să vizionați un video, am urcat pe YouTube filmul cu Expofauna realizat de noi.
Noi am participat cu sportivitate la competiție, fiindcă avem crescători valoroși, care au meritat să fie recompensați.
Acesta este linkul www.youtube.com/watch?v=e8h29MkjyXA
  Raportează
MiklosBotha (acum 2 ani)  
Va felicit! Intr-adevar o manifestare de apreciat, va doresc la si mai mare!
  Raportează
cvinty (acum 2 ani)  
Expozitie cu vanzare de pasari si animale mici la turda pe 2-3 mai 2013
http://www.turdanews.net/articole/actualitate/24967-inceputul-lunii-mai-aduce-la-turda-o-expozitie-cu-vanzare-de-animale-mici-si-pasari.html
  Raportează
pusky (acum 2 ani)  
*
*
*TARGURI IN LUDUS IN ANUL 2013

*
*Asociatia crescatorilor de pasari si animale mici Ludus 2011 organizeaza targuri:

-3 MARTIE
-7 APRILIE
-
-1 SEPTEMBRIE
-6 OCTOMBRIE
-3 NOIEMBRIE
-1 DECEMBRIE
*
*Targurile vor avea loc in curtea scolii generale nr.1 langa benzinaria Moll.
*
*Va asteptam cu drag !!
  Raportează
anonim
mayya (acum 3 ani)  
buna..am avut si eu un shar pei..spun ca am avut pt ca mi-a murit azi noapte..de ieri dimineata tot avea diaree si a vomat o singura data..am dus-o la veterinar la amiaz si a vrut sa ii faca o perfuzie dar nu i=a gasit vena si i.a dat ceva injectabil sub piele..inca un antibiotic..si au zis ca isi revine in jumatate de ora o ora si ii scade si febra..din pacate azi noapte a murit..si o aveam doar de 13 zile..tin sa mentionez ca a mai facut o data asa..a fost rau 2 zile..oare de la ce a murit?ce boala ar fi putut sa aiba?va multumesc
  Raportează
Razvan29 (acum 3 ani)  
Buna ziua! Iepuri din rasa chinchila mai cresteti(m-ar interesa un mascul)? Va multumesc
  Raportează
pusky (acum 3 ani)  
ASOCIATIA CRESCAOTILOR DE PASARI SI ANIMALE MICI LUDUS 2011 organizeaza targ de porumbei,pasari de curte si animale mici de blana in data de 7 octombrie duminica.Targul va avea loc in curtea scolii generle nr 1 ,langa benzinaria Moll.
Orar: 07-14
Va asteptam cu drag!!
  Raportează
SilviuCONSTANTINESCU (acum 3 ani)  
Buna ziua si tot respectul pentru ceea ce faceti, ma puteti ajuta cu cateva informatii referitoare la rasa Chinchilla mare - standard, varietate de culori acceptate, lungime urechi, limite de greutate, semne particulare, rezistenta la anumite boli. Multumesc si sa auzim numai de bine!
  Raportează
canisadenitoi (acum 3 ani)  
Duminica 20 mai,de la orele 10:30,in parcul Chindia din Targoviste va avea loc etapa Campionatului International al ciobanestilor romanesti.
Relatii la 0730533121 sau 0729900008
Cezar Osiceanu
Presedinte CNCCR
clubulnationaldecainiciobanestiromanesti.sunphoto.ro">clubulnationaldecainiciobanestiromanesti.sunphoto.ro
canisaderomania.sunphoto.ro">canisaderomania.sunphoto.ro
  Raportează
vimral75 (acum 3 ani)  
FRUMOSI.
  Raportează
pusky (acum 3 ani)  
Asociaţia “Crescătorilor de păsări şi animale mici

Luduş 2011” – Judeţul MUREŞ

Organizează târg de păsări şi animale mici în data de 1 aprilie.
Târgul va avea loc în curtea Şcolii Generale nr.1 Str. Republicii nr. 55, pe E 60,langa benzinaria Moll.
Orar : 7.00 – 14.00
Vă aşteptăm cu drag !

Contact :0735553670
  Raportează
stoik (acum 3 ani)  
foarte fr sa va traiasca tot ce detineti
  Raportează
Ciobanescul de Bucovina o MINCIUNA imensa
Precizare:
- Nu doresc sa denigrez pe nimeni,
- nu doresc sa nu existe rase canine neinregistrate,
- nu doresc sa atac pe nimeni in mod nemotivat
- nu doresc decat sa ii aratam impreuna pe cei care au facut rau raselor nationale si chinologiei romanesti prin politicile de minciuni, falsuri, furturi si altele asemenea Doresc sincer sa facem impreuna cu totii - indiferent de apartenanta organizatorica - lumina,ordine si curatenie in aceasta activitate numita chinologia romaneasca in beneficiul tuturora dar mai ales al cainilor.
Cu stima
Cezar Osiceanu
Clubul National de Caini Ciobanesti Romanesti - CNCCR Organism unic abilitat de catre Ministerul Agriculturii se se ocupe de toate problemele legate de aceste doua rase nationale in anul 1998 prin ordinul 17178/1998. Este cel care a omologat international pentru prima oara rasele de ciobanesti romanesti in anul 2004. Str. Popa Tatu,66,sector 1,Bucuresti,Romania. cnccr@yahoo.com tel. 0040744319130 clubulnationaldecainiciobanestiromanesti.sunphoto.ro">clubulnationaldecainiciobanestiromanesti.sunphoto.ro si Canisa de Romania CanisaDeRomania.sunphoto.ro">CanisaDeRomania.sunphoto.ro cezarosiceanu@yahoo.com 0040744319130
Cea mai mare minciuna careia i-a cazut prada intreaga chinologie nationala din ACHR dar si iubitorilor de caini in general a fost omologarea asazisei rase de CIOBANESC ROMANESC DE BUCOVINA!
Autorii minciunii sunt urmatorii:
- conducerile ACHR si ale clubului si comisiilor de omologare din cadrul ei
- dnul Cristian Domitian Morosanu autorul cartii de trista amintire "Ciobanescul Romanesc de Bucovina - monografie in cuvinte si imagini" publicata in anul 2010 si vanduta fara chitanta oricui doreste!
- crescatorii si detinatorii de astfel de caini din cadrul ACHR care au stiut sau au aflat despre aceasta mare minciuna si au continuat perpetuarea ei in randul populatiei Romaniei si in afara granitelor ei
In fapt povestea este cam asa:
- un arbitru sarb Milivoi Urosevici tot venea in Romania la invitatia iubitului sau prieten Petru Muntean presedinte trecator prin chinologia nationala al ACHR.Pe baza acestei iubiri a aparut ideea ca omologarea rasei ciobanesc romanesc carpatin sa fie facuta in detrimentul crescatorilor majoritari din zona Bucovinei si in favoarea detinatorilor de caini de rasa comuna denumiti pompos carpatini din zona Bistrita.Aceasta idee a avenit pe fondul unor interese materiale personale ale celor doi mai suspomeniti care aveau la Bistrita un sponsor lipsit de cunostiinte chinologice dar plin de bani si de intentii bune legate de omologarea raselor nationale dna Bodea.In plus bistritenii s-au implicat in lupta si jocurile de culise legate de alegerea presedintelui ACHR si Petru Munteanu avea interesul major de a deveni presedinte in locul lui Virgil Nicolaev.
Cum Milivoi Urosevici observase declinul major al chinologiei din fosta Yugoslavie candva un lider de piata in acest domeniu in zona Europei Centrale si Rasaritene a dorit sa ramana si el cumva in istoria chinologiei mondiale si nationale din Serbia si impreuna cu Petru Munteanu a pus la punct aceasta minciuna enorma si jignire la adresa poporului roman si a chinologiei nationale.
- practic cei doi au pacalit crescatorii din Moldova condusi de dr Gaspar Viorel ca rasa pe care ei o cresteau si o aveau inregistrata chinologic pana la acel moment inclusiv la Ministerul Agriculturii din Romania si publicata si in Monitorul Oficial ca si ciobanesc romanesc carpatin se va numi in cadrul FCI ca si Ciobanesc Romanesc de Bucovina.
Odata inselati acesti crescatori cei doi au conceput si trimis la FCI standardul unei rase denumite CIOBANESC SUD EST EUROPEAN, cu tara de origine in Serbia,Bulgaria si Nordul Romaniei si ca si tari care patroneaza rasa Serbia si Romania.
Ca nimeni sa nu se prinda prea usor de falsul grosolan si minciuna spusa peste tot s-a comunicat si inscris in limba romana numele rasei de Ciobanesc romanesc de Bucovina in locul celui real si langa numele real al rasei de CIOBANESC SUD EST EUROPEAN s-a trecut in paranteza numele de Ciobanesc Romanesc de Bucovina.
Nimeni nu s-a sesizat de acest fals grosloan,capii ACHR au iesit in presa si s-au laudat cu marea realizare a lor, crescatorii si detinatorii au luat de buna minciuna si uite asa am ajuns abia acum sa constatam falsul si jiginirea maxima adusa bunei credinte a romanului iubitor de caini sau nu!
Pentru edificare intrati pe site-ul FCI si la varianta in limba engleza care este cea oficial inregistrata si valabila in intreaga lume si veti putea constata singuri aceasta magarie maxima!

Mesajul urmator se gaseste la:
http://www.animale.ro/forum/showthread.php?63311-Ciobanesc-Romanesc-de-Bucovina-II/page295
si a fost scris de catre Marian Drelciuc Canisa de Piatra Pinului
"15/02/2012, 14:37 #4422 piatraPinului
Vezi profil Vezi posturi forum Clasa "Baby"
Data inscrierii 12 sep, 10 Posturi 34
Am fost sunat ieri de o persoana care m-a intrebat de cand ma pricep la caini lucru care m-a amuzat toata ziua.Sunt in mijlocul ciobanestilor din anii 86.Nu voi uita niciodata de unde am plecat si unde am ajuns.In 94 am cumparat din comuna M-rea Humorului doua femele mici pe care le-am crescut apoi mi-am dorit un mascul bun si asa l-amcumparat pe Martin de la un oier vechi din comuna Stulpicani ,Flocea Gehorghe.De la acelasi crescator am mai cumparat o femela ,Frunza.Cu acesti caini am participat 3 ani in concursuri in toata tara apoi in urma arbitrajelor in 97 mi-am format canisa.Perioada 95-2002 este cunoscuta de catre vechi crescatori timp in care am fost campion Romania cu cainele meu.Am participat in cca 100 de expozitii canine timp in care am avut si bune si rele si am dobandit o experienta chinologica foarte buna.In anul 2002 am fost in sala la Bistrita cand s-au despartit cele 2 rase.Cei de la carpatini cand au primit denumirea au sarit in sus si au aplaudat.... noi ne-am multumit cu bucovina.Deci este clar ca am pierdut prima data.La formarea standarului unei rase participa toti crescatorii si proprietarii de canise al acelei rase din acel timp.Cati dintre voi ati participat sau ati fost informati de acest eveniment?Oare trei persoane pot hotari destinul unei rase fara noi crescatorii care muncim pentru acest caine?...Nu cred.Imi veti raspunde ca s-a format o subcomisie... dar cine a votat acea subcomisie?...Oare este corect ?Apoi am primit denumirea de Ciobanesc Sud-est European deci am pierdut si a duoa oara.Ne intrebam daca cei de la conducerea CRB din Bucovina sunt competenti sa ne conduca in continoare?Cu totii ne dorim sa vedem acest caine minunat omologat international ... dar sa fie Bucovina...! Cu respect canisa de Piatra Pinului. "
El arata inca odata marea minciuna a ACHR-ului legata de omologarea Ciobanescului Romanesc de Bucovina defapt a Ciobanescului Sud Est European care are ca tara de origine inscrisa pe site-ul FCI in limba engleza Bulgaria,Romania si Nordul Romaniei,si ca tari care au depus dosarul de omologare Serbia si Romania.
  Raportează
elemer (acum 3 ani)  
szep allomany, gratulalok !!!
  Raportează
bioflux (acum 3 ani)  
Legat de uriasul de transilvania.
In aprilie cred ca luam o diploma tot colectivul inscris in Februarie. Diploma va fi acordata de organizatorii Salonului International de inventica PROINVENT 2012, organizat la cluj-napoca. Nu pot sa garantez inca, juriul decide, dar eu mereu am participat cu diferite realizari si mereu am fost premiat. De ce nu am castiga si acum?
Va fi cea mai buna atestare pentru membrii colectivului de omologare ca s-au implicat in acest proiect. Timpul trece, dar peste ani astea raman.
Ar trebui, la anul, sa mergen si cu ala de cluj.

vali
  Raportează
pusky (acum 3 ani)  
Asociaţia “Crescătorilor de păsări şi animale mici

Luduş 2011” – Judeţul MUREŞ

Organizează târg de păsări şi animale mici în anul 2012 în data de 4 martie , 1 aprilie, 2 septembrie, 7 octombrie, 4 noiembrie şi
2 decembrie
Târgurile vor avea loc în curtea Şcolii Generale nr.1 Str. Republicii nr. 55, pe E 60.
Orar : 7.00 – 14.00
Vă aşteptăm cu drag !

Contact :0735553670
  Raportează
Soorin (acum 3 ani)  
succes
  Raportează
pusky (acum 3 ani)  
EXPOZITIA ZONALA de porumbei, pasari de curte ,pasari de colivie si animale de blana LUDUS 2012 in data de 17 -19 februarie in sala de sport a Scolii Generala nr. 1 pe E 60.

Program de vizitare – Simbata - orele 8-19
- Duminica –orele 8- 14

Duminica 19 Februarie se va organiza tirg in curtea scolii
  Raportează
anonim
marius (acum 4 ani)  
Scuzati deranju .Doresc sa cumpar gaini Australorp , d-nle Botha , Am cumparat recent un mascul ,,Marele alb ,, de la dumneavoatra . Daca puteti va rog sa ma ajutati si in privinta aceasta cu un nr de telefon, Multumesc
  Raportează
vili07neamt (acum 4 ani)  
La multi ani
Succes mai mare in 2012
  Raportează
anonim
gheorghe61 (acum 4 ani)  
din ce cauza mananca la fatare iepuroaica pui
  Raportează
anonim
vadim (acum 4 ani)  
pentru ca nu a avut apa
  Raportează
ovidiuoana70 (acum 4 ani)  
SARBATORI FERICITE
  Raportează
anonim
marius (acum 4 ani)  
Buna Seara,Stie cineva ,de unde se poate cumpara ceva tub de scos gazele din burtica iepurasului?, si ce ar insemna asta ?
  Raportează
pusky (acum 4 ani)  
Asociaţia “Crescătorilor de păsări şi animale mici
Luduş 2011” – Judeţul MUREŞ

Organizează târg de păsări şi animale mici în anul 2011 în data de 6 noiembrie.
Târgurile vor avea loc în curtea Şcolii Generale nr.1 Str. Republicii nr. 55, pe E 60.
Orar : 7.00 – 14.00
Vă aşteptăm cu drag !

Contact :0735553670
  Raportează
anonim
buna seara (acum 4 ani)  
am primit acum vre-o 4 luni o chinchila si de cateva zile am observat ca ii cuege un ochisor si cateodata il are chiar lipit..nu-l poate deschide:( cum as putea sa o ajut?? si cum as putea sa aflu exact cam ce varsta are?? multumesc!
  Raportează
anonim
Gabi P. (acum 4 ani)  
Buna seara,


Doresc cateva detalii referitoare la cresterea iepurilor din rasele create de dumneavoastra, cum ar fi locatia in care pot fi crescuti (un spatiu minim), alimentatia, inmultire, medicatie necesara, etc.

As dori daca se poate , sa procur cateva exemplare din rasele create dumneavoastra (Uriaşul de Transilvania şi Iepurele de Cluj).
Doresc sa incep o mica afacere in domeniul acesta .
Va multumesc!
  Raportează
MiklosBotha (acum 4 ani)  
Buna ziua,
in legatura cu Iepurele de Cluj va pot ajuta fara nicio problema, iar pentru Uriasul de Transilvania va rog sa va adresati colegului meu Petresu-Mag de la Bioflux

bioflux.sunphoto.ro">bioflux.sunphoto.ro

Pentru documentatie recomand sa va achizitionati o carte despre cresterea iepurilor, iar daca o sa aveti nelamuriri o sa beneficiati de tot sprijinul meu in conditiile in care ati achizitionat iepuri de la mine.
Cu respecte, Miklos Botha.
  Raportează
pusky (acum 4 ani)  
TARG DE PORUMBEI,GAINI SI ANIMALE MICI IN LUDUS

ASOCIATIA CRESCATORILOR DE PASARI SI ANIMALE MICI LUDUS 2011 organizeaza in data de 2 OCTOMBRIE si 6 NOIEMBRIE targ de porumbei,gaini si animale mici in localitatea Ludus in curtea Scolii Generale nr.1,pe E60 langa benzinaria Moll.
Orar: 7-14
va asteptam cu drag!
  Raportează
anonim
adriana (acum 4 ani)  
Buna ziua !am si eu o rugaminte,sa ma ajutati cu un sfat,mi-a fatat o iepuraica la 38zile si nu i-am gasit decat un singur iepuras in cusca mort si acela muscat de spate,in schimb iepuroaica mananca foarte putin si e trista,are niste scurgeri(sunt normale dupa fatare)am fost la veterinar si mi-a dat niste picaturi de pus in apa,se colora in rosu,mentionez ca un nepotel mai mic a bagat un iepuroi peste ea..offf:(((cum trebuie sa procedez?
  Raportează
anonim
monitor77 (acum 4 ani)  
Buna,
am o intrebare: daca mi-au murit cativa iepurasi bolnavi de coccidioza cei care au crescut alaturi de ei pot fi sacrificati si consumati? Va multumesc anticipat !
  Raportează
beni14d (acum 4 ani)  
buna...as avea si eu o intrebare..care e cel mai bun vaccin pentru iepuri...am vazut ca unii recomanda mixohemovirovac..altii coccistop...nu mai stiu ce sa cred...am vazut un articol scris de dv. ca nu recomandati produse de la romvac.si pentru ce e periculos mixohemovirovac...va multumesc..
  Raportează
badea4ake4you (acum 4 ani)  
mixohemovirovac, dar si geliprim de pus in apa 4mL/10L.poate inlocui cu succes mixohemovirovac-ul
  Raportează
anonim
stefan (acum 4 ani)  
am si eucitiva iepuri marele german dar de doua zile mi-a mururit 2iepuri mari si nu stiu ce sa le fac ce medicamente imi trebuie
  Raportează
anonim
silviu (acum 4 ani)  
io am un iepure cu piciorul din spat stang rupt se mai pote reface vreodata
  Raportează
anonim
acasa.v (acum 4 ani)  
Buna ziua dl.Bota am nevoie de un sfat va rog, am o iepuroaica fluture german si de vreo 1 luna a inceput sa slabeasca si sa dea foarte mult din labute(ca si cum iar amorti) dar mananca ok. nu este suparata. ce sa intamplat, ce trebuie sa fac Va MULTUMESC ANTICIPAT TUTUROR CARE POT SA-MI DEA UN SFAT
  Raportează
CanisaDeRomania (acum 4 ani)  
canisaderomania.sunphoto.ro">canisaderomania.sunphoto.ro
tel 0040744319130 begin_of_the_skype_highlighting 0040744319130 end_of_the_skype_highlighting
cezarosiceanu@yahoo.com
All about mioritic from de world biggest mioritic kennel.
Cezar Osiceanu
si cat ar costa clestele de tauat la dvstra?este nou?Multumesc!
  Raportează
enciu (acum 4 ani)  
f.frumos tot ce detineti.sa va traiasca
  Raportează
gaal (acum 4 ani)  
Buna seara dl.Bota,anul trecut cu un sfat primit de la dumneavoastra telefonic mi-am salvat o iepuroaica pe jumatate moarta,acuma mi-am facut si eu sait pe sunphoto si as vrea sa va multumesc ptr. amabilitate.Paste fericit!cu respect Gaal.
  Raportează
dragosduru (acum 4 ani)  
Liniste sufleteasca, belsug si lumina sa va aduca Sarbatoarea Invierii Domnului. Paste Fericit!!! ...Cu respect Dragos...
  Raportează
anonim
marius (acum 4 ani)  
multumesc frumos
astept raspuns
  Raportează
anonim
marius (acum 4 ani)  
buna ziua , ma bucur mult ca ati revenit,
va rog sa ma ajutti intro problema: am vaccinat puii de hibrizi ,( belgian , marele alb )acum 9 zile , iar unul da semnele urmatoare:ochisorii umflati , (prunuta) din spate un pic marita si pe urechi mici pete galbui spre rosu cu noduri mici , au fost vaccinati de Mixomatoza , tratament de coccidioza cu cocisstop s , si pe langa asta am mai pus in apa( promotor 43 )vitamine pt imunitate etc ,
va rog frumos daca nu e pre mare deranjul sa ma ajutai cu un sfat, e cel mai frumos exemplar dintre toti
  Raportează
anonim
chivu mirela (acum 4 ani)  
imi puteti spune la cate zile dupa fatare pot taia o iepuroaica careia i-au murit puii?
  Raportează
anonim
simona (acum 4 ani)  
Buna seara dl Botha puteti sa-mi spuneti daca evomec plus administrat la oi in perioada de gestatie afecteaza in vreun fel?Astept raspunsul dv cat mai urgent.Va multumesc anticipat. Simona de la Bistrita.
  Raportează
mihai79 (acum 4 ani)  
buna ziua D-le botha ,am un iepure caruia ii curge un ochi si nu raspunde deloc la tratamentul cu picaturi pe baza de gentamicina ,ce sfat imi dati? Cu stima Mihai
  Raportează
adriangelu (acum 5 ani)  
am cumparat un iepure si as vrea sa il vaccinez cu MIXOHEMOVIROVAC si propietarul a zis ca la vaccinat
acum 3 saptaman tot cu vaccinul asta pot sa repet vaccinul ca nu tare am incredere in el
  Raportează
anonim
IONEL (acum 5 ani)  
sa-mi spuneti va rog care furaj granulat pentru iepuri e CEL MAI BUN ,,dar sa nu contina srot de floarea soarelui sau organisme modificate genetic ca in cel din Ungaria cu Lasanocid,,,era din cel cu Diclazuril si era foarte bun.Si daca sulfacociromul buvabie e eficient sau nu.Baycoxul e bun si pt iepuri sau numai pt gaini.El e cel care are ca substanta actica toltazurilul sau nu,,,,,astept raspuns urgent.
  Raportează
anonim
anonim (acum 5 ani)  
Buna ziua!
Va rog ajutati-ma si pe mine...azi dimineata am sacrificat 2 iepuri,femela si mascul,amandoi erau sanatosi...nu prezentau nici un semn ca ar fi bolnavi,dar femela avea pe ficat niste pete albe.Exista vreo astfel de boala?Femela am tinut-o intr-un tarc cu inca 5 iepuroaice.Este posibil ca si ele sa fie la fel?
Hrana lor este alcatuita din trifoi uscat,porumb de doua ori pe saptamana si varza cam de doua ori pe luna.
Va rog mult sa ma ajutati.Multumesc anticipat
  Raportează
adrianborcea (acum 5 ani)  
Felicitări.calitatea pe primul loc.o întrebare:ce şanse de vindecare sunt la un iepure cu piciorul din spate rupt deasupra articulaţiei genunchiului care se mai ţine doar în muşchi şi tendoane nu a ieşit nimic prin piele,menţionez că este bandajat şi atelat.adrian cl.vă mulţumesc mult.
  Raportează
olguta63 (acum 5 ani)  
FELICITARI PT TOT CE FACETI MI ATI OFERIT O SEARA MINUNATA CU URECHIATII DVS O SEARA BUNA SI MULTA SANATATE
  Raportează
ORADU76 (acum 5 ani)  
astept raspunsul d-voastra,va multumesc anticipat. Cu stima Radu de la Sighisoara.
  Raportează
ORADU76 (acum 5 ani)  
va salut dl. Botha, vad ca aveti raspunsuri pt toate intrebarile colegilor nostri crescatori, eu sunt Radu si imi face o deosebita placere sa citesc ceea ce dumneavoastara raspundeti raspundeti asa ca as avea si eu o intrebare si anume: am o iepurica californiana fatata cu 11 pui de 20 zile si stranuta si are secretii nazale, am duso la med. vet. si mi-a zis sa ii dau enrofloxacina timp de 14 zile ... ce spuneti ii ok asa???
  Raportează
anonim
chivu mirela (acum 5 ani)  
buna ziua!am o femela iepure care e gestanta si de 2 zile pierde sange prin urina si fecale[zic eu ca nu chiar exagerat de mult].Sa fie oare aproape de data la care fata?
  Raportează
anonim
chivu mirela (acum 5 ani)  
am un iepure femela care banuiesc ca e gestanta si de 2 zile pierde sange iun urina si fecale[zic eu ca nu chiar mult].Sa fie aproape de termenul la care fata?
  Raportează
dragosduru (acum 5 ani)  
Aho,aho,prieten bun...Care stai pe sait acum...I-a opreste-te din scris...Si-asculta ce-am de zis...N-am intrat sa te stresez...Am intrat sa iti urez... La Multi Ani si fericire... Casa plina de iubire... Punga plina de multi bani... Sa traiesti la Multi Multi Ani!!!
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Vad ca am parte de multe surprize placute :), cu multumiri. Sa va aduca Anul Nou numai Bucurii si Implinirea Dorintelor. La Multi Ani!
  Raportează
dragosduru (acum 5 ani)  
Sfintele sarbatori de Craciun si Anul Nou sa va aduca sanatate,putere de munca si multe satisfactii alaturi de cei dragi.La Multi Ani!!-Dragos-.
  Raportează
anonim
varu (acum 5 ani)  
Salut.Am si eu nevoie de un sfat in legatura cu o iepuroaica.Ce sa ii administrez ca sa se ingrase?are 1 an jumatate,pe 1 martie 2010 am dat-o la monta,iar dupa vreo saptamana a inceput sa slabeasca si la 3 saptamani de la monta a avortat.Am dat-o iar la monta si pe 9 mai a fatat 12 pui,a murit unul in primele zile,dar tot nu se ingrasase bine.
In timpul cce a trecut s-a mai ingrasat putin,dar tot e slabuta.Mananca porumb,fan(trifoi) si mai rar morcov si varza.O tin intr-un tarc impreuna cu alte 5 femele,ele sunt grase dar ea e mai slabuta.
  Raportează
anonim
Grzegorz Stańczuk (acum 5 ani)  
Hello, J'm Gregor, we have bin together in Germany, in 2000. Do you remember?
Reply to my email grzegorzstanczuk@gmail.com
  Raportează
iepurigerman (acum 5 ani)  
buna ziua dmn.dr..am o intrebare,am un ciine jack russel nu stiu de la ce cade pirul si pielea este putin rosie ce-mi sugerati sa fac multumesc cu stima
  Raportează
anonim
Heyo (acum 5 ani)  
De ce a murit un iepure caruia i s-a dat mancare moale?
  Raportează
anonim
catalin (acum 5 ani)  
sal
pot iepuri manca porumb crud?
  Raportează
ciprianp (acum 5 ani)  
nu le dati, nu il pot digera si va putrezi in stomac. am patit
  Raportează
anonim
ce se intampla? (acum 5 ani)  
de ce mananca iepurii pamant?
  Raportează
pusky (acum 5 ani)  
buna ziua dmn dr.,am si eu o intrebare despre vaccinul pestorin mormyx sau pestorin,din sticluta de vaccin poti sai administrezi iepurilor vaccin cand dorete omul,adica azi 5 doze peste o luna inca 5 doze?sau vaccinul dupa ce este preparat in 2-3 ore trebe administrat sau in caz restul ramas se arunca?multumesc
  Raportează
doru34 (acum 5 ani)  
vaccinul odata amestecat , nu il mai pute-ti folosi decat in acel moment , faceti cati iepuri aveti si restul aruncati
  Raportează
anonim
yo yo (acum 5 ani)  
dupa cate zile poti pune mana pe puii de iepuri?....eu am 5 pui care au 16 zile...deci pot sa pun mana pe ei?
  Raportează
ionutk (acum 5 ani)  
sa iti spun cum procedez eu:dupa 24 de ore de la fatare controlez cuibul(numar puii si daca sunt pui morti ii iau) dar nu trebuie sa aiba mainile vreun miros.apoi nu mai pun mana pe ei pana cand nu ies din puf
  Raportează
boldan (acum 5 ani)  
linist poti pune
  Raportează
POPTIBERIU (acum 5 ani)  
crescator de iepuri de rasa
  Raportează
anonim
irina (acum 5 ani)  
Buna ziua,
Domnilor ce s-a intamplat?Raspunsurile domnului Bota ne erau tare utile!
Va rugam sa reveniti in comunitatea noastra!
Multumesc!
  Raportează
mariusiepuri (acum 5 ani)  
Buna ziua,
Am niste iepurasi care stranuta.Imi puteti spune cauzele si tratamentul ?Multumesc!
  Raportează
badea4ake4you (acum 5 ani)  
Aceeasi intrebare de mai jos
  Raportează
ionutk (acum 5 ani)  
stie cineva de ce nu mai raspunde dl Botha ?
  Raportează
puscasu (acum 5 ani)  
buna seara Domnule Botha !!! am un iepuras urias german de 3luni jumate care are o ureche fff umflata si o tin in jos (ca berbecul german) ........urechea nu este umflata din cap ci doar in exterior este umflata si rosi e si fierbinte ce poate fi ??????? si ce i-as putea face ca sa isi revina ..... de mincat maninca nu ff bine dar maninca cit de cit ..... astept un raspuns ..multumesc mult!
  Raportează
anonim
irina (acum 5 ani)  
Domnule Botha, am un iepuras de o luna, belgian, de culoare galbuie, care acum doua saptamani a sangerat. Am tratat zona dupa ce am igienizat si am curata cu rivanol. A trecut acea sangerare, acum are mici secretii transparante si nu mananca nimic.A slabit foarte mult, sta ghemuit si zace. Ce-mi recomandati, va rog? Ce boala este si cum trebuie procedat. Precizez ca mai am inca 7 iepurasi care sunt fratii si au o luna astazi.
  Raportează
serju (acum 5 ani)  
Intra si pe www.petunivers.ro,si fa-ti un user.Acolo este mult mai usor sa vorbesti,pentru ca daca esti online poti folosi chat-ul,apoi poti sa iti faci multe albume cu poze.Eu zic ca merita sa incerci (nu ai nimic de pierdut).
  Raportează
anonim
iulia (acum 5 ani)  
buna seara am o intrebare am un iepuras pe urechile lui are umflaturi rosi si pe botic ce pot sa-i fac
  Raportează
anonim
Alexandru (acum 5 ani)  
Buna ziua domnule Botha. Va scriu acest mesaj, intrucat am un perus care de vreo 2 saptamani care are o respiratie greoaie si zgomotoasa, este apatic, ragusit, stranuta din cand in cand si are diaree. Intrucat in Botosani nu prea sunt medici care se pricep la perusi, va rog sa ma ajutati sa gasesc un tratament pentru ea (este femela). Cu stima, Alexandru
  Raportează
MoldovanuAndrei (acum 5 ani)  
buna ziua domnule Botha. am achizitionat recent 4 urechiati din olanda 3 olandezi si 1 berbec. rugamintea mea este sa imi spuneti va rog ce fel de berbec este. astept saspuns pe pagina mea. va multumesc anticipat. (tin sa precizez ca berbecul a fost bonus, nu am mai avut berbeci pana acuma)
  Raportează
anonim
POP TIBERIU (acum 5 ani)  
PT. COCCIDIOZA se gaseste med. COCCISTOP'S
  Raportează
anonim
popa silviu (acum 5 ani)  
Am dat iepuroaica la monta dar iepuroiul nu se da la ea, bate din picioarele din spate si fuge prin cusca daca il fortez sa se dea la iepuroaica, este un comportament normal? mentionez ca iepuroiul are in jur de 6 luni. Nu-mi dau seama de ce nu se da la iepuroaica, poate sa-mi raspunda cineva comportamentul lor in astfel de situatii? Va multumesc
  Raportează
nist23 (acum 5 ani)  
domnule botha am o femela matura de urias german care mananca cerealele si bea apa dar fanul nu prea il mananca si slabeste dar mentionez ca ea mananca si nu sta suparata va rog sami spuneti urgent ce este si ce medicament este bun oricene stie sami dea raspuns
  Raportează
anonim
ilie (acum 5 ani)  
Spuneti-mi va rog,ca timp traiaste un iepure???
Multumesc
  Raportează
nist23 (acum 5 ani)  
d-le botha am o femela care are 1 an si 9 luni e vreo problema daca o las si pe la anul pentru inmultire metionez ca femela a fatat doar de 2 ori in acest timp pot sa o las pana la anul pentru a scoate cateva ture de pui ?
  Raportează
gabylala (acum 5 ani)  
Buna ziua.Spuneti-mi va rog pt balonare la iepuri ce tratament sa le dau?sunt afectati doar puii,iar 3 au murit.Le dau oxivet dar parca nu are efect.Va multumesc anticipat si scuze pt deranj.
  Raportează
nist23 (acum 5 ani)  
daca nu a raspuns domnul botha raspund eu imi cer scuze ca intervin dupa cum spunea domnul botha se da 15 ml la 1 l de apa otet de mere
  Raportează
anonim
ionut (acum 5 ani)  
salutare,am si eu un iepuras,are 6 saptamani dar nu merge normal,nu isi poate tine echilibrul,cand vrea sa mearga nu paseste bine pe picioarele din spate,se sprijina mai mult pe labute.face 1-2 pasi si apoi vine in bot si se da cu burta in sus sau pe o parte si se ridica mai greu.asa l-a fatat iepuroaica....cand avea 3 saptamani si nu mergea bine am zis sa ii dau in fiecare zi lapte proaspat de vaca,dar nu aparea nici o schimbare,mananca grau iarba verde morcovi si paine.
Isi mai revine??? astept raspuns aici de la toti cei care ar putea sa-mi ofere informatii.va roooog mult ajutati-ma
Multumesc
  Raportează
anonim
vasile (acum 5 ani)  
buna ziua. un sfat va rog,la o iepuroaica respiratie dispneica mers greoi pedaleaza cu membre anterioare un sfat asi dori ce ar putea sa fie/ Va multumesc cu toata stima.
  Raportează
anonim
aliona (acum 5 ani)  
buna ziua ,as vrea foarte mult sa ma ajutati si pe mine .una din probleme e ca am o iepuroaica care dupa ce fata ,ori pana seara toti iepurasii sant morti prin toata cusca ori ii gasesc morti cate vreo doi zilnic pana mor toti. a doua problema este , ca unele iepuroaice au fost montate 2 luni la rind , si inca nu mi-au fatat ,a fatat doar una (* un singur pui), doar ca cu intirziere de 5 zile.... mentionez , ca ca iepuroaicele nu sint la prima fatare .. VA ROG ., DATI-MI SI MIE UN SFAT ( oare sa fie din cauza , ca le-am facut vaccinul cind erau la mijlocul perioadei de jestatie ? )
  Raportează
nist23 (acum 5 ani)  
un medic veterninar mia recomandat asta pentru lipsa de calciu mentionez ca cineva a avut un mascul pui de 1 luna si 1 saptamana aproape mort nici nu putea sa se ridice si doctorul veterinar ia recomandat sulfadimidin,1 plic la 10 l de apa daca tin bine minte daca nu ma insel si in 2 zile sia revenit
  Raportează
nist23 (acum 5 ani)  
d-le botha sulfadimidin este bun la iepuri lunar 3 zile o pauza de 3 zile si apoi iarasi 3 zile?astept raspuns urgent cine stie il rog sa ma anunte
  Raportează
nist23 (acum 5 ani)  
domnule botha am o problema am o femela de fluture care nu vrea nici cum sa stea la monta mentionez ca femela fatat o data si si atunci a prins foarte foarte greu ce problema sa fie ce diagnostic miati da?
  Raportează
anonim
irimia (acum 5 ani)  
salutare,am o mare nelamurire : am vaccinat iepurii cu mixohipra-h si mi-au facut o boala asemenea mixamotozei ,neavand aceeleasi efecte : la iepuri doar le apar acele bube pe nas , pe ochi , pe urechi si la org genitale , dar cu pofta de mancare mare , foarte activi , nu slabesc . as dori un sfat cum pot trata aceasta boala , si cum o pot preveni !multumesc
  Raportează
fivia (acum 5 ani)  
va salut cu respect domnule dr.
am o problema cu un vitel care e umflat in zona ombilicului
ce as putea sa fac sa se vindece?
are doar o saptamana si jumate si e umflat la capatul ombilicului are o umflatura cat o nuca va rog sa-mi raspundeti
  Raportează
anonim
tuleadeliutza (acum 5 ani)  
buna ziua.as avea si eu o intrebare, am o iepuroaica cu un picior rupt in spate ce tratament ii pot da si daca o s o mai pot da la monta are doar 6 luni (varsta) si daca exista vreo posibilitate sa ii se infecteze.nu i a iesit osul prin piele.va multumesc.
  Raportează
anonim
albu.sergiu84 (acum 5 ani)  
buna ziua.as avea si eu o intrebare, am o iepuroaica cu un picior rupt in spate ce tratament ii pot da si daca o s o mai pot da la monta are doar 6 luni (varsta) si daca exista vreo posibilitate sa ii se infecteze.nu i a iesit osul prin piele.va multumesc.
  Raportează
anonim
georgian (acum 5 ani)  
va rog urgent ce le pot da iepurilor ca sa se desumfle....mor:((
  Raportează
anonim
georgian (acum 5 ani)  
daca iepuri sunt putini umflati ce le pot da ...astept raspunns si la prima intrebare,......
  Raportează
anonim
georgian (acum 5 ani)  
am si eu 3 iepurasi belgieni de varsta 2 luni care suunt umblati in burta ce sa le dau sa mai traiasca si din ce cauza s-a intamplat mai bine zis de la ce mancare nepotrivita sa stiu sa o elimin din nutritia acestora......astept cat mai repede un raspuns de la D-l Botha si de la toti cate o opinie ...MS...:*
  Raportează
anonim
popa silviu (acum 5 ani)  
Linco Spectin injectabil este bun ca si antibiotic?
Intreb pe oricine imi poate un raspuns
  Raportează
zoli17 (acum 5 ani)  
Din cate stiu medicamentele din familia spectomicinei din care face parte si lincospectinul sunt contraindicate la iepuri.
  Raportează
harliscaflorin (acum 5 ani)  
este foarte bun antibioticul,il folosesc de ceva vreme si da si rezultate,il recomand tuturor crescatorilor
  Raportează
Razvan29 (acum 5 ani)  
Cum de nu mai raspunde Domnul Botha la intrebari?
  Raportează
ondiyn (acum 5 ani)  
Pot sa va deranjez si eu cu o intrebare !
Am cateva femele de UG si AV care de ceva timp stranuta ff puternic , stranut care dupa un timp e plin de mucozitati , apar coji pe nas , femele se scarpina pana ce sangereaza .
Am incercat tratament cu un antibiotic enrofloxacina si dupa ctva timp si eritromicina , ambele buvabile . Nu am obtinut nici un rezultat , mai rau au inceput si cei micii sa stranute .
Va mentionez ca iepurii ii tin in aer liber , nu exista conditii de acumulari de amoniac , custile nu sunt etajate , podeaua este din plasa tot timpul impecabil de curata.

Va multumesc ,
Cu respect ,
Sorin
  Raportează
anonim
popa silviu (acum 5 ani)  
D-le doctor, am vb. si la telefon in legatura cu iepuroaica care are o infectie la organe, ii administrez antibiotic injectabil Linco-Spectin si unguent cu tetraciclina dar observ ca este foarte slabita si nu are pofta de mancare, ce sa-i administrez ca sa manance? Va multumesc anticipat. Precizez ca infectia i s-a retras destul de bine.
  Raportează
anonim
popa silviu (acum 5 ani)  
Eu le administrez iepurilor doar furaje concentrat cumparate din comert si fan uscat, intreb pe oricine imi poate da mai multe informatii, ce altceva de mancare le mai pot administra iepurilor asa incat sa nu-i deranjeze din punct de vedere al digestiei si sanatatii. Va multumesc tuturor anticipat
  Raportează
anonim
chivu mirela (acum 5 ani)  
buna ziua!ce doza de coccistop se administreaza la iepuri si pe ce perioada?dar vitamina k cum se administreaza?pot da la toti iepuri sau numai la iepuroaica gestanta si in perioada de lactatie?multumesc.
  Raportează
anonim
popa silviu (acum 5 ani)  
Am vaccinat iepurii cu Pestorin, acest vaccin se administreaza tot din 6 in 6 luni sau mai des?
  Raportează
anonim
iulia (acum 5 ani)  
am un porumbel bolnavior si imi doresc sa-l fac bine.
  Raportează
anonim
iulia (acum 5 ani)  
buna seara! se poate sa discutam despre porumbei?
  Raportează
nist23 (acum 5 ani)  
domnule botha am o femela cu raie auriculara si am vazut ca pe ceafa i se duce putin blana si are rana ca si in urechi acolo sa fi luat raia de la urechi?daca iau ivermectina si o departizez o sai treaca?
  Raportează
aureliepuri (acum 5 ani)  
buna seara domnule doctor pentru pasteureloza ce antibiotic este eficient la iepuri?
cu respect
  Raportează
nutzu (acum 5 ani)  
Buna ziua d-le Botha! Am doi pui de urias german de 3 saptamani, au mancat verde si au facut diaree, inafara de hrana uscata ce pot sa le fac? Va multumesc.
  Raportează
badea4ake4you (acum 5 ani)  
Buna seara d-le Botha! Am o nelamurire. Azi mi.a murit o iepuroaica urias gri german de 5 luni, a fost balonata si cand o strangeam de burta incepea sa chiraie. Mentionez ca le dam sa manance lucerna uscata, verde si grau, iar duminica le.am fakut mixohemovirovak 0.5ml la toti. Din ce cauza a murit?? Multumesc anticipat
  Raportează
anonim
paul (acum 5 ani)  
d-l botha va salut. daca se poate sa ma lamuriti cu un aspect.dupa parerea dvs amprolul este bun pt iepuri? sau mai bine geliprim? am folosit amandoua produsele. Din experienta am observat insa ca, chiar sub tratament unii dinte iepuri au facut coccidioza. sa fie o greseala in tratament sau efectiv obisnuinta coccidiei cu tratamentul. in ultimii 4 ani folosesc doar amprol dar din pacate am avut cazuri de coccidioaza exact sub tratament. cu tratamentul cu geliprim inca nu sunt lamurit asupra schemei de utilizare? in sensul ca pe prospect scrie 7 zile mzxim...dar nu spune la ce interval de timp trebuie repetat? aveti vreo idee,? sau stiti cum trebuie folosit geliprim dupa o anumita schema? sau mai bine zis ....care e cel mai eficace tratament pt coccidioza sau ce folositi dvs si ati avut rezultate bune.. va multumesc.
  Raportează
costy22 (acum 5 ani)  
Buna seara!
Spuneti-mi va rog, ce parere aveti despre hranirea iepurilor numai cu furaj concentrat produs in Ungaria si bineinteles fan de calitate, morcov si apa.
Va intreb pentru ca unii crescatori nu recomanda acest lucru din cauza ca s-ar putea ingrasa excesiv si astfel ar fi probleme in ceea ce priveste reproductia.
Multumesc!
  Raportează
anonim
Dorin (acum 5 ani)  
Buna ziua am o intrebare am o iepuroaica ce are pui de aproape 2 saptamani pot sai administrez in apa coccistop??? Multumesc
  Raportează
mihai79 (acum 5 ani)  
pt o femela de urias de 2 ani care nu prea se mai ingrasa iar in timpul alaptarii slabeste si mai mult ce diagnostic ati pune? mentionez ca nu a avut mai mult de 3 monte pe an deci nu am obosit-o,mancare de calitate la discretie,cuibul nu depaseste 6 pui niciodata.ce medicatie recomandati si in ce doze? CU STIMA,MIHAI
  Raportează
anonim
Adi (acum 5 ani)  
Am si eu o problema am o iepuroaica belgiana ce mia fata 10 pui si acum au 2 saptamani dar ma tem ca iepuroaica nu are destul lapte pentru ai hrani pe toti acuma i dau lucerna verde si cucuruz.Ce ar trebui sa i mai dau de mancare ca sa aibe destul lapte pentru a hrani iepurasi? Multumesc
  Raportează
anonim
any (acum 5 ani)  
as fi foarte recunoscatoare tuturor iubitorilor de iepuri care au avut aceleasi probleme ca si mine ( pui morti ,iepuroaica care nu sta la monta ) si ce ati putut face in aceasta privinta.va multumesc anticipat pentru orce sfat
  Raportează
endi (acum 5 ani)  
Buna ziua, un bun prieten a intampinat o problema. Diagnosticat de un medic veterinat zice ca iepurii ar avea anaerobioza. Asta fiind sub tratament anti coccidiozei. Am primit recomandari de oxivit sau lincospectin injectabil. Aveti alta parere? Multumesc!
  Raportează
uidivo (acum 5 ani)  
BUNA ZIUA DL. DOCTOR!AM SI EU O INTREBARE REFERITOARE LA VACCINUL PT MIXOMATOZA SI BOALA HEMORAGICA LA IEPURI MIXOHEMOVIROVAC, CE AVETI IMPOTRIVA LUI SAU CE EFECTE SECUNDARE ARE?CA AM CITIT INTR-UN MESAJ DE-AL DV CA RECOMANDATI ORICE VACCIN DIN FARMACII PT ACESTE BOLI NUMAI PE ACESTA NU!!!CU STIMA, OVIDIU UDRESCU
  Raportează
anonim
any (acum 5 ani)  
buna ziua ,as vrea foarte mult sa ma ajutati si pe mine intro problema cu care m-am confruntat si anul trecut.una din probleme e ca am iepuroaice care dupa ce fata ,ori pana seara toti iepurasii sant morti prin toata cusca ori ii gasesc morti cate vreo doi zilnic pana mor toti. o alta problema e ca am o iepuroaica care a fatat o data si de mai bine de 2 luni am dato la iepuroi de mai multe ori si nu vrea sa stea niciodata.as dori sa stiu ce pot face in legatura cu aceste doua probleme , eu crescand iepuri de mai multi ani dar de anul trecut ma depaseste.va multumesc mult
  Raportează
endi (acum 5 ani)  
Buna ziua, bine v-am regasit, dupa o perioada de absenta pe pagina dumneavoastra, revin cu o intrbare. Am un mascul de urias german, pe ambele parti ale membrelor anterioare, in zona greabanului, sper ca m-am exprimat corect, are goluri de blana, am observat recent ca acum creste din nou. Care ar fi cauza? Si ce trebuie facut.
E vorba de masculul, de care v-am spus anul; trecut ca a trecut printr-o coccidioza puternica, cei care erau cu el in boxa aveau ficatul zob. Dar la sugestia dumneavostra l-am tinut, mai am rugamintea, daca aveti putin timp sa vedeti pe profilul meu respectivul mascul, o parere, profesionista, obiectiva si sincera. Multumesc!
  Raportează
dado (acum 5 ani)  
seara buna,va rog sa-mi spuneti ce cantitate de vitamina k3 se adauga la litrul de apa impreuna cu coccistopul.multumesc
  Raportează
anonim
Mihai (acum 5 ani)  
Buna ziua. Am si o intrebare
Am niste pui de californian si de la o vreme au inceput sa se scarpine...in general pe labute dar si pe restul corpului. Nu au nimic in urechi. Poate sa fie pureci sau ceva de genu? Imi puteti sugera ce trebuie facut.Varsta la ei este intre 7-9 saptamani
  Raportează
anonim
Dani (acum 5 ani)  
Sa fie de la lucerna verde? Multumesc
  Raportează
anonim
Dani (acum 5 ani)  
Buna ziua am si eu cateva intrebari am 4 iepuri belgieni si azi am vazut ca sunt balonati pana acuma leam dat doar lucerna verde si cucuruz ce tratament sa le aplic? Multumesc
  Raportează
claudiudaniel (acum 5 ani)  
buna seara dle. Botha,am un pui de urias belgian care s-a nascut cu handicap la membrele din fata(putin strambe).Exista un tratament pentru asa ceva?precizez ca parintii lui au un grad de rudenie apropiat(tata-fiica)din pacate.Va multumesc!
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, din pacate nu se poate remedia asa ceva.
  Raportează
anonim
David (acum 5 ani)  
Multumesc pentru sfaturi numai bine
  Raportează
anonim
acasa.v (acum 5 ani)  
buna ziua
am o femela de fluture german de 6 luni care din gresala a ajuns la un mascul tot de virsta ei a 2 zi am lasato intentionat la el imediat a urinat la 7 zile am lasato din nou acum ridica coada dar se culca jos iar el nu prea insista credeti ca e gestanta sau erau prea tineri amandoi
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, nu erau prea tineri, este posibil sa fi ramas gestanta.
  Raportează
panteaionut (acum 5 ani)  
buna seara ! raceala la iepuri cum se poate trata va multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, cu Doxivit 2g/L apa timp de 7 zile + polivitamine.
  Raportează
Daniil (acum 5 ani)  
Multumesc, nu stiu de la ce ar fi putut face, custile sunt noi noute, am dezinfectat cu clor efervescent, curetenie le facem din trei in trei zile, in sfarsit, asta este.
  Raportează
Daniil (acum 5 ani)  
Buna ziua!
Unui pui de urias german i-a aparut o eczema cu coaja in spatele urechii si cateva bubite pe gat.I-am facut o doza de Evomec 0,1 ml(are sub doua luni) si i-am administrat un tratament extern.A treia zi i-a cazut parul de pe gat.Va rog, daca se poate, sa-mi spuneti ce boala credeti ca este si ce pot face mai departe.
Multumesc anticipat!
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, mergeti la un consult medical, s-ar putea sa aibe dermatomicoza.
  Raportează
anonim
Ionel (acum 5 ani)  
Am un pui de Belgian care cred ca e balonat putin,,eu nu cred ca balonarea e totdeauna un semn ca iepurele e plin de paraziti(coccidioza) deoarece puii toti au consumat furaj granulat cu medicament in el (Diclazuril sau Lasanocid-Na),deci coccidioza nu e,,,ma gandeam ca e constipat tot de la furajul granulat.Am taiat la cineva doi pui de trei luni balonati si intestinele erau pline de aer,In consecinta ori sant balonati de la furajul granulat deoarece au mancat mai mult si a fermentat in intestine,,ori e constipat de la el.A pus in apa de baut Enteroguard pastile dizolvate.Stiu ca e preventiv.
  Raportează
anonim
emanuel (acum 5 ani)  
frumosi iepurasi dv
  Raportează
anonim
besa cristian (acum 5 ani)  
Buna ziua,

Am nevoie de ajutor va rog. Am un pui de berbecut german de 1 luna care are diaree foarte severa(curge din el) de 1 saptamana.I-am dat si apa cu otet si frunze de salcam si tot nu s-a remediat. Ce ma sfatuiti sa fac? Sa-l separ de ceilalti puisori si de mama lor?
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, Enrofloxacina buvabila 10ml/L apa timp de 6 zile.
  Raportează
anonim
David (acum 5 ani)  
Buna ziua am si eu un iepure belgian si a avut raie auriculara dar am tratato si in ureche are ca un fel de piele galbena si daca dau cu degetul se ia un pic greu.nu stiu ce este daca imi puteti da cateva sfaturi va multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, daca o tratati cu Ivermectina se vindeca 100%.
  Raportează
anonim
Cristina Spinu (acum 5 ani)  
Multumesc. Sa inteleg ca nu trebuie sa imi fac griji cu privire la gusa. Iar pt balonare in caz ca va fi nevoie e bine sa ii administrez otet de mere cu apa?
  Raportează
anonim
Cristina Spinu (acum 5 ani)  
MESAJ PT SMOTOCEL Nu sunt specialist, dar ca un raspuns rapid, va sugerez sa va uitat de urgenta la dintii lui. Cei de sus trebuie sa ii imbrace pe cei de jos , si nu invers, plus s anu fie prea mari. Am avut o problema asemanatoare..
  Raportează
mihai79 (acum 5 ani)  
D-le Botha va multumesc mult pt sfaturile Dvs,intr-adevar"specialistul stie" .Iepurii si-au revenit inclusiv femela cu puii de 14 zile si chiar mai alapteaza.Cu stima Mihai.
  Raportează
anonim
Cristina Spinu (acum 5 ani)  
Buna ziua. Doua intrebari am:
1. cum imi dau seama daca o iepuroaica ste balonata sau nu;
2. exista riscul ca la iepuri sa apara vreo umflatura sub gat? Mi se pare d la o vreme ca are n fel de gusa. Ori e prea grasa, ori exista riscul unei boli?. Mentioez ca o controlez si in afara de multa blana, nu simt nimic. E posibil ca o data cu inaintarea in varsta sa faca aceast gusa? Are 1 an...si sta in prin casa...
Multumesc!
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Sarut mainile, daca aveti impresia ca tineti o minge in mana, tinand abdomenul in palma inseamna ca este balonata. Abdomenul sanatos este supt. Da, dupa 1 an deja dezvolta gusa, este normal.
  Raportează
anonim
Alex (acum 5 ani)  
Buna dimineata am si eu o intrebare azi dimineata iepuroaica belgiana a urinat in apa de ce? Pana acum nu a mai urinat.Multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, se intampla des.
  Raportează
anonim
popa silviu (acum 5 ani)  
domnule doctor, din experienta dumneavoastra mi-ati putea spune ce ar putea provoca moartea unui iepure atat de rapid, dimineatza i-am dat de mancare, in jur de ora 10 si la ora 1 la amiaza era mort deja, precizez ca dimineatza era chiar vioi si a venit la mancare repede si a mancat, ei au venit pe drum si au ajuns la mine Sambata, ma gandeam ca
deja Marti ar trebui sa se stabilizeze datorita stresului de pe drum, nu i-am deranjat deloc, i-am lasat in liniste, doar cat le-am dat mancare m-am bagat le ei, le-am si curatat Duminica seara. nu stiu, daca puteti sa-mi spuneti, ramane pentru mine o mare nebuloasa cat pot sa fie iepurii de sensilbili. Va multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Pot fi mai multe cauze: infarct miocardic, boala hemoragica, pasteurelloza ...
  Raportează
anonim
popa silviu (acum 5 ani)  
Domnule doctor, in legatura cu masculul caruia i-am administrat Enrofloxacina, nu l-am putut salva, a murit seara in aceeasi zi, imi pare tare rau de el, problema este insa alta, mi-a murit si o iepuroaica rapid, in 3 ore.
  Raportează
anonim
popa silviu (acum 5 ani)  
Va multumesc mult d-le "mosucocosu", iepurii i-am luat de la d-l Stefan de la Arad, de ce? e vreo problema? puteti sa-mi spuneti fara nicio problema
  Raportează
nituflorin (acum 5 ani)  
Buna seara va rog sa mi spuneti parerea dumneavoastra de specialist ce vaccin imi recomanadati mixohemovirovac/pestorin va multumesc .
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, eu as folosi Pestorin.
  Raportează
anonim
anonim (acum 5 ani)  
buna seara dl doctor,v-am sunat in legatura cu femela de fluture care tuseste si are mucozitati,mi-ati spus sa iau doxivit,dar nu am gasit am luat doxidem,mi-a recomandat de la farmacie,este bun?si complex polivitaminic,si vroiam sa va intreb daca maia am o femela care trebuie sa fete peste 6-7 zile pot sa ii dau??si complexul polivitaminic cati ml la l de apa??????
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, este bun si Doxidem-ul, vitamine 2ml/L apa, dar toate acestea apar si pe eticheta, daca scrie altfel atunci sa procedati ca atare. Sa nu administrati si la femela care trebuie sa fete.
  Raportează
anonim
popa silviu (acum 5 ani)  
Imi poate oferi cineva un program de tratament preventiv al bolilor, ce medicamente si ce doze sa folosesc pentru ingrijirea iepurilor. eventual daca se foloseste lunar sau timestrial. Va multumesc tuturor.
  Raportează
anonim
popa silviu (acum 5 ani)  
Sper sa nu de ranjez cu insistent mea in a intreba dar acum evident, dupa raspunsul primit urmeaza o alta intrebare. In cat timp ar trebui sa se vada efecte si daca nu se rezolva cu acest medicament ce as putea face in continuare? precizez ca alte probleme iepurele nu pare a avea, doar ca sta bleg si nu mananca, il pot mangaia fara sa se sperie. Va multumesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Intr-o saptamana, daca nu-si revine nu mai sunt sanse de vindecare.
  Raportează
anonim
POPA SILVIU (acum 5 ani)  
Va multumesc foarte mult d-le doctor
  Raportează
anonim
popa silviu (acum 5 ani)  
am mare nevoie de un sfat, mi-am cumparat o familie de iepuri de cateva zile, observ ca masculul a devenit putin cam apatic, sta foarte linistit si nici nu prea mananca, in primele 2 zile s-a comportat bine, oare sa fie aceeasi problema ca si la mihai79? sa folosesc si eu Enrofloxacina? sunt putin cam speriat pentru ca sunt la inceput si nu vreau sa-mi moara vreunul. Va multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Posibil, puteti face un tratament cu Enrofloxacina pt. ca rau sigur nu face.
  Raportează
mihai79 (acum 5 ani)  
va multumesc D-le Botha si va mai cer un sfat:daca as opta pt enrofloxacina injectabila cum ar trebui sa procedez:cati ml si la cat timp
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
1ml/10 kg in viu timp de 5 zile.
  Raportează
MERLIN (acum 5 ani)  
BUNA ZIUA DOMNULE DR. AM SI EU O PROBLEMA CU UN MASC DE URIAS GRI, POATA MA PUTETI AJUTA SAU DA UN SFAT. AM VAZUT CA LA INCHEIETUTRA GATULUI ESTE PUTIN UMED, IN P[RIMA FAZA AM ZIS CA SAUDAT CAND A BAUT APA. UITANDUMA CU ATENTIE AM OBSERVAT CA ARE O MICA IRITATIE A PIELII IN ZONA RESPECTIVA SI II CURG OCHII. cE AR PUTEA FII SI CU CE SE POATE TRATA PREVENTIV. ESTE PIELEA PUTIN ROSIE, EL MANANNCA E OK DAR...
MUTUMESC FRUMOS PTR ATENTIA ACORDATA
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, pt. ochi recomand picaturi oftalmice pe baza de Gentamicina, iar cu iritatia de la gat recomand sa mergeti la un consult, s-ar putea sa fie o micoza, iar daca se adevereste atunci folositi Clotrimazol.
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, daca sunt deja balonati este cu semnul intrebarii, coccistop-ul nu le face rau. Mai puteti incerca cu otet de mere in apa, 15ml/L apa.
  Raportează
mihai79 (acum 5 ani)  
Am o femela bolnava de colibaciloza,iar azi dimineata, brusc un mascul de urias a devenit apatic,nu mai mananca si sta tot timpul ghemuit.E cumva tot colibaciloza? se ia de la un exemplar la altul?intre custile lor este 1 metru. VA MULTUMESC
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Este posibil, folositi Enrofloxacina.
  Raportează
anonim
popa silviu (acum 5 ani)  
D-le Botha, am o nelamurire in privinta hranei care trebuie asigurata iepurilor, ei trebuie sa aibe mancare (ma refer la furajele cumparate)tot timpul zilei sau le pun doar o cantitate pe zi si daca o mananca nu le mai dau alta portie? precizez ca fan le pun sa aibe incontinuu, intrebarea este doar pentru furajele cumparate. Va multumesc anticipat
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Pt. tineretul in crestere este bine sa le asigurati furajare ad-libitum (la discretie), insa pt. adulti nu, pt. a evita ingrasarea.
  Raportează
anonim
popa silviu (acum 5 ani)  
D-le Botha v-am sunat azi in legatura cu faptul ca un o femela avea excrementele cam moi, vreau sa va multumesc pentru timpul acordat si pentru raspuns, toate cele bune
  Raportează
anonim
Irina (acum 5 ani)  
Buna ziua,
Unul dintre iepurasii mei este balonat,a avut diaree iar acum are niste secretii gelatinoase incolore, si nu mananca.A rontait doar putin morcov.Cum sa il ajut?
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Sarut mainile, din pacate are Enterocolita mucoida, tratamentul este nespecific, si are o rata de autovindecare de 50%, recomand totusi otet de mere (precum dl. sutoandrei), pentru a evita alte complicatii care apar datorita modificarii ph-ului intestinal. Succes!
  Raportează
anonim
Ioana (acum 5 ani)  
iepurasul meu l-am luat acum o saptamana si e berbec, la inceput parca avea ambele urechiuse lasate ,..acum doar una..a patit ceva la cealalta?e cazul sa merg cu el la un vet?

si cum putem invata iepurasul sa isi faca nevoile doar intr-un anume loc?
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Daca este berbec pur urechile se aseaza cu timpul (pui fiind). Pt. a invata iepurasul sa-si faca nevile intr-un anumit loc trebuie sa-l inchideti intr-un spatiu limitat pana face treaba mica si se va intoarce acolo timpul pt. a urina, cu treaba mare inca nu cunosc o tehnica anume.
  Raportează
nist23 (acum 5 ani)  
domnule botha am 6 puisori fluture german care mi se pare ca au facut mai moale cred ca au diareee ce sa fac?
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Otet de mere 15 ml/l apa.
  Raportează
panteaionut (acum 5 ani)  
pot sa le administrez otet de mere si dak nu sunt balonati precizez ca banuiesc a fi balonati
  Raportează
anonim
popa silviu (acum 5 ani)  
Dle Botha, maine o sa-mi vina o familie de iepuri, 10 femele si 2 masculi, grajdul este pregatit, am varuit, este curat, am dezinfectat, le-am cumparat furaje. Imi puteti spune de ce alte conditii mai au nevoie iepurii pana incep sa se adapteze cu noul mediu? Va multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Este suficient ce ati intreprins. Succes!
  Raportează
anonim
popa silviu (acum 5 ani)  
am gasit furaje, multumesc
  Raportează
anonim
popa silviu (acum 5 ani)  
Imi poate spune cineva de unde pot cumpara furaje pentru iepuri, va multumesc, daca stiti cumva firme de distributie sau societati care sa comercializeze si care sa poata trimite furajele, toate cele bune
  Raportează
anonim
Alex (acum 5 ani)  
Buna dimineata am si eu cateva intrebari am iepuri belgieni si pana acum leam dat lucerna verde am taiat lucerna si numa a 2 zi leam dat sa manance ce mai mananka iepuri adica din verdeata multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, consuma orice fel de iarba (graminee si leguminoase).
  Raportează
adriangelu (acum 5 ani)  
multumesc
  Raportează
adriangelu (acum 5 ani)  
buna la o iepurita ai curge o secretie albicioasa de la un ochi ce potate sa aiba si cu ce pot sa al tratez [dar nu e inflamat]
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, cu picaturi oftalmice pe baza de Gentamicina.
  Raportează
anonim
gabi popescu (acum 5 ani)  
buna seara.am cumparat doi iepuri si ia m pus intr o cusca de gaini pana a doua zi cand am vazut ca erau paduchi acolo.cum pot deparazita mai ales ca puiutii sunt mici? multumesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, recomand Evomec.
  Raportează
anonim
Roxana (acum 5 ani)  
buna ziua o intrebare neostomosan de 5 ml e toxic la catei ?
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna, nu este, dar folositi doar in caz de ectoparaziti. Folositi neaparat guler elisabetan, ca sa nu se poata linge. Succes!
  Raportează
badea4ake4you (acum 5 ani)  
D-le Botha am un iepuroi din rasa urias german si are pe burta o galca de marimea unei nuci. Am incercat sa pun poze dar nu se observa nimik. Galca este situata sub piele. Ce pot sa fac? Ms anticipat
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Cred ca este vorba despre o colectie de puroi. Trebuie drenata si sa primeasca un antibiotic, de preferat injectabil.
  Raportează
badea4ake4you (acum 5 ani)  
multumesk foarte mult. O seara buna!
  Raportează
nist23 (acum 5 ani)  
domnule botha am o femela care a stat acus 1 luna la mascul de 3 ori e urias german dar trebuia sa fete marti si astazi e joi dar nu mi se pare ca are burta si nici nu smulge puf si nu face cuib dc nu fata din moment ce a stat la mascul
???
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Pt. ca nu a ramas gestanta, se poate intampla.
  Raportează
anonim
Dani (acum 5 ani)  
Buna dimineaţa am si eu cateva intrebari am si eu 4 iepuri belgieni si as vrea sa stiu daca le pot da grau si cucuruz si am auzit de la un prieten ca sarea este buna pentru iepuri.cum i spune la sare si de unde pot sa cumpar sare ca cea de mancare nu este buna.Mulţumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, puteti sa le dati urecheatilor atat grau cat si porumb, iar sare puteti sa le dati de oricare.
  Raportează
adriangelu (acum 5 ani)  
de iepuri
  Raportează
adriangelu (acum 5 ani)  
buna la pui de la ce varsta pot sa ai vaccinez si cu ce vaccin
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna, de la varsta minima de 60 de zile, cu vaccin impotriva Bolii Hemoragice si Mixomatoza.
  Raportează
nist23 (acum 5 ani)  
oxivitul este buni la iepuri 5 zile pe luna?
  Raportează
nist23 (acum 5 ani)  
dar si daca nu au raie auriculara ar trebui vaccinati?
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Da, preventiv. Nu se numeste vaccinare ci deparazitare.
  Raportează
nist23 (acum 5 ani)  
multumesc pentru toate raspunsurile
  Raportează
nist23 (acum 5 ani)  
buna seara donule botha am o femela cu pui de urias care are rana la urechi pot lua si pui ar fi bine sai vacinez cand i intarc cu ivermectina?
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, da, ar fi foarte bine.
  Raportează
nist23 (acum 5 ani)  
daca iepuri au bataturi cu ce se pot trata?
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Cu Oxitetraciclina.
  Raportează
mirceasuteu (acum 5 ani)  
Buna ziua!Imi puteti spune va rog cand e targ sau expozitie in cluj?
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna seara, targ si expozitie 24-25.04, la Expo Transilvania.
  Raportează
anonim
AlinaNitu (acum 5 ani)  
Buna seara, am o chinchilla in varsta de 8 luni care a rontait din greseala cand era pe afara la o pastila de zyprexa. As vrea sa stiu daca trebuie sa il duc la un veterinar sau ce urmari va avea asupra lui.
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Sarut mainile, greu de spus deoarece nu stiu cum tolereaza chinchillelel Olanzapina, sa fiti cu ochii pe ea si in caz ca nu se comporta ca de obicei sa-o duceti de urgenta la un consult.
  Raportează
bujorica (acum 5 ani)  
buna seara,imi puteti spune la ce varsta pot sa dau la monta o iepuroaica de urias belgian
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, la varsta minima de 7 luni.
  Raportează
anonim
Ionel (acum 5 ani)  
Am observat ca furajul granulat cu Diclazuril nu se mai face cica e prea tare Diclazurilul,,si a aparut cel cu Lasalocid-Na insa cantitatea e de 90,00 mg/kg mai mult ca cel cu Diclazuril poate e bun cine stie.
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Producatorul garanteaza.
  Raportează
anonim
Florin... (acum 5 ani)  
Buna ziua, d.le Botha. Am un iepuroi din rasa urias german si i.a aparut o galca pe burta de marimea unei unghii. Din ce cauza a aparut si daca este grav??ms anticipat
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, poate puteti afisa o poza sa vedem.
  Raportează
nist23 (acum 5 ani)  
buna seara domnule botha se pot face doua injecti de o data si adica vaccinul si o injectie cu ivermeticena pentru rana la urechi?
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna, da se poate, insa ar fi indicate 7 zile diferenta.
  Raportează
nist23 (acum 5 ani)  
exista albul vienez?
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Da, exista.
  Raportează
anonim
dani (acum 5 ani)  
ce pot face in legatura cu un iepure care a fost fatat cu pleoapele lipite la un ochi?
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Iepurii se nasc cu pleoapele lipite, isi deschid ohii intre varsta de 7-10 zile, iar daca si dupa aceasta varsta pleoapele sunt lipite, le puteti desface imbiband cu ceai de musetel. Succes!
  Raportează
das04 (acum 5 ani)  
D-le Miklos am si eu o nelamurire ;pot face deparazitarea la iepuri din rasa uriasu german cu EVOMEC si ce dozaj se face:se face doar strict sub cutanat.si asi mai avia o problema mia fatat o femela dar iepurasi nu se dezvolta bine cres greu comparati cu alta serie tot de la aceias femela ce ma sfatuiti sa le dau,ceva vitamine ptr dezvoltare pui au pofta de mincare dar mu asimileaza bine organismul;VA MULTUMESC
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, puteti deparazita cu Evomec, doza este de 1ml/50kg masa corporala. Recomand sa faceti la pui, o deparazitare cu coccidiostatice.
  Raportează
anonim
aurel (acum 5 ani)  
dnule doctor vreau sa va intreb si eu cva daca vva pricepeti si la cai??? am o iapa de circa 9 ani si de cand este la mine de vreo 5 ani nu a fatat deloc,de cate ori am incercat sa o dau la armasar nu statea ,va rog frumos o modalitate imi puteti spune k sa prinda manz? multumesc din suflet
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, daca nu o dati la armasar cand este in calduri (iapa), atunci nu exista nicio sansa sa ramana gestanta. Daca nici asa nu functioneza, recomand sa apelati la un veterinar din zona sa prescrie si sa administreze un tratament hormonal. Aceasta ar fi ultima masura care s-ar putea lua. Succes!
  Raportează
anonim
aurel (acum 5 ani)  
pai asta e problema k nu a intrat nici odata in calduri sau cel putin nu am observat eu ,dar stiu k , iepele knd intra in calduri stau la monta si sau necheaza la vederea altor cai
va multumesc mult
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, se poate da si ofilita.
  Raportează
nist23 (acum 5 ani)  
merge sa se imperechieze pui care au acelasi tata dar mame din lini diferite?
  Raportează
nist23 (acum 5 ani)  
oxivitul este bun la ieprui in apa 5 zile?
  Raportează
nist23 (acum 5 ani)  
sarea e necesara la ieprui?
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Da, este.
  Raportează
nist23 (acum 5 ani)  
domnule botha e adevarat ca iepuri din rasa urias gri german fac battaturi la picioare daca sunt tinuti pe gratare,plasa?din cauza ca sunt grei?
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Da, este adevarat.
  Raportează
anonim
alice_elena99 (acum 5 ani)  
BUNA ZIUA AM PUII DE IEPURI IN VIRSTA DE 2 LUNI, SE UMFLA IN BURTA SI FAC DIAREE,DUPA 3-4 ZILE A MURIT. VA ROG SA-MI SCRIETI CE MEDICAMENTE SE POT DA CUM ANUME . SI PREVENTIV LA CEILANTI PUI CARE NU SUNT BOLNAVI. VA MULTUMESC
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Sarut mainile, cereti coccidiostatice in facrmacia veterinara si urmati instructiunile de pa ambalaj, daca nu are instructiuni, cereti prospect. Succes!
  Raportează
costy22 (acum 5 ani)  
Buna seara!!
Spuneti-mi, va rog, se poate administra Coccicol Plus la femelele in a doua perioada de gestatie sau la cele care alapteaza deja??
  Raportează
anonim
horia (acum 5 ani)  
buna ziua.am o iepuroaica care si-a rupt un picior din spate cind am dat-o la monta.se vindeca singura s-au are nevoie de tratament?va multumesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, din pacate nu se poate vindeca perfect, deoarece ea nu-si da seama sa-si menajeze acel membru, astfel va fi solicitat tot timpul.
  Raportează
anonim
tweety (acum 5 ani)  
buna seara!am o intrebare......am cumparat recent 2 femele si un mascul de fluture german.una dintre femele este gestanta iar cealalta este in calduri din cate imi dau eu seama,dar cand o introduc in cusca masculului acesta ii smulge parul este agitat dar nu se urca deloc pe ea.va rog sa-mi spuneti ce sa fac.de la cine i-am cumparat mi-a spus ca masculul a mai montat si are in jur de 7.5 luni
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, mai devreme sau mai tarziu o va monta (daca este bun), trebuie sa aveti rabdare si s-o dati la monta doar cand este in calduri. Succes!
  Raportează
claudiudaniel (acum 5 ani)  
buna seara dle. Botha,imi puteti spune cum se administreaza enrofloxacina impotriva diareei la pui si la adulti (preventiv si curativ)caci tocmai mi-a murit un iepurasi de 7 luni din aceasta cauza,dar albendazolul in ce cantitate?(la pui si adulti)si de la ce varsta.Va multumesc!
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, Enrofloxacina 2ml/L apa timp de 5 zile (preventiv) - 7 zile (curativ). Albendazol-ul se administreaza in funtie de greutatea vie, dupa recomandareile de pe ambalaj.
  Raportează
nist23 (acum 5 ani)  
pot sa le pun la ieprui putin otet de mere in apa?dar oxivit?
  Raportează
puscasu (acum 5 ani)  
si as mai avea o intrebare mi-a datat o femela de urias gri 8 pui si 2 pui i-am dat la o femela normala de 5 kg ( corcitura )si acum puii au 4 saptamini si puii care a ramas la mama lor ce de urias german au urechile mai lungi ca cei 2 pui care i-am dat la corcitura sa ii creasca ???????? se vede diferenta la orechi si de la distanta si la greutate sunt le fel exact la fel ...... are o fi cauza ????????? eu nu stiu .......... doar nu conteaza laptele nu......?? ce parere aveti ???????
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Asa a fost sa fie, femela adoptiva nu are nici o influenta.
  Raportează
puscasu (acum 5 ani)  
aha multumesc mult !!!
  Raportează
puscasu (acum 5 ani)  
buna seara !!! am o femela care are probleme cu o tita e umflata cam cit o nuca si e tare si mi-a fatat 10 pui si peste 1 saptamina i-am gasit morti pe toti ?? nu stiu care e cauza .......... si am vb cu un doctor si mi-a spus daca are la tita tumoare si o operez trebuie sa scoata tot din ea uter tot si nu mai poate face pui ........si mi-a zis caci mamina nu este caci daca avea mamita trebuia sa se umfle mai multe tite si sa se desunfle intr-un timp .............dumneavoastra ce parere aveti si ce imi recomandati sa fac ?????? ......oare sa incerc sa ii dau ceva antibiotic doar sa vad daca are vreun efect caci nu stiu exect ce e ori tumoare ori alt ceva ......... ?????? multumesc mult .......!!!
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna seara, eu sunt de parere ca din pacate nu are sanse de vindecare.
  Raportează
puscasu (acum 5 ani)  
si daca o sa reusesc sa scot pui din ea exista sanse ca si puii sa mosteneasca boala /???????? (daca e o boala )....multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Da, din pacate au sanse mari sa mosteneasca.
  Raportează
puscasu (acum 5 ani)  
ok multumesc mult !!! cu respect ionut
  Raportează
nist23 (acum 5 ani)  
domnule botha am un pui care sa nascut fara o ureche e vreo problema?oricum o sal tau cand va fi bun pentru sacrificat
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Nu-i va afecta cresterea.
  Raportează
nist23 (acum 5 ani)  
care vaccin e mai bun?cunipravac sau mixohemovirovac?
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Cunipravac.
  Raportează
buble (acum 5 ani)  
Hristos a inviat! sa aveti un paste fericit:)
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Adevarat ca a inviat!
  Raportează
nist23 (acum 5 ani)  
am o femela urias german care am puso la mascul si nu a stat decat de 3 ori oare e destul pentru a avea pui?acum are 1 sapt jumate de cand am montato
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Ajunge si o singura data.
  Raportează
anonim
Dani (acum 5 ani)  
de unde pot cumpara sare bulgari pt iepuri?...multumesc anticipat
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
De la magazin cu furaje.
  Raportează
nist23 (acum 5 ani)  
am o femela de fluture german care a fatat 9 pui 1 a murit la 3 zile si au ramas 8 pui o pot monta dupa ce despart pui de ea adica la 6 sapt?
  Raportează
pruteanu (acum 5 ani)  
va doresc un PASTE FERICIT
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Va multumesc, va doresc asemenea!
  Raportează
florutaionut (acum 5 ani)  
Invierea Domnului sa va aduca liniste si multe bucurii!!!
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Va multumesc si va doresc asemenea!
  Raportează
nist23 (acum 5 ani)  
astetpt raspunsul dv si un paste fericit
  Raportează
nist23 (acum 5 ani)  
dl botha am un mascul urias gri german si sta cam superat nu e vioi si manaca dar nu rpea mult imi puteti spune ce sai fac tot sta cam suparat
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Are ceva tulburari digestive, recomand fan de calitate si apa cu otet de mere (15ml/L apa).
  Raportează
Dahaka (acum 5 ani)  
Dl Botha va doresc un Paste Fericit...
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Multumesc, Sarbatori Fericite!
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Daca este constipat atunci este si balonat, in aceste caz recomandarea medicului este buna. Sincer nu m-am confruntat cu o asemenea problema si nu-mi dau seama ce poate fi.
  Raportează
boldan (acum 5 ani)  
Miracolul Sfant al Invierii Domnului sa va aduca in suflete liniste, inpacare si iubire.Dumnezeu sa va dea iubirea si binecuvantarea Lui! Hristos a Inviat
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Sarbatori Pascale Fericite!
  Raportează
anonim
Feder Petrisor (acum 5 ani)  
Buna seara,iubesc animalele,am o familie de fluture,marti 30.03.2010 foarte fericit,am avut iepurasi,asta dupa nopti intregi pe net citind despre iepuri,totul OK,nu am pus mana ,nu am stresat,astazi toti puii morti,zece la numar.
Care credeti ca este cauza?Poate fi temperatura de azi noapte de un grad?In rest totul pare a fi bine,iepurii sant hraniti bine,adapati cu adapatori,custi din lemn cu compartiment de fatare.Va multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, am si eu o femela care pur si simplu naste pui morti. Daca nu ati vazut puii vii, atunci este posibil ca sa-i fi nascut deja morti. In asemenea caz nu este nimic de facut.
  Raportează
dragosduru (acum 5 ani)  
BUNA ZIUA D-L BOTHA, VA DORESC UN PASTE FERICIT ALATURI DE CEI DRAGI SI MULT SUCCES IN INDEPLINIREA TUTUROR DORINTELOR.Dragos Petre.
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, multumesc de urari si va doresc asemenea, numai Bucurii si Sarbatori Fericite!
  Raportează
dragosduru (acum 5 ani)  
sare bulgari, succes.
  Raportează
anonim
Dani (acum 5 ani)  
ce sare se da la iepuri? sare de mencare sau este o sare speciala pt iepuri?
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Sare bulgari.
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Sarut mainile, pt. Coccidioza aveti nevoie de un coccidiostatic, Enteroguard-ul nu este coccidiostatic. Este adevarat ca ajuta la regenerarea mucoasei intestinale in urma distrugerilor provocate de Coccidioza. Nu mai cumparati pastile pt. iepuri pt. ca o sa va chinuiti sa le administrati, cereti pulbere sau solutie si dizolvati in apa. Neostomosan-ul este pt. ectoparaziti, deci va foloseste doar dc. au pureci, paduchi, raie, respectiv se aplica pe zona afectata. Femelele gestante in a 2-a parte a gestatiei este bine sa nu fie medicate pt. a nu afecta fetusii. Vermizol-ul este un antihelmintic. Succes!
  Raportează
MihaH (acum 5 ani)  
Buna ziua, va rog daca se poate un sfat pentru a trata constipatia la iepuri. Am un iepure care in prima faza s-a balonat, a eliminat gaze, asat in primele doau ziel, a treia zi a mancat si a eliminat urina si fecale,acestea din urma in cantitate ami mica si cu aspect neregulat, ca o masa cu consistenta unui aluat. Va rog cu respect daca ma puteti indruma sa salvez iepurasul. Momentan i-am pus la dispozitie apa si ii masez usor abdomenul. Cu respect, Mihaela Hurjui
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Sarut mainile, impotriva constipatiei am folosit cu succes Ulei de ricin. Procedati corect cu masajul, deoarece ii stimulati motilitatea intestinala. Succes!
  Raportează
MihaH (acum 5 ani)  
Va multumesc pentru raspuns. Toate cele bune la dumneavoastra!
  Raportează
iannys (acum 5 ani)  
Multumesc d-l doctor. E tare frumos si o sa-l tin de ornament.
  Raportează
costica70 (acum 5 ani)  
va salut.am o problema cu un mascul care stranuta sii iese din nas niste mucozitati de culoare alba.ce sa-i dau si care ar fi cauza.va multumesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, puteti sa-l tratati cu orice, dar nu se va vindeca, sigura solutie este sarificarea.
  Raportează
iannys (acum 5 ani)  
D-l doctor, rezista unei operatii un mascul urias alb care are hernie inghinala? Are aproape 10 luni.
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
De rezistat rezista, ramane sa apreciati daca merita interventia.
  Raportează
anonim
Silviu Constantinescu (acum 5 ani)  
Buna seara, am si eu o problema cu 2 iepuroaice...s-au balonat si nu mananca de vreo 2 zile, au si puiuti care ii alapteaza de o luna de zile. Azi am fost cu una dintre ele la veterinar...dupa ce i-a facut un antibiotic si saruri de hidratare si am plecat cu ea spre casa, a murit. Acum ma tem ca si cealalta va pati la fel, are un abdomen imens este f blonata, ...iese afara doar apa", nu dearee nu cu sange. I-am dat carbune medicinal cu bors...nu stiu altceva ce i-as putea da...
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, mda, este grav, ati procedat corect cu carbunele medicinal, ar mai avea nevoie de Enrofloxacina buvabila in apa acrita cu otet de mere (15ml/L apa).
  Raportează
maryusyk1705 (acum 5 ani)  
dati cate o pastila de enteroguard pe gat 5 zile
  Raportează
anonim
nicu (acum 5 ani)  
Buna ziua, o intrebare am: a fatat o Belgianca si a fatat peste tot prin cusca, fara cuib, fara puf si au murit toti noaptea, stiti cumva dc a facut asta?era la prima fatare si a avut 11 pui.Multumesc anticipat.
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, si eu am patit asa, personal dau 3 sanse unei iepuroaice care se comporta astfel.
  Raportează
mihai88 (acum 5 ani)  
scuze ca intervin , dar cred ca iti pot sfatui si eu un sfat bun: asta mi s-a intamplat si mie , i-ar la a doua fatare a fatat , si-a facut cuib ,dar nu au trait pui, dar la a treia fatare mi-a fatat 10 pui si i-a tinut pe toti, si pana acum inca duce generati bune ;) succes
  Raportează
boldan (acum 5 ani)  
scuze ca intervin,am patit aceiasi treaba dar a mea a fatat 15 si nu au trait tot la prima fatare na avut grija de ei acum astept sa-mi fete pe data de 26-27 luna asta
  Raportează
baraka (acum 5 ani)  
Buna ziua domnule Botha,va rog sa-mi spuneti ce pot face cu o femela de berbec pitic achizitionata de curand care nu prea mananca ,sta retrasa,mentionez faptul ca le-am facut ivermectina pt deparazitare si tot nu-si revine.multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, sa-i verificati dentitia.
  Raportează
mitza99 (acum 5 ani)  
buna seara! am si eu o problema la o femela de 2 luni.are Malocluzia.cum pot sa o vindec.are dintii foarte mari si nu poate roade.desii a avut de mica ce sa roada nu a facut-o! din 9 pui e este singura cu aceasta "boala". As dorii sa stiu cei de facut cu ea?
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna, se poate remedia foarte usor prin taiere, cu o unghiera sau cleste mai puternic.
  Raportează
mitza99 (acum 5 ani)  
multumesc mult! dar un dinte de sus s-a deformat este stramb.mai se poate remedia?
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Nu se mai poate, dar daca este la nivel nu-l va obstructiona in prehensiune.
  Raportează
feo4you (acum 5 ani)  
buna seara am o intrebare care ma framanta
am o iepuroaica urias german de 7 luni si a mancat lucerna iar de 2 zile i-am dat concentrate medicamentoase si azi era asa parca pe moarte nu mai mananca si sta asa bleaga am scoso din cusca si se plimba prin ograda putin dar nu manmanca si sta asa bleaga va rog sa ma ajutati
multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, nu-mi pot da seama ce are, imi pare rau.
  Raportează
anonim
mihai (acum 5 ani)  
multumesc mult
  Raportează
badea4ake4you (acum 5 ani)  
Am o iepurita si e putin cam balonata, in rest e vioaie, mananca.Este ceva grav si ce pot sa ii dau ca sa ii treaca???ms
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Otet de mere in apa, 15ml/L apa.
  Raportează
anonim
ionel (acum 5 ani)  
am un prieten care are o femel gestanta si i-a dat de vreo doua zile furaj granulat din ala cu medicament in el e sac de hartie cu doi iepuri pe el e din Belgia,,si i-a dat putin pana atunci nu a m ia mancat deloc furaj granulat doar graunte,,si acum sta suparata,nu mai mananca e balonata da a fermentat cred granulele,,si scrasneste din dinti nu cred ca isi mai revine,,mi-a zis cineva ca furajul granulat e doar pentru puii de la 21 de zile se poate da pana la 49 de zile,,si nu pentru adulti,,,
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Daca scrasneste din dinti sunt putine sanse sa mai scape. Este un reflex involuntar la durere intensa.
  Raportează
anonim
mihai (acum 5 ani)  
am purcei de aprox.25 kg.i-am tratat cu evomec,au inceput sa tuseasca.au inceput sa aiba diaree.i-am tratat cu pastile de pus in mancare dar le trece o zi apoi reapare diarea.va rog un sfat.evomec-ul se repeta si la cat timp?
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Evomec-ul nu se repeta, diareea e din alta cauza, consultati un medic.
  Raportează
anonim
Alex (acum 5 ani)  
Mulţumesc mult
  Raportează
anonim
Alex (acum 5 ani)  
Buna ziua mai am o intrebare daca isi mananca excrementele iepuroaica belgiana are ceva? Se imbolnaveste? Si este gestana si ii administrez vitamine buvabile in apa.Va mulţumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna seara, este normal ce face, nu se imbolnaveste.
  Raportează
Dahaka (acum 5 ani)  
Dl Botha am cumparat dela facmacie Albendazol dar nu stiu cat sa i administrez in apa de baut si cat timp... Pe sticla scrie Albendazol 2.5g spuneti-mi va rog cat timp se administreaza si cat... Cu stima
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Tratamentul se face oral, cu seringă, în care s-a introdus cantitatea necesară din suspensia de Albendazol, bine omogenizată în prealabil. Doza este de 5 ml suspensie/10 kg greutate vie. Se recomandă ca tratamentul să se repete la 24 şi 48 de ore. Succes.
  Raportează
Dahaka (acum 5 ani)  
Dl Botha se poate administra Albendazol si la femelele gestante? tratamentul se face direct in gura cu siringa cu dozaj de 0.5ml/1kg .
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Da, se poate, exact, cu seringa (fara ac) direct in gura.
  Raportează
Dahaka (acum 5 ani)  
Sau se poate administra in apa de baut?
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Nu este indicat.
  Raportează
puscasu (acum 5 ani)  
buna seara !!! am o femela gestanata de vreo 18 zile si are la o tita o unflatura pe dedesupt, cam cit o bomboana si mai curge ceva nu stiu sigur ce e dar pare a fi lapte ....... nu stiu ce tratament sa ii fac astazi am observat si am dat-o cu apa oxigenata si spirt dar ce tratament sa ii dau tinind cont ca e gestanta ..... mul;tumesc mult!!! .cu respect ionut .
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, ii puteti administra linistit antibiotice, dar nu si antiinflamator.
  Raportează
puscasu (acum 5 ani)  
cam ce antibiotice ?????
cum se numsc cele mai bune ????..... (eu am enrobioflox asta nu cred ca e bun ) ... multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
este bun, dar folositi si un unguent pt. aplicare locala.
  Raportează
puscasu (acum 5 ani)  
okk multumesc mult
  Raportează
puscasu (acum 5 ani)  
si unflatura pe dedesuptul titii e tare ........
  Raportează
anonim
Alex (acum 5 ani)  
Buna seara am o iepuroaica ce isi mananca excrementele ei.oare este o boala
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna seara, este un act fiziologic normal la aceasta specie, se numeste cecotrofie.
  Raportează
anonim
florin (acum 5 ani)  
o intrebare va rog. in ce zona a greabanului se administraza mixohemovirovacul?
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
In orice zona.
  Raportează
anonim
adi (acum 5 ani)  
buna ziua! aveti cummva concentrat pentru iepuri?
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, nu am.
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Enteroguard se foloseşte pentru prevenirea şi combaterea enteropatiilor primare şi secundare, produse de bacterii şi protozoare.
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Albendazolul are efecte antiprotozoare si antihelmintice fata de parazitii cu localizare intestinala si tisulara, este eficient in tratamentul parazitozelor tisulare, incluzand echinococoza chistica si echinococoza alveolara produse de Echinococcus granulosussi, respectiv, Echinococcus multilocularis. De asemenea, este eficient in tratarea neurocisticercozei produse de Taenia solium, capilariozei produse de Capillaria philippinensis sia gnatostomiazei produse de Gnathostoma spinigerum.
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Diclazurilul.
  Raportează
badea4ake4you (acum 5 ani)  
Am o pereche de urias gri german si as vrea sa le fac un vaccin impotriva mixomatozei. Ce vaccin si in ce zona a corpului se face???
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Vaccin impotriva mixomatozei in zona greabanului, subcutanat.
  Raportează
badea4ake4you (acum 5 ani)  
Ce vaccin??ms
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Cereti vaccin impotriva mixomatozei, degeaba va amintesc eu un anumit vaccin dupa denumirea comerciala, pt. ca la dv. este foarte posibil sa fie un alt vaccin, a carui denumire eu nu o stiu.
  Raportează
anonim
Alex (acum 5 ani)  
Buna ziua am o intrebare am o iepuroaica ce are niste bubiţe intro ureche este o boala .astazi am observat.Mulţumesc
  Raportează
nist23 (acum 5 ani)  
se poate sa fie raie auriculara se trateaza cu ivermectina
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, daca nu vad imi este greu sa ma pronunt.
  Raportează
anonim
attila (acum 5 ani)  
buna ziua am o femela de aproape un an. Am si un mascul de aproape aceasi varste care sta mai tot timpul cu ea, dar din pacate, nu am vazut nici un contact sexual, din cate am vazut eu. dar iepuroaica tot nu ramane montata. Oare ar fi din cauza masculului ca sta to timpul cu ea?
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna seara, poate ca ramane gestanta dar si avorteza sau face resorbtie embrionara din auza stresului. Nu este exlus nici faptul ca unul dintre ei sa fie steril.
  Raportează
puscasu (acum 5 ani)  
buna seara!!! am si eu o rugamine sa imi spuneti cum se administreaza enrobioflox 10% ( in apa de baut ) caci pe eticheta nu scrie si prospect nu mi-a data si eu l-am luat pentru ca am un mascul infundat la nas respira greu si mai stranuta si daca e bun .... pt raceala ...........si pentru ce alt ceva e mai bun . cu stima ionut puscasu .multumesc!!!
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna seara, 1ml/L apa, timp de 5 zile. Este eficient in infectiile produse de E. coli, Salmonella, Pasteurella, Staphylococcus. Succes!
  Raportează
puscasu (acum 5 ani)  
multumesc mult
  Raportează
florutaionut (acum 5 ani)  
Va multumesc foarte mult.Nu are bubite in urechi decat una mica cat un bob de orez.sper sa nu fie mixomatoza.In cazut in care ar fi oare s-au contaminat si iepurii care au custi lipite de boxa femelei sau boala nu se ia?
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Este posibil.
  Raportează
florutaionut (acum 5 ani)  
Femela despre care v-am scris are 7 kg si este intretinua foarte bine pe asternut uscat din paie cu hrana combinata.De aceea va rog sa imi spuneti cum pot sa feresc iepurii mei de aceasta boala? ma multumesc!!!!
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, daca este Mixomatoza, atunci nu mai aveti ce face, poate este altceva doar ca seamana simptomele. Daca este Mixomatoza trebuie sa aibe multe bubite si in pavilonul urechilor, care cresc treptat.
  Raportează
florutaionut (acum 5 ani)  
Domnule inginer am din nou o intrebare si nu gasesc raspunsul decat la dumeavoastra.Am o femela de urias german de 7 luni si azi am observat ca tine ochii seminchisi chiar si atunci cand mananca.Am palpat zona de langa ochi si am constatat ca are pleoapele unflate si are ceva bube pe langa ochi,Am mai vazut ca oraganul de reproductie este inflamat si rosu.Am mai vazut ca are si o buba pe bot.Va rog daca puteti sa imi spuneti ce boala este.Eu m-am gandit la MIXOMATOZA.Mentionez ca in urma cu o saptamana am vaccinato cu mixohemovirovac.Va rog sa imi spuneti ce tratament sa ii fac si daca se poate muta si pe iepurii care au avut custi langa ea.Acuma am izolato si am spalat zona de langa ochi cu ceai de musetel pentru dezinfectare.Va multumesc si va rog sa ma ajutati!
  Raportează
anonim
Dani (acum 5 ani)  
Buna ziua polivitamine buvabile trebuie sa le dau in fiecare zi sau 2 zile sa le dau si o zi pauza? Mulţumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, 7 zile in continuu.
  Raportează
anonim
Daniel (acum 5 ani)  
Buna ziua am si eu cateva intrebari la iepuri belgieni se pot da si cereala si de unde pot cumpara??? Mulţumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, sigur ca se pot da, incercati in piata sau in ziar la mica publicitate.
  Raportează
anonim
Dani (acum 5 ani)  
Mulţumesc
  Raportează
iepuricalbastrica (acum 5 ani)  
buna ziua domnule BOTHA am si eu o mare rugaminte la dvs.am o iepuroaica cu puisori de o luna si o saptamana.de aseara am observat ca sta abatuta si nu mananca nimic,si mi se pare ca este si umpic umflata in burta. ce ar putea sa fie si ce as putea sai fac?va multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna seara, trebuie separata de pui si administrati-i Oxitetraciclina+Polivitamine buvabile timp de 7 zile.
  Raportează
anonim
Dani (acum 5 ani)  
Cat trebuie aministrat la litru de apa? Muluţumesc
  Raportează
anonim
Dani (acum 5 ani)  
Si scrie pe sticluţa polivit soluţie concentrata orala
  Raportează
anonim
Dani (acum 5 ani)  
Am cerut la farmacie polivitamine buvabile si mia dat dar scrie ca i pentru bovine ovine caprine porcine pasari.este buna si la iepuri.si cum se administreaza ca aici nu scrie.Mulţumesc
  Raportează
Dahaka (acum 5 ani)  
Folositi dozajul pentru pasari
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Exact.
  Raportează
anonim
Dani (acum 5 ani)  
Buna ziua am o intrebare are ceva daca le dau la iepuri belgieni grau?? Si ce amestecuri de boabe ar trebui sa le dau?
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna seara, orice amaestec de cereale, in care graul sa nu depasesca 30%.
  Raportează
anonim
Dani (acum 5 ani)  
Buna seara va mulţumesc pentru sfat la iepuroaica ce a avut raie auriculara ia trecut mai are puţin de tot.Va mulţumesc
  Raportează
anonim
Dorin (acum 5 ani)  
Buna seara am si eu o 2 intrebari am un iepuroi belgian ce are urechile reci astazi le avea calde .este semn de boala??? Daca imperecheaz un iepuroi belgian cu o iepuroaica fluture ce culori ar iesi? Mulţumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, in legatura cu temperatura urechilor trebuie tinut cont de faptul iepurele face termoreglarea si prin intermediul urechilor. Din incrucisarea amintita o sa rezulte pui pestriti cu petele de culoare Agouti si desen incorect pt. Pestrit, respectiv pui gri fier.
  Raportează
anonim
Dani (acum 5 ani)  
Buna ziua iam mai dat cu ulei comestibil si sa mai curatat iepuroaica isi curaţa singura urechea cu piciorul sa mai dus faţa de cum era. Mulţumesc
  Raportează
Dahaka (acum 5 ani)  
Dl Botha suneti-mi va rog dela ce varsta se poate administra Ivermectina si Albendazol si respectiv vidamine inj. Cu stima.
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, de la varsta de 2 luni.
  Raportează
Dahaka (acum 5 ani)  
Buna ziua Dl Botha am si eu o intrebare ! Se poate administra multivitamine inj. la femele gestante?
  Raportează
anonim
Dani (acum 5 ani)  
Acuma iam pus cu pipeta picaturi de ulei dupa 10 min am inlaturat puţin din crusta si iam pus ivermiteotic in ureche fix pe crusta unde o mai ramas de nu sa putut da jos.este bine cat timp trebuie ca sa i mai dau ivermiteotic sub forma de picaturi? Inca o intrebare ce vitamine sa i dau in apa? Va mulţumes miaţi fost de mare ajutor.MULŢUMESC
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Trebuie inlaturata toata crusta, mai puneti picaturi inca odata, peste 7 zile. Polivitamine buvabile.
  Raportează
anonim
alex (acum 5 ani)  
buna seara .ne sunteti de mare ajutor noua incepatorilor va multumesc.donule botha anul trecut am cumparat un mascul si o femela de urias german mentionez ca mai am 3 femele de belgian.acest mascul s-a dezv.frumos pana in toamna a facut treaba buna si la monte. e anul asta femela de urias are aproximativ 9kg el a ramas mai mic are in jur de 4-5.am incercat sa-i mai bag femele la monta si nu le baga in seama il alearga ele.am luat vitamina e de la farmacie de uman la veterinar nu am gasit si i-am facut 3 injectii subcutanat cate 1 pe zi in speranta ca va intra in calduri,tot nimic.coccistop i-am dat.va rog spuneti-mi unde gresesc cu el.a vitamine nu i-am dat de o luna urmeaza sa cumpar dar ceilalti iepuri sau ingrasat in perioada iernii findca i-am pus pe toti in pauza de productie numai lui nu-i merge bn.de mancat vad ca mananca este vioi dar nu mai pune pe el nimic si este slab .ceva nu-i merge bn.astept un raspuns daca se poate.multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, va recomand sa-l deparazitati cu Ivermectina si Albendazol, respectiv sa-i administrati un complex polivitaminic. Succes.
  Raportează
pruteanu (acum 5 ani)  
Buna seara ,d-le Botha daca imperechez femela de berbec albastru cu desen in mantie cu mascul de thuringen cum vor iesi puii,va multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, puii rezultati vor fi albastrii+albastrii cu desen in mantie+thuringen+thuringen cu desen in mantie.
  Raportează
boldan (acum 5 ani)  
Buna seara D-le Botha va rog sa-mi spuneti care este varsta optima pt. monta la iepuroaice fluture german. Va multumesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, la 10 luni.
  Raportează
anonim
Dani (acum 5 ani)  
Trebuie sa o curaţ in ureche eu am pus pe deget 1 picura si iam pus in ureche pe raia auriculara ? Este bine. Sau trebe sa o curat mai intai si dupa aia sa i pun ivermiteotic picaturi? Si nu sta in loc tot fuge prin coteţ?
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Picurati uleiul cu pipeta intr-o cantitate cat sa inbibe bine crusta (deci nu o picatura), tinand iepurele in brate, dv. stand sezut pe un scaun (sigur ca nu sta locului cat timp efectuati operatiunea, atata vreme cat nu este contetionata). Dupa 10 min. inlaturati crusta cu betisoare de urechi, mai apoi picurati 2-3 picaturi de Ivermicte in urechea afectata, exact unde era crusta. Succes.
  Raportează
anonim
Dani (acum 5 ani)  
Buna ziua iam pus ieri la iepuroaica in ureche iver miteotic si acuma este ca o coaja si este si puţin sange sa i mai bag in ureche medicamenul cu ivermiteotic in forma de picaturi??? Si se tot scarpina ? Ce este de facut??
  Raportează
anonim
cristina spinu (acum 5 ani)  
Buna ziua. Am si eu doua intrebari:
1. care sunt consecintele daca tin 3 masculi intr-un loc?
2. in cazul in care sunt probleme, acestea s-ar diminua daca as castra 2 dintre ei?exista riscuri la castratrea iepurilor?
Multumesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Sarut mainile,
1. Din momentul aparitiei instinctului genezic vor incepe incaierarile, respectiv se pot castra intre ei, daca nu chiar omora.
2. Cel necastrat tot va continua sa-i agreseze pe ceilalti. Se pot castra fara riscuri.
Succes.
  Raportează
maryusyk1705 (acum 5 ani)  
cum se castreaza iepurii ?
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Intreaba un chirurg veterinar.
  Raportează
anonim
Dani (acum 5 ani)  
Mulţumesc mult
  Raportează
anonim
Dani (acum 5 ani)  
Si mai scrie solutie otică si sunt picaturi in el
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Da, este tocmai ce v-am recomandat.
  Raportează
anonim
Dani (acum 5 ani)  
Compozitie are ivermectina 0,003g excipient 100g indicati tratamentul scabiei auriculare la caini si pisici este buna la iepuri
  Raportează
anonim
Dani (acum 5 ani)  
Nu a avut ivermectina si nici dectomax si mia dat iver-mite-otic soluţie otică este buna pentru raie auriculara??
  Raportează
anonim
Dani (acum 5 ani)  
Mulţumes pentru sfat
  Raportează
anonim
Ion (acum 5 ani)  
Buna ziua are ceua daca iam administrat crema de galbenele pentru raia din urechi? Multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, nu are nimic, dar nici nu foloseste la nimic.
  Raportează
anonim
Dani (acum 5 ani)  
Deci iau un beţisor de urechi inmuiat in ulei comestibil si incerc sa inlatur crusta din ureche dupa care pun medicamentul dictomax si numa odata trebuie administrat??? Crusta se inlatura greu? Cat timp dureaza tratamentul? Eu nu am in apropiere medic veterinar dar am sa cumpar din farmacie dectomax astazi si il fac.trebuie la toti iepuri sau doar cel infectat? Din aceasta boala daca nu este tratata la timp este letala?? Mulţumesc pentru sfaturi
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
NU. Picurati uleiul, lasati 10 min. sa se inmoaie crusta si dupa aceea o inlaturati cu betisoare. Este de ajuns o singura administrare. Da, este bine sa faceti tratamentul preventiv la tot efectivul. Succes!
  Raportează
anonim
Ion (acum 5 ani)  
Buna ziua ma numesc ion si as vrea sa stiu daca crema de galbanele este buna pentru raia din urechi un vecin a spus ca este buna.ce parere aveti
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, nu vindeca raia auriculara.
  Raportează
anonim
Dani (acum 5 ani)  
Buna ziua nu am gasit ivermectina ce as putea sa i mai dau ca sa i treaca de raia din ureche cate zile trebuie sa i dau?
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, Dectomax, o singura administrare.
  Raportează
anonim
Adi (acum 5 ani)  
Si cum se pune in ureche ? Trebuie data coaja jos sau se pune pe coaja din ureche? Mulţumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
In totdeauna se curata urechea de crusta cu betisoare de urechi, dupa ce se inmoaie cu ulei comestibil.
  Raportează
anonim
Adi (acum 5 ani)  
Buna ziua am un iepuroi belgian si acum 2 zile am observat ca are ca un fel de coaja in urechi, cum se trateaza.Va mulţumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, cu Ivermectina.
  Raportează
anonim
Dani (acum 5 ani)  
Buna ziua am si eu o iepuroaica ce are niste mizerie in urechea stanaga nu stiu ce are este vreo boala cu ce se trateaza??
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna seara, este raie auriculara si se trateaza cu succes cu Ivermectina.
  Raportează
anonim
ovidiu (acum 5 ani)  
ma intereseaza un mascul (in standarde) de californian matur, ceva frumos, aveti? nu ma intereseaza pretul, va rog s-mi da-ti un raspuns, multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Momentan nu am.
  Raportează
crissstian (acum 5 ani)  
Buna seara,am doua iepuroaice care incearca sa scoata secretiile nazale sufland si se spala cu labutele, poate sa fie o boala?
mentionez ca una urmeaza sa fete
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, daca are mucozitati in nari, atunci este Pasteurelloza, baoala care nu-i omoara neaparat, dar nici nu se poate vindeca.
  Raportează
Agefox (acum 5 ani)  
buna ziua d-le doctor,tratamentul cu cocistop influenteaza sarcina la femelele gestante.va multumesc anticipat.
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, administrati cand puii au 6-7 saptamani si va beneficia si femela, astfel nu aveti de ce sa va faceti griji. Succes.
  Raportează
anonim
cristina (acum 5 ani)  
Nu este o regula ca puii sa iasa la 21 de zile, si iti pot garanta ca nu atunci incep sa caute de mancare. Ai mei au stat in fan, lucerna si blana de la iepuroaica si au inceput sa manance de pe la 14 zile. Bafta cu cei mici!Sfatul meu este sa urmaresti iepuroaica sa vezi daca ii alapteaza,si abia apoi sa le dai compozitia. Exact asa am facut si eu
  Raportează
anonim
Cristina (acum 5 ani)  
Poate nu s-a inteles exact ce am vrut sa spun. Fanul si paine e bine sa le aibe la discretie, pt a le avea in preajma in momentul in care incep sa caute de mancare. Poate te miri cand iti spun ca iepurasii la 5 zile au deja dintisori....
  Raportează
balaban (acum 5 ani)  
Buna seara d-le Miklos ,pot sa le fac un tratament cu ivermactina iepuroaicelor precizez ca sunt montate din data de 9 februarie.
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
BUna ziua, da, puteti.
  Raportează
anonim
dany (acum 5 ani)  
buna ziua.d-le inginer mi-a fatat noaptea trecuta o iepuroaica 10 pui morti,i-am gasit imprastiati prin cusca ,mentionez;tatal puilor este fratele iepuroaicei, ?inainte de fatare s-a jumulit putin. si a mancat si dintr-un pui.ce parere aveti?asta sa fie rezultatul imperecherii intre frati?
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, nu neaparat, mai dati-i o sansa, daca se comporta la fel inseamna ca trebuie sacrificata. I-se poate intampla oricui.
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Mai bine ii lasati cu femela, este mai sigur si compozitia laptelui nu se compara cu ce preparam noi.
  Raportează
anonim
nicolae (acum 5 ani)  
Buna seara,se poate folosi ENROFLOXACINA ca antibiotic pt iepuri? Va multumesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Vad ca ati primit raspunsul, succes!
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Cloramina, Aldezin, Virkon, Ecocid, etc. Macar odata pe an, sau ideal, la fiecare repopulare.
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Cei mai avizati sa va raspunda sunt cei de la Directia Sanitar Veterinara.
  Raportează
anonim
cristina (acum 5 ani)  
vezi ca iepuroaica ii hraneste doar o data in zi, si asta de obicei noaptea. Eu am supravegheat-o o luna zi si noapte sa ma asigur ca ii alapteaza, bine in conditiile in care eu ii cresc in casa.
  Raportează
anonim
cristina (acum 5 ani)  
Cu seringa, lapte cu galbenus de ou si zahar, incalzit si sa aibe la dispozitie fan de calitate, o sa roada cate putin si le va face bine la digestie. Deasemenea sa le dati si paine uscata, vor roade cu placere. Am consiedrat ca ai nevoie de un raspuns rapid, asa ca am cautat mai jos un raspuns al Dl Botha, si ti vi l-am trimis. Bafta!
  Raportează
boldan (acum 5 ani)  
cind pot sa folosesc si in ce cantitate???
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Cand aveti Salmonelloza, Colibaciloza sau Pasteurelloza, 0,5ml/animal.
  Raportează
boldan (acum 5 ani)  
Buna ziua D-le Botha va rog sa-mi spuneti ce intrebuintare are SPECTAM 100ml solutie injectabila in beneficiul iepurilor daca are? Va multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, spectrul de activitate antimicrobian al Spectinomicinei: germeni Gram negativi, germeni Gram pozitivi si micoplasme. Este deosebit de activa impotriva salmonelelor, colibacililor si pasteurelelor, deci eficient in tratamentul acestora. Eu inca nu am folosit acest produs.
  Raportează
anonim
Cristina Spinu (acum 5 ani)  
Buna ziua. Am o intrebare: cresteti iepuri pentru consum sau din placere? Multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Sarut mainile, din placere desigur, dar se mai intampla sa fie si sacrificari de necesitate.
  Raportează
anonim
Cristina Spinu (acum 5 ani)  
Am intrebat, deoarece am doi iepurasi care ii puteam dona.
  Raportează
anonim
Ionel (acum 5 ani)  
Domnule Botha Enrofloxacina sau Kenflox sant injectii sau tablete si cum se administreaza la puii de iepure de la ce varsta.Este deparazitant interior? O data pe luna sau cum va rog sa ma lamuriti,,va multumesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, pai daca aveti produsul sigur are si instructiuni de utilizare. Enrofloxacina este un antibiotic cu activitate bacteriana impotriva bacteriilor Gram-pozitive si Gram-negative, inclusiv impotriva anaerobilor patogeni, deci nu deparazitant. Folositi dozarea pentru pasari. Succes.
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, in acest caz cel mai indicat ar fi sa cumparati iepuri cu "Certificat de origine", pe spatele caruia se trec tratamentele efectuate.
  Raportează
anonim
Cornel (acum 5 ani)  
Buna ziua, d-le dr., am si eu o mica problema: am 4 pui de uriasi belgieni de 2 luni, unul a facut diaree (momentan le administrez COCCISTOP S, prima adiministrare)am cautat Toltazuril recomandat de dvs dar nu am gasit, de la farmacie mi s-a recomandat OXICRID si multivitaminele IVAVIT, sunt bune? Cu stima! Va multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, sincer nu am auzit de aceste produse.
  Raportează
anonim
Ionel (acum 5 ani)  
Domnule Botha de exemplu vaccinul Pestorin sau Mixohemovirovac se administreaza la o luna sau doua la puii de iepure?Si pe urma cand se repeta de doua ori pe an martie si septembrie parca stiu,,.Multumesc de raspunsul cu raceala la masculul Belgian si sa-i dau Penstrep injectie 7 zile,,dar Colistina sau Doxicilina nu sant bune?Si daca Enteroguardul care e preventiv se da in fiecare luna timp de 5 zile sau doar de la 4 saptamani cand au puii se da 5 zile si atat?Si daca se gaseste acidifiant Nutrisure si stiti ca e bun? Va multumesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Nu se vaccineaza puii mai mici de 2 luni, niciodata cu niciun vaccin. Tratamentele injectabile sunt cele mai eficiente. Puteti administra Enteroguard si preventiv, 5 zile. Nu stiu de Nutrisure. Succes!
  Raportează
crescatorideiepuri (acum 5 ani)  
inscrietiva aici
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Cand am zis custi individuale, m-am referit la faptul ca veti caza un singur animal/cusca, constructiv poate fi si un tronson din 100 de custi. Da, ar fi indicat sa fie separate de pereti plini.
  Raportează
anonim
Ionel (acum 6 ani)  
Domnule Botha am un mascul Belgian si de o bucata de vreme cand mananca de obicei se aude un geamat in respiratie putin si nu se mai gaseste penicilina in farmacii mi-a zis ca nu se mai fabrica,i-am dat o pastila de Ospen inmpartita in patru si nu i-a trecut.Anul trecut am mai avut un iepure si cu penicilina i-a trecut,,acum la asta i-am dat si penicilina G pulbere care se da injectabil dar nu i-am facut niciodata injectii intramuscular ci doar subcutanat la iepuri si mi-a fost frica sa-i dau injectabil i-am dat tot de patru ori buvabil praful de penicilina G SI TOT NU I-A TRECUT ce sa-i mai dau daca stiti va rog,,,
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Penstrep injectabil 7 zile.
  Raportează
anonim
dany (acum 6 ani)  
buna seara.domnule inginer am 5iepuri urias maghiar in varsta de 3 luni.au intre 2-2,4kk si 45 cm lungime .ce parere aveti ,sint in limitenormale ?.va multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 5 ani)  
Buna ziua, da sunt ok pentru varsta de 3 luni.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Pt. rasa mijlocie da, pentru mare nu.
  Raportează
anonim
ion (acum 6 ani)  
buna ziua in cazul iepurilor tinuti afara care este perioada optima pt fatare.Va multumesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, primavara si toamna.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, pt. matca aveti nevoie de 12 custi individuale, cu dimensiunile de 80x60x50 si de inca minim 10 cuti pt. tineret cu aceleasi dimensiuni. Succes!
  Raportează
anonim
Cristina (acum 6 ani)  
Buna ziua. De la ce varsta se poate administra salata verde la iepurasi? Citeam undeva mai jos ca in momentul in care incepe sa ii curga nasul la iepuri, nu se mai poate face nimic. Cum pot preveni aceasta boala, cum se contamineaza? Eu cresc o iepuroaica ce a fatat 2 pui, si ii cresc ca si animale de companie in casa.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Sarut mainile, se poate administra salata verde dar foarte precaut, deci putina (o frunza/tain), de la 5 luni se poate oricat. Pentru Pasterurelloza exista vaccin preventiv (solicitati la veterinar), iar buvabil, exista mai multe antibiotice (Doxicilina, Colistin, etc.)
  Raportează
mishu (acum 6 ani)  
d-le Botha spuneti-mi va rog cum sa dau Enteroguard (comprimate)la iepuri.(adica trebuiesc sfaramate comprimatele sau sa le dau direct pe gat si eventual o schema de administrare)Multumesc!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Folositi dozarea indicata pt. pasari. Incerati pastilele intregi.
  Raportează
anonim
Ionel (acum 6 ani)  
Ma numesc Ionel si am vazut domnule Botha ca i-ati scis unei persoane ,ca nu aveti incredere in vaccinuri de la Romvac,,,de ce? Se fura din substanta activa? Eu asa am auzit nu stiu daca e adevarat.Poate asa o fii dar eu foloseam des Hemoragivacul apoi Hemovirovac nu a mai adus la noi la Toplita a zis veterinarul ca nu se mai face si aducea doar Mixohemovirovac dar nu au fost probleme si nca unul cehoslovac parca Pestorin.Si inca ceva ati spus ca cel mai eficient medicament pentru coccidioza este TOLTAZURILUL ,e injectie sau tableta,,stiam ca cel mai bun e furajul granulat medicamentat cu DICLAZURIL IN EL.Si va mai intreb daca Enteroguardul trebuie folosit tot timpul in apa de baut sau furaj asta in timpul verii cand in gospodarie exista iarba verde si pericolul balonarii sau si iarna cand furajarea este uscata.Va multumesc. Ionel Toplita
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna seara. Pestorin am folosit si eu cu succes. Da, si Diclazurilul este un coccidiostatic eficient, dar Toltazurilul este nr. 1 in lume. O sa gasiti sub forma lichida. Enteroguardul il folositi ca si tratament nu ca si supliment alimentar, deci nu tot timpul. Cu respecte.
  Raportează
anonim
dany (acum 6 ani)  
buna seara domnule botha,v-am mai contactat acum 5 zile in legatura cu iepurasii cu ochii lipiti la virsta de 27 de zile .mi-ati spus sa le trag de pleoape si sa indepartez crusta,asa le-am facut ,o parte din ei si-au revenit dar 3 li sau infectat pleoapele .ce este de facut?
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna seara, va recomand Canamicina, unguent, 7 zile.
  Raportează
anonim
sandu fermier (acum 6 ani)  
Buna ziua! Am o iepuroaica gestanta ii curge nasul. Va rog sa-mi spuneti ce pot sa-i dau.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna seara, nu am sa va amagesc, nu-i nimic de facut. Nu va scapa de Pasteurelloza, asta nu inseaman ca va muri, doar ca nu se poate vindeca.
  Raportează
puscasu (acum 6 ani)  
buna ziua!!! am si eu nevoie de un sfat .... ieri dimineata mi-a fatat o femele de 11 luni prima fatare 4 pui pe care i-a omorit,,,,,,,si azi dimineata mi-a mai fatat unu si la fel l-a omorit si acum mai are 1 sau 2 pui in ea ce sa ii fac caci nici nu prea maninca dar nici salba e este potrivit ,,,,,,, ce sa ii fac sunt ceva injectii ,, tratament ,,, orice ce sa ii fac sa poata fata puii ca traiasca ia
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, Oxitocina 5 U.I. injectabil, si ii va expulza in cateva minute.
  Raportează
puscasu (acum 6 ani)  
multumesc i-am facut de aseara injectia
  Raportează
puscasu (acum 6 ani)  
multumesc !!! astept un raspuns .......
  Raportează
florutaionut (acum 6 ani)  
Buna ziua!Am si eu o intrebare Pot sa adiministrez evomec la o iepurita care are pui de 2 saptamani sau ar putea dauna puilor? va multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, nu dauneaza.
  Raportează
anonim
Lyuba (acum 6 ani)  
D-le doctor problema e ca noi locuim in SUA, nu suntem fermieri, crestem iepurasii de plasere si nu prea stim unde am putea apela pentru ajutor,dar cum credeti carnea se poate folosi, daca ar fi vorba de vre-o infectie?
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Eu unul nu as consuma carnea, desi sunt foarte putine boli care se pot transmite de la iepure la om.
  Raportează
anonim
Lyuba (acum 6 ani)  
D-le doctor avem niste iepurasi, nu stiu exact de ce rasa sunt, dar am observat ceva straniu, a inceput a li se rari blana si au aparut niste leziunu corporale.Ne puteti spune ce poate fi si ce am putea face pentru ai salva? Va multumim anticipat.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna seara, nu-mi dau seama, va recomand sa duceti un exemplar la consultatie.
  Raportează
costy22 (acum 6 ani)  
Buna ziua, d-le doctor am gasit in farmacia veterinara produsul Evomec Plus, care pe langa Ivermectina mai contine si clorsulon. Diferenta fata de Evomec, mi s-a explicat, ca ar consta in faptul ca ar avea o arie mai mare de combatere a parazitilor, credeti ca as putea administra acest produs si la iepuri sau ar fi mai bine sa folosesc Evomec simplu pentru deparazitare.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna seara, Clorsulonul este impotriva Fasciolei hepatice, ori asa ceva iepurii nu fac, deci este inutil, plus ca este de 2 ori mai scump. Folositi Evomec simplu.
  Raportează
anonim
dany (acum 6 ani)  
d-le doctor am imperechiat o femela californian cu mascul urias maghiar , mi-a fatat noaptea trecuta 12 pui superbi . ce parere aveti?toti iepuriii au culoarea masculului .credeti ca merita sa continui cu aceasta incrucisare?
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna seara, este firesc ca toti puii sa fie de culoare agouti, pt. ca agouti domina albinoticul, in rest dv. decideti daca continuati in asemenea maniera sau nu. Pt. sacrificat (carne) acesti produsi o sa fie exceptionali. Succes!
  Raportează
danielG (acum 6 ani)  
buna seara d-nu Botha. Puteti sa ma lamuriti cu ceea ce scrie aici ? l-am citit la Gabriel si nu mai stiu ce sa cred. Puteti sterge mesajul dupa citire. o seara buna
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
I-mi pare rau l-am sters, va rog sa-l puneti inapoi, ca lumea sa inteleaga despre ce este vorba. O seara placuta!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna seara, da, are dreptate.
  Raportează
damy13bog (acum 6 ani)  
buna ziua imi puteti spune in afara de vaccinul pt mixom produs de romvac unde asi putea gasi alt vaccin si daca sunt fiabile eventual ce folositi dv uitativa si la mine si dava o parere multumesc anticipat
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, Farmavet-ul comercializeaza un produs din Slovacia, intrebati la farmacia veterinara.
  Raportează
anonim
dany (acum 6 ani)  
buna seara. d-le botha am iepurasi de 27 de zile ,unii dintre ei au ochisorii lipiti ,ce-mi recomandati?va multumesc mult.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna seara, ii puteti deschide daca fortati pleoapele cu degetele si inlaturati crusta.
  Raportează
boldan (acum 6 ani)  
Buna seara D_le Botha va multumesc pt. parere si daca aveti un mascul pt ea.Va multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna seara, nu am decat Berbec Francez.
  Raportează
Dahaka (acum 6 ani)  
expo Baia Mare 5, 6, 7 februarie la sala sporturilor
  Raportează
boldan (acum 6 ani)  
Buna seara D_le Botha va rog sa intrati la mine pe pagina la achizitie noua si sa-mi spuneti ce fel de berbecuta este dupa parerea d-voastra.Va multumesc.
  Raportează
anonim
cristina (acum 6 ani)  
Buna ziua. Din ce citesc pe net, deduc ca nu am voie sa administrez iepurilor iarba verde, salcam verde, trifoi verde, susai verde. E adevarat? Cum trebuiesc administrate? verzi sau palite? Multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, cel mai indicat ar fi palite.
  Raportează
anonim
cristina spinu (acum 6 ani)  
Buna ziua. Imi puteti spune va rog daca broccoli poate face [parte din alimentatia iepurilor?
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, da sigur ca poate, doar ca este cam scump pentru asa ceva :)
  Raportează
anonim
ion barticel (acum 6 ani)  
cit costa masculul de fluture german
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
350 lei.
  Raportează
aviatorul (acum 6 ani)  
Buna seara,d-le Botha.Am o rugaminte-intrebare;in ce proportie[%] se poate folosi srot de soia in amestecul de boabe?Cu stima
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna seara, 10-15%.
  Raportează
attibalazs (acum 6 ani)  
D-l Botha, ce inlocuitor pot folosi in locul vitaminei E pe care nu l-am gasit nici la farmacia veterinara nici la cea umana.Nu se mai fabrica de 2 ani.Exista o combinatie AD+E dar banuiesc ca este altceva.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna seara, vad ca deja ati primit raspunsul :)
  Raportează
anonim
cramil (acum 6 ani)  
Exista la farmacia umana Vitamina E capsule gelatinoase(adica substanta uleioasa) in capsule moi.Fabricat in Romania - Biofarm, in mod obisnuit.Vorbesc in cunostiinta de cauza(sotia farmacista).
  Raportează
costica70 (acum 6 ani)  
multumesc.
  Raportează
donroberto30 (acum 6 ani)  
buna ziua d-le botha,am o intrebaree-legatura cu ivermectina-cit este doza recomandata?!-se poate sa-i fac tratament pentru puii sau numai la iepurii adult?!-numai binee!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna seara, la iepurii de 2-3kg 0,1ml, 4-5kg 0,2 ml, peste 5kg 0,3ml/animal.
  Raportează
donroberto30 (acum 6 ani)  
multumesc pentru raspuns-seara placutaa!
  Raportează
costica70 (acum 6 ani)  
buna ziua d-le Botha.un sfat am nevoie de la d-voastra.la un berbec german i-a iesit la gat mai exact sub mandibula ceva asemanator unui furuncul care are puroi.cam cat o aluna de mare.despre ce e vorba si cu ce pot sa-l tratez?multumesc si astept un raspuns urgent.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna seara, recomand Penstrep injectabil 0,5ml timp de 7 zile + Vitamine buvabile.
  Raportează
boldan (acum 6 ani)  
Buna ziua D_le Botha,dupa ce fata la cat timp se poate vaccina iepuroaica. Va multumesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, imediat dupa fatare.
  Raportează
boldan (acum 6 ani)  
Buna ziua D_le Botha, va rog sa-mi spuneti Ivernectina la cate zile se repeta dupa prima administrare si la cate zile dupa aceeia se poate face vaccinul MIXOHEMOVIROVAC. La iepuroaicele gestante se poate face vaccin in ultima saptamana de sarcina. Va multumesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua. Deparazitarea cu Ivermectina nu necesita rapel, iar dupa 7 zile puteti efectua vaccinarea cu MIXOHEMOVIROVAC. Iepuroaicele in a 2-a parte a gestatiei nu se vaccineaza.
  Raportează
costy22 (acum 6 ani)  
...Buna seara, din nou va deranjez cu o problema: am o femela de Urias Gri care in prezent are pui in varsta de doua saptamani si care are momente in care atunci cand respira parca s-ar auzi un usor suierat. Mentionez ca nu ii curge nasul, iar starea ei generala este buna. Va multumesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna seara, s-ar putea sa nu fie nicio problema, ati putea face totusi, un tratament de 7 zile cu Colitrim si vitamine buvabile care sa contina si vitamina C.
  Raportează
anonim
george p. (acum 6 ani)  
poze de la EXPO CLUJ 2010 nu aveti?
cred ca ar fi multi interesati de expozitie !
  Raportează
anonim
cristina spinu (acum 6 ani)  
Pt ce este recomandata apa cu otet si miere?
  Raportează
anonim
cristina spinu (acum 6 ani)  
Ce este coccidioza? si ce tratament se face in acest sens?

Multumesc
  Raportează
anonim
cristina spinu (acum 6 ani)  
Buna ziua. Revin cu o serie de intrebari
1.iepurasii mei au 17 zile si de 4 zile beau apa cu otet si miere. cate zile mai trebuie administrata aceasta apa?
2. le pot da salata verde?
3. le pot da varza, ardei, salcam(daca gasesc)?

Multumesc anticipat
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua. Otetul de mere se recomanda impotriva coccidiozelor, puii sunt vulnerabili la coccidioza de la varsta de 3 sapt. si pana la varsta de 4 luni inclusiv. Coccidioza este o afectiune produsa de paraziti unicelulari denumiti Eimeria, impotriva acestora se gasesc COCIDIOSTATICE. NU recomand salata verde si varza la pui si tineret.
  Raportează
anonim
LILI IASI (acum 6 ani)  
Multumesc pentru raspuns,insa din pacate in aceasta noapte a furata iepuroaica.Am descoperit in iesle 8 pui.Spunetimi va rog cum ii hranesc?.Mare necaz!!!!.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Cu seringa, lapte cu galbenus de ou si zahar, incalzit si sa aibe la dispozitie fan de calitate, o sa roada cate putin si le va face bine la digestie. Deasemenea sa le dati si paine uscata, vor roade cu placere.
  Raportează
anonim
LILI IASI (acum 6 ani)  
Albastrita mea de 7 luni ,a fatat la -22 de grade ,5 iepurasi,care deja ies din culcus /au 19 zile.nu inteleg de ce gasesc aproape zilnic apa ei portocalie si pe fundul vasului lapte brinzit.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Urineaza in apa.
  Raportează
boldan (acum 6 ani)  
Buna seara D_le Botha, spuneti-mi daca pot sa amestec vitaminele cu otetul de mere cu miere in apa de baut??? Multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, puteti, dar eu le dau separat.
  Raportează
attibalazs (acum 6 ani)  
Buna seara!Am o intrebare in legatura cu vitamina E.Cati ml.se administreaza si dupa cat timp se poate da iepuroaica la monta?Multumesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna seara, depinde de produs, intotdeauna scrie pe eticheta. Apoi urmariti cand intra in calduri si o dati la monta.
  Raportează
anonim
Brandon-Moinesti (acum 6 ani)  
Buna ziua cat costa un Urias Maghiar de 5 luni? multumesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna seara, 300 lei.
  Raportează
anonim
dany (acum 6 ani)  
buna seara si la multi ani d-le botha.am o iepuroaica rasa urias belgian;la varsta de 8 luni a fatat pt.prima data insa puii au murit.acum are 1 an si jumatate si nu a mai intrat in calduri.as vrea sa stiu daca exista vreun tratament ca sa intre in calduri? (nu este grasa) va multumesc!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
La Multi Ani! Vitamina E, injectabil, o singura administrare.
  Raportează
anonim
cristina spinu (acum 6 ani)  
E posibil sa deschida ochisorii la 11 zile?
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Da, este posibil.
  Raportează
boldan (acum 6 ani)  
Buna ziua D_le Botha va rog sa-mi spuneti ce cantitate de miere se pune in amestec cu otetul de mere in apa de baut. Va multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Cumparati din magazin Apicol, otet de mare cu miere de albine. Asa procedez si eu, nu am amestecat niciodata.
  Raportează
anonim
Cristina Spinu (acum 6 ani)  
Buna ziua. Am fost la cabinet veterinar si am cerut una dintre cele doua medicamente recomandate de dumneavoastra. Cand i-am spus de Ivermectina, a spus categoric NU pentru ca face nu stiu ce soc... si am luat Albendazol ( o pastila per kg timp de 2 zile, apoi 7 zile pauza, si apoi alte 2 zile pastile) e ok?
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna. Eu am folosit Albendazol lichid si are alta schema de administrare. Puteti folosi si Ivermectina linistit, nu fac nici un fel de soc, eu i-mi tratez fiecare iepure cu Ivermectina de 2 ori/an. Daca asa v-au recomandat de la farmacie, inseamna ca e ok. Succes.
  Raportează
anonim
cristina spinu (acum 6 ani)  
Multumesc inca o data pt raspuns.Acum vin cu o alta intrebare, ca asa se intampla, dai un deget iti ia o mana :-).Intrebarile astea vin deoarece nu exista medici specializati pe rozatoare; eu cand am fost cu iepuroaica la doctor pt ca era "apatica", ea fatase sau inca era gestanta, iar doctorul i-a facut antibiotoc motivand ca poate mancase ceva rece ( cu toate ca ii comunicasem ca ii pica parul f tare, isi facuse cuib..etc..)Bun si acum intrebarea: ii pot administra iepuroaicei in timp ce alapteaza un medicament pt deparazitare si in felul acesta deparazitez si puii ( medicamentul se transmite prin lapte) ; si daca da, imi puteti spune un astfel de medicament?
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, da puteti administra substante de deparazitare si vor beneficia de efectul pozitiv inclusiv puii. Albendazol, Ivermectina, coccidiostatice. Succes!
  Raportează
anonim
cristina spinu (acum 6 ani)  
Multumesc mult pentru raspuns. Intr-adevar o singura data alapteaza pe zi, puii nu plang, deci nu am de ce sa ma ingrijorez. Pata pe burta nu reusesc sa o observ, dar ma alin cu gandul ca nu plang.Si cand vrea sa ii intarce, ce sa le pun in meniu? Citisem de malai muiat in apa si trifoi, e ok?
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Chiar in ziua intarcarii ar fi ideal sa primeasca doar paie sau fan si apa cu otet de mere (10ml/L apa). Apoi puteti trece la meniul normal. Suces!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua. Alapteaza o singura data pe zi. Daca puii plang tot timpul inseamna ca femela ori nu are lapte suficient, ori deloc, ori nu alapteaza. Daca scoateti un pui si vedeti o pata alba pe abdomen inseaman ca a baut lapte. Succes!
  Raportează
Dahaka (acum 6 ani)  
La Multi Ani!!!!!!!!!!!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
La Multi Ani!
  Raportează
crissstian (acum 6 ani)  
Un An Nou plin de realizari
va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare
am 5 femele de urias belgian si as vrea sa le imperechez cam in acelasi timp dar nu toate sunt in calduri cand vreau eu, am citit " despre provocarea caldurilor,urmata de ovulatie se poate realiza pe cale bucala in furaje de substante gestogene sintetice in acest fel,se poate sincroniza caldurile si monta"
este adevarat?
si daca da cum se gasesc aceste substante
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
La Multi Ani! Nu am folosit niciodata, dar gasiti in farmaciile veterinare.
  Raportează
cornell (acum 6 ani)  
LA MULTI ANI!!
  Raportează
boldan (acum 6 ani)  
Va doresc D_le Miklos ca Noul An sa va aduca,dumneavoastra si celor dragi,sanatate,bucurie si impliniri cat mai multe. LA MULTI ANI!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
LA MULTI ANI FERICITI!
  Raportează
doru34 (acum 6 ani)  
LA MULTI ANI CU SANATATE
  Raportează
anonim
cosmin popescu (acum 6 ani)  
va urez un an nou fericit!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Multumesc. La Multi Ani!
  Raportează
florutaionut (acum 6 ani)  
Sarbatori fericite si multa sanatate!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Sarbatori Fericite si La Multi Ani!
  Raportează
maryusyk1705 (acum 6 ani)  
Sarbatori fericite! Sa aveti parte de multa caldura in suflet si in casa, bucurie in inima si multa sanatate si putere de munca. Ca de obicei, sa ne adunam in jurul bradului alaturi de familie si de cei dragi, sa lasam lumina Craciunului sa ne patrunda in case si sa ne bucuram de magia sarbatorilor.Va rog sa primiti cele mai frumoase ginduri si cele mai calde urari de belsug si implinirea tuturor dorintelor. Va urez casa plina de bucate, noroc si prosperitate.Craciun Fericit si La Multi Ani !!!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Craciun Fericit si La Multi Ani !!!
  Raportează
maryusyk1705 (acum 6 ani)  
multumesc mult,sanatate sa aveti alaturi de familie !!
si multumesc ptr sfaturile UTILE si FOLOSITOARE acordate pe tot parcursul anului !!
  Raportează
ADRIANOLARU (acum 6 ani)  
CRACIUN FERICIT! ADRIAN.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Craciun Fericit!
  Raportează
Dahaka (acum 6 ani)  
Sarbatori Fericite si Multa Sanatate si Un An Nou plin de fericire si bucurie si sanatate
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
La fel va doresc, Sarbatori Fericite!
  Raportează
aviatorul (acum 6 ani)  
Sarbatori fericite si un An Nou
cu liniste si sanatate!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Va multumesc. Sa aveti parte de Sarbatori Fericite si de Un An Nou cu Impliniri!
  Raportează
doru34 (acum 6 ani)  
VA UREZ UN CRACIUN FERICIT SI NOUL AN CE VINE SA VA ADUCA MULTA SANATATE SI IMPLINIRI DV SI FAMILIEI SI NUMAI BINE . MULT SUCCES IN 2010
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Va doresc Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi!
  Raportează
Orasteanu (acum 6 ani)  
Fie ca lumina sarbatorilor sa va acopere sufletele de bucurie si sa va calauzeasca pasii spre un an nou mai bun..colindele sa va mangaie sufletele,ascunzisuri nestiute de nimeni..lasati lumina sfanta sa va ocroteasca .SARBATORI FERICITE
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Sarbatori Fericite!
  Raportează
boldan (acum 6 ani)  
D_le Miklos cu ocazia sarbatorilor va doresc multa sanatate si fericire, Craciun fericit SI LA MULTI ANI!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Multumesc. Sa aveti parte de sarbatori Fericite si de Un An Nou cu Impliniri!
  Raportează
anonim
cosmin popescu (acum 6 ani)  
Va urez un Craciun Fericit si multa sanatate!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Multumesc. Asemenea va doresc dv. si familiei dv.!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, pot fi complicatii de natura diferita, oricum va recomand un unguent oftalmic cu antibiotic, de oricare gasiti in farmacii. Succes!
  Raportează
maryusyk1705 (acum 6 ani)  
buna ziua domnule botha.Am si eu o intrebare ce tratamente ar trebui sa urmeze puii de iepure ?? am iepuri de 5 zile.va rog sami spuneti daka puteti tratamentele si dozele pe kare ar trebui sa le ia iepurasii
va multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua. In primul rand coccidiostatice lunar, pana la varsta de 5 luni inclusiv. Vaccin inpotriva bolii hemoragice si mixomatoza. Acestea sunt tratamentele de baza.
  Raportează
maryusyk1705 (acum 6 ani)  
alte vitamine? am vazut la alti crescatori: otet de mere albastru de metilen ,ad3e... cum se administreaza acestea?:D multumesc mult
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Otetul de mere 10ml/l apa, in rest pe fiecare produs scrie dozele ce se administreaza si durata tratamentului.
  Raportează
maryusyk1705 (acum 6 ani)  
multumesc mult,otetul cum se da non stop? fara pauze
  Raportează
maryusyk1705 (acum 6 ani)  
in fiecare zi?
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Ideal asa ar fi.
  Raportează
doru34 (acum 6 ani)  
domnule dumneata esti bolnav mintal , vam explicat ca NICU82 are femela aceea alba de la mine vizitandui pagina am vazut intrebarea dumneavoastra si am vrut sa va raspund eu .eu nu am alte adrese pe sunphoto nicu e unu doru e altul nelutu la fel e alt cineva orasteanu la fel alta persoana . ce e greu de intels ? noi suntem dubiosi care nu am gresit cu nimic pai atunci ce sa zic de dumneata cu acele albume pe care le aveti de unde reiese clar ca aveti probleme mintale si sunteti PARANOIC
  Raportează
anonim
Pentru COCO (acum 6 ani)  
ESTI TAMPIT !
SI CUM TAMPITII NU DISCUT !
  Raportează
doru34 (acum 6 ani)  
CU CEI CE SE ASCUND NU AM CE DISCUTA STIU CA ESTI DANIEL TOADER UN BOLNAV MINTAL . TAMPIT ESTI TU PARANOICULE
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna, 1 lucru stiu sigur, doru34 si nelutu nu sunt una si aceeasi persoana pentru ca ii cunosc pe amandoi. Despre ceilalti nu ma pot pronunta.
  Raportează
iepuricalbastrica (acum 6 ani)  
de unde achizitionati plasa sudata pt custi?
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Din Ungaria.
  Raportează
toni17 (acum 6 ani)  
buna d-le botha aveti de vanzare mascul fluture german?
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna, da, cel care este afisat la "Iepuri de vanzare". Cu respecte.
  Raportează
boldan (acum 6 ani)  
Sa traiti d-le Botha, va rog sa-mi spuneti se poate administra otet de mere in timp ce se face tratament pt. coccidioza???Multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, nu as recomanda.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Sarut mainile, sa-i administrati "Ivermectina" injectabila (subcutanat), o singura administrare. Succes.
  Raportează
nutzu (acum 6 ani)  
Obezitatea poate reprezenta un pericol pentru iepuri?
Multumesc anticipat.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Da, exact ca si la oameni. Mai grav este in cazul femelelor, pentru ca nu for fi apte de reproductie.
  Raportează
anonim
georgiana (acum 6 ani)  
buna ziua domnule doctor ,am si eu o mare rugaminte,azi-noapte mia fatat o iepuroaica si nu vrea sA stea deasupra puilor deloc.doar i acopera cu blanita smulsa de pe abdomenul iei dar nu le da sa manance si in curand cred ca vor ingheta de frig....va rog ajutatima ,cum procedez ce sai fac sa le dea de mancare? e prima oara cand imi fata o iepuroaica ca nu stiu..va multumesc anticipat
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Sarut mainile, semn concret ca nu alapteaza este daca puii plang in continuu. In mod normal iepuroaica nu sta deasupra puilor si alapteaza de regula odata pe zi, poate chiar atunci cand noi nu vedem acest eveniment. Daca scoateti un pui din cuib si are o pata maricica alb-galbuie pe abdomen inseamna ca a baut lapte. Va doresc succes!
  Raportează
gabylala (acum 6 ani)  
buna ziua.Va deranjez si eu cu o intrebare.Am niste iepurasi de 2 luni care sunt imbalonati.Le fac tratament cu doxivit de 4 zile dar nu vad nici o schimbare.precizez ca au pofta de mancare normal si nu au diaree.ce sa le fac?multumesc anticipat.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Doxivitul nu ajuta in caz de coccidioza (asta aveti dv. la iepurasi). Folositi un coccidiostatic.
  Raportează
boldan (acum 6 ani)  
Sa traiti,d-le Botha.Va rog sa-mi spuneti daca se inperecheaza fluture iepuroi pistrit cu fluture janet iepuroaica ce rezulta, ambele de rasa. Va multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, sunt una si aceeasi rasa, deci o sa aveti pui de Fluture.
  Raportează
boldan (acum 6 ani)  
Pe negru nu pe albastru
  Raportează
boldan (acum 6 ani)  
Sa traiti,d-le Botha. Va rog mar interesa o iepuroaica de fluture,varsta 3-4 luni dar nu janet si cat valoreaza daca aveti de vanzare.Va multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, nu am deocamdata.
  Raportează
anonim
Ionel (acum 6 ani)  
Domnule Botha sant din Toplita si va intreb ca nu am vazut nicaieri pe net Fluture Francez,,stiu din cartile din vremea lui N.Ceausescu ca e o rasa mare de carne care ajunge la lungimea de 70 cm ..Totusi unde au disparut cumva,,sau l-a inlocuit Pestritul German ce se intampla,,ca nici la crescatori nu am mai vazut.Ca doar e mai mare cu mult si la greutate ca Pestritul,,ce stiti de aceasta rasa.La fel si Rosu de Burgundia din care s-a format Neozeelandezul Rosu.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, as dori sa incep prin precizarea faptului ca rasele mari nu sunt "de carne", acestea sunt rasele de talie mijlocie. Intr-adevar Fluturele Fancez este o rasa de talie mare, dar se pare ca se creste intr-un efectiv restrans, deoarece rasa nu a participat la Campionatul European de anul acesta (ce-i drept, nici anul trecut). In schimb am vazut Rosu de Burgundia, dar la noi in tara, rasa fiind necunoscuta nici nu ar avea adepti, care sa imbratiseze aceasta rasa, asa cum am patit cu Argintiul German (am adus in tara, dar lumea nu pare sa fie interesata de ea, chiar daca este frumoasa, productiva si nepretentioasa). Cu respecte.
  Raportează
boldan (acum 6 ani)  
Sa traiti,d-le Botha.Va rog sa-mi spuneti cum se administreaza otetul de mere,cate zile si ce cantitate??? Va multumesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, 10ml/L apa, se poate administra (si ar fi cel mai recomandat) tot timpul. Recomand minim odata pe saptamana in anotimpul rece si fiecare a doua zi in anotimpul cald. Succes!
  Raportează
boldan (acum 6 ani)  
Va multumesc mult,mai am o intrebare aveti cumva o iepuruta de fluture pui de vanzare dar nu janet si la ce pret??? multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Din pacate nu am.
  Raportează
anonim
Gabi (acum 6 ani)  
Buna seara, d-le Botha,
Ce rase de iepuri de carne puteti recomanda unui incepator care doreste sa creasca doar pt consumul propriu? Ma refer la niste rase rezistente, fara probleme frecvente de sanatate si cu productivitate/rata de inmultire buna.
Ce provizii de hrana minime (cantitate si ce anume, pe bucata iepure) ar trebui sa aiba acest incepator in momentul cumpararii iepurilor?
Imi plac imaginile cu crescatoria dvs si as fi cumparat de la dvs in cazul in care distanta nu ar fi fost asa de mare.
Va multumesc!
Sanatate!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, recomand cu cea mai mare caldura rasa Chinchilla (sau orice alta rasa de talie mijlocie, in functie de posibilitati), este foarte frumoasa, rezistenta si productiva. Vis-a-vis de alimentatie trebuie sa tineti cont de faptul ca pentru un tranzit intestinal adecvat iepurele trebuie sa aibe la dispozitie tot timpul :fibroase/grosiere (fanuri/paie), furaje concentrate (cereale: ovaz, orz, grau, porumb, sroturi) si indispensabila apa potabila. Ca si cantitati sa calculati un consum mediu de 100-200g cereale si 400-500g fibroase/animal, desigur consumul depinde de foarte multi factori (stare de intretinere, stare de santate, stare fiziologoica, temperatura, apa disponibila, etc.), cifrele de mai sus sunt orientative. O sa vedeti dv. cat consuma si o sa adaptati pe parcurs. Succes!
  Raportează
anonim
ionut (acum 6 ani)  
buna seara domnule botha,am o iepuroaica care acum 2 luni ia aparut in partea dreaptaa capului o umflatura, am mers la vet si a operat-o.vet ia facut 1 antibiotic si atit.acum ceva timp i-am facut eu amoxicilina si a inceput sa iasa mizerie din operatia facuta de vet. acum nu-i mai curge nimic de acolo dar lacrimeaza ochiul ,din cind in cind cu un lichi albicios .iepuroaica este gestanta ,cei de facut?va multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, va recomand un tratament de 7 zile cu Penstrep (injectabil), 0,5 ml/injectie.
  Raportează
anonim
nicu (acum 6 ani)  
domnule inginer ,salcia este buna pt iepuroaicela gestante? va multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Da, este buna.
  Raportează
anonim
ady (acum 6 ani)  
domnule miklos am vazut ca stiti ff multe despre pasteureloza.va deranjez cu o intrebare;iepuri contaminati cu acest virus ,mai au pofta de mincare ,iau in greutate?
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Da, au pofta de mancare si castiga si in greutate. Daca nu este forma supraacuta, care ii omoara in cateva ore, atuncea se hranesc normal.
  Raportează
anonim
ionut (acum 6 ani)  
domnule botha iepuroaicele bolnave de pasteureloza cronica pot fata puii sanatosi?va multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Din pacate este exclus, insa pot dezvolta rezistenta, si chiar daca nu prezinta simptomele specifice, vor infecta animalele cu care vin in contact ori langa care traiesc.
  Raportează
ab79mai (acum 6 ani)  
buna ziua
de vanzare aveti?
si la ce preturi?
ma intereseaza pui - californian si fluture
va multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, de vanzare am Californieni la 3 luni (vaccinati) la 100 lei/buc., Fluture am o singura femela Janett negru (negru complet) la 3 luni 100 lei. Cu respecte.
  Raportează
ab79mai (acum 6 ani)  
Buna ziua
O sa va contactez in urmatoarele zile
Va multumesc
  Raportează
Arrubium (acum 6 ani)  
Buna ziua domnule Miklos,azi am primit din Germania un preparat polivitaminic lichid.Puteti sa-mi spuneti daca este bun si daca se poate administra si la iepuroaicele care alapteaza?(poze cu produsul pe pagina mea la albumul VITAMINE)
Va multumesc!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, da, este foarte bun, chiar este indicat pentru iepuri, inclusiv la femelele in lacatie.
  Raportează
Arrubium (acum 6 ani)  
Va multumesc!Nu stiu daca se vede bine compozitia,dar am comparat cu o carte de specialitate si acum am si parerea unui specialist
  Raportează
endi (acum 6 ani)  
Buna ziua domnule Bothe, asi avea o intrebare. Spuneti va rog cat de sensibil este Argintiul Francez fata de alte rase, de exemplu Neozeelandezul alb, sensibilitate la boli si conditii de intretinere. Multumesc!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, nu este deloc sensibil. Este la indemana oricui sa creasca aceasta rasa frumoasa.
  Raportează
anonim
dan (acum 6 ani)  
domnule bota va rog respectuos sa-mi raspundeti la urm intrebare;am 3 iepuroaice de 1 an si de 3 saptamani stranuta si le curge nasul . le-am facut tratament cu eritrmicina injectabila dar degeaba de mincat maninca dar nu le trece acum am inceput un nou tratament cu ctp12 si vitamina c ce parere aveti ? va multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, continuati tratamentul si daca aveti posibilitatea, sa-i administrati in apa un coplex polivitaminic, timp de 7 zile.
  Raportează
UNiku (acum 6 ani)  
buna. foarte frumos tot ce aveti. sa va traiasca si multi puiuti dolofani si sanatosi. cu respect nicu
  Raportează
anonim
ioan (acum 6 ani)  
Buna ziua domnule Botha.Un iepuroi cu o iepuroaica care au acelasi tata pot fi imperecheati? Va multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, daca parintii lor nu au niciun grad de rudenie, atuncea da.
  Raportează
anonim
Mihaela (acum 6 ani)  
Buna ziua domnule Botha. Am o iepuroaica pitic de angora. Am observat de cateva zile ca are o ureche bleaga si o deranjeaza, in sensul ca o scutura si incearca sa se scarpine. Stiti cumva despre ce ar putea fi vorba? Mentionez ca nu pare sa aiba nici un fel de rana. Va multumesc anticipat
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Sarut mainile, v-ati uitat in pavilionul urechii? Cred ca ar fi vorba de vre-o parazitoza, recomand sa-i injectati sub piele 0,2 ml de Evomec o singura data, trebuie sa rezolve problema.
  Raportează
maryusyk1705 (acum 6 ani)  
buna ziua,cu o intrebare va deranjez , aveti idee cu ce pot trata infestul acela din cereale??? am vazut asa ceva intrun sac de orz?? aveti idee de vreun medicament sau ceva?
va multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna, nu-mi dau seama despre ce este vorba. Gargarite?
  Raportează
anonim
maryusyk1705 (acum 6 ani)  
da exact
  Raportează
anonim
marius (acum 6 ani)  
Buna ziua domnule Botha Miklos,va salut cu respecte.Am o femela de fluture urias german pestrit si am imperecheat-o cu un mascul dar nu am stat acolo dupa ce am introdus femela ,am lasat`o cam de la 3 dupa-amiaza pana a2a zi,si apoi am scos-o dupa o saptamana cand am introduso iar nu statea ,ci fugea de colo-colo prin cusca si scotea niste zgomote ciudate.La 12-13 zile de la monta am pus mana pe abdomen si am observat k are mamelele sau mameloanele nu ma pricep la asta, le are umflate asa nu stiu cum sa zic? ce spuneti este vorba de gestatie?,Cu stima marius
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, in mod normal monta se supravegheaza, altfel nu va poate garanta nimeni nimic. Sigur ca este posibil sa se fi inperecheat cu succes.
  Raportează
adrian26 (acum 6 ani)  
Buna ziua.As vrea sa stiu daca este adevarat ca pe data de 8.11.09 este vreo expozitie de iepuri la Cluj? Daca da, va rog frumos sa-mi spuneti si locatia. Multumesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, nu va fi expozitite ci Targ cu vanzare, la Expo Transilvania.
  Raportează
sergiumen (acum 6 ani)  
multa bafta
si eu sunt student la USAMV la ipm anu 4
  Raportează
anonim
buna (acum 6 ani)  
am obtinut si eu exemplare gri din neozeelandez alb id yahoo chelu_barossanu
  Raportează
endi (acum 6 ani)  
Buna ziua domnule Botha, sunt pe punctul de a achizitiona samanta in vederea infiintarii unei culturi furajere pentru iepuri. Conditiile pedoclimatice nu imi permit sa infiintez o cultura de lucerna, care din cele studiate de mine sunt cele mai indicate pentru iepuri, astfel, m-am gandit la un amstec de ghizdei si trifoi rosu. Ce parere aveti de acsta amestec furajer tinand cont de faptul ca trifoiul rosu poate provoca iepurilor, meteorizaţie. Multumesc!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, de fapt si lucerna administrata incorect (cruda, mai ales primavara) si fara o prealabila obisnuire (treptata) provoaca meteorisme. Amestecul de care pomeniti este bun, fiind vorba despre 2 leguminoase, iar valoarea proteica a trifoiului rosu nu este foarte departe de cea a lucernei. Succes!
  Raportează
boldan (acum 6 ani)  
domnule doctor am un pui de fluture are 1 luna jumate este unflat la burtica si a facut diaree,i-am dat colivet nu bea apa nu manca de 2 zile sta culcat.Va rog spunetimi cum sal hranesc si cu ce,va multumesc mult sanatate.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, va recomand sa-l postiti (2 zile) si sa-i administrati apa cu otet de mere, 10ml/l apa, si sa cautati Toltazuril, este cel mai puternic coccidiostatic.
  Raportează
boldan (acum 6 ani)  
Va multumesc mult,sanatate
  Raportează
Norbi (acum 6 ani)  
domnule miklos am niste iepuri de 2 luni si au inceput sa faca bube p nas, in ureche si p ochi va rog sa imi spuneti cu ce pot sa ii tratez? cu stima.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, ma tem ca este vorba despre Mixomatoza (in cel mai rau caz), din pacate boala nu se poate trata, exista doar tramente preventive, va pot ajuta cu vaccin impotriva mixomatozei dc. va intereseaza. Ma sunati si ne intelegem. Cu respecte.
  Raportează
eunescu09 (acum 6 ani)  
Domnule doctor,
Am citit nu odata ca porumbul contine unele substante greu digerabile de catre iepure si care ii pot fi chiar toxice. Care este punctul d-tra de vedere si ar fi interesant de stiut care sunt acelea. Mai sunt si alte seminte de acest fel?

Cu respect.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, nu imi pot inchipuii unde ati dat de aceasta informatie, este total neadevarat. Este adevarat faptul ca se restrictioneaza in furajare, dar nu din considerente toxice, ci pentru a nu se ingrasa exagerat animalele. In afara de ovaz si orz, la toate celelalte concentrate (proteice sau energetice) exista restrictii cantitative.
  Raportează
anonim
maryusyk1705 (acum 6 ani)  
Deci se poate administra ovaz si orz in cantitati nelimitate iepurilor ?
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
da
  Raportează
maryusyk1705 (acum 6 ani)  
multumesc mult
  Raportează
boldan (acum 6 ani)  
Buna ziua,am si eu o intrebare.Am un iepure care la un picior din spate i sa facut o batatura[rana acoperita cu coaja]nu curge nimic dar deranjeaza nu prea mai calca pe el sta mai mult culcat.Cu ce as putea da sa ii treaca,va multumesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, spary Neocaf.
  Raportează
anonim
Joco (acum 6 ani)  
Ziua buna. Am si eu o intrebare, domnule Miklos. Va mai amintiti de vremurile cand invatam la Biblioteca, etajul 2, sala Lucian Blaga? :))) dati-mi un email sa va contactez. am multe sa povestesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
miklosbotha@yahoo.com hullara varom a valaszodat, 1 millioszor gondoltam rad
  Raportează
anonim
Joco (acum 6 ani)  
multheten kuldtem emailt, megkaptad? :)
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Hello! Megkaptam es nagyon orvendtem neki, csak sajnos nem volt annyi idom hogy leuljek es valaszoljak. Mind uton voltam. Viszont hamarosan leulok es reszletesen elmeselek sok mindent. Udv!
  Raportează
maryusyk1705 (acum 6 ani)  
Domnule Miklos, Cam cand veti avea puisori de vanzare??:D
Multumesc astept raspuns
  Raportează
Agefox (acum 6 ani)  
Buna seara d-le doctor aveti cumva vaccin Cunipravac?Ma intereseaza 10 doze si la ce pret?Va multumesc anticipat.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Bună ziua, cred ca putem rezolva cu vaccinul, vă rog să mă sunaţi pentru a vedea cum putem procedăm cu transportul. Cu respecte.
  Raportează
balaban (acum 6 ani)  
D-le Botha aveti cumva de vanzare vaccin Cunipravac si la ce pret.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, v-as putea ceda o anumita cantitate, va rog sa ma sunati si ne intelegem. Cu respecte.
  Raportează
mishu (acum 6 ani)  
pentru pododermita un sfat va rog!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Spay NEOCAF.
  Raportează
eunescu09 (acum 6 ani)  
Buna ziua. care sunt caracteristicile berbecului si la ce greutati ajunge berbecul german, cel mai raspandit se pare, dintre berbeci in Romania?

Cu respect
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, limita inferioara pentru Berbec German este de 5.5 kg, iar limita superioara nu are, totusi rareori trece de 7-8 kg.
  Raportează
bmihlau (acum 6 ani)  
Buna Ziua. Am urmarit de ceva timp sfaturile pe care le dati tutoror celor care apeleaza la dvs si vin si eu cu cateva intrebari: 1. Ce vaccinuri sa administrez iepurasilor deoarece pana acum foloseam Mixohemovirovac pe care nici nu-l mai gasesc si pe care vad ca nu-l recomandati?
2. Pentru iepurasii cu mucozitati si care stranuta am folosit antibiotic si acum preventiv Eritrovit, o parte traiesc si acum iar o parte au murit, ce este indicat sa folosesc?
3. O sa fiti prezent la expozitii de iepuri din 25-26.09.2009 de la Buzau pentru ca am sa incerc sa ajung acolo sa mai achizitionez ceva exemplare, sau participati la expozitii?
4.Am observat ca sunteti preocupat de descoperirea de noi specii de iepurasi si toate astea au la baza multe cunostinte acumulate , de aceea va intreb daca ati putea sa-mi recomandati si mie cateva denumiri de carti sau documente, site-uri unde pot afla mai multe despre partea zootehnica care momentan nu pot sa o studiez pentru ca mai urmez si masterul si bugetul nu-mi mai permite?
Sper ca nu am fost prea insistent, Laurentiu din Piatra-Neamt,bmihlau.sunphoto.ro">bmihlau.sunphoto.ro/.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, v-am trimis raspuns pe mail. Cu respecte.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, puteti sa-i dati dar din pacate Pasteurelloza nu se poate trata si in consecinta nu o sa aveti succes. Va recomand sa sacrificati exemplarul in cauza, ca sa nu-i contamineze si pe ceilalti. Carnea se poate consuma.
  Raportează
endi (acum 6 ani)  
Buna ziua, precum am mai zis, am o parte din iepuri care au fost afectati de coccidioza hepatica, dar au scapat. Am auzit ca exista un produs denumit hepatoprotect, s-ar putea administra acest produs pentru refacerea ficatului? Multumesc!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, ar ajuta si acesta dar trebuie sa faceti neaparat si un tratament cu un coccidiostatic puternic care sa acopere tot spectrul de Eimerioze (intestinala, hepatica si ortofaringiana). Acestui deziderat corespund coccidiostaticele: Toltazuril, Diclazuril, Salinomocin, Robenidin. Succes.
  Raportează
Agefox (acum 6 ani)  
buna ziua domnule doctor,la ce greutate ajung berbecutii?va multumesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, fiind rase de talie mare, nu exista limita superioara de greutate, totusi eu zic ca rar trec de 7-8 kg.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Am sa afisez zilele astea niste poze, dar deocamdata am doar femele de vanzare.
  Raportează
eunescu09 (acum 6 ani)  
Am sacrificat 3 iepurasi si la unul am observat ceva puncte albe pe ficat,....ceva noduli asa in interiorul ficatului si mai mici si mai marisori...oare ce boala este ? sa fie ceva coccidioza? BlackBoss.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Da, este vorba despre Coccidioza hepatica.
  Raportează
Agefox (acum 6 ani)  
Buna seara domnule Botha,as dori si eu o pereche de pui berbecuti.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Ii afisez zilele acestea.
  Raportează
endi (acum 6 ani)  
Buna ziua, ce parere aveti despre lastarii cu frunze de salcie. Intr-o revista am citit ca se administraza deoarece contine vitamina C. Eu personal am incercat, si mananca foarte bine. Multumesc!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, da se poate administra, le si place si le face bine la stomac si nu numai. Succes!
  Raportează
maryusyk1705 (acum 6 ani)  
buna seara domnule botha`.. nu va suparati daca stiti cumva o carte care sa contina multe informatii despre iepuri si foarte folositoare [si cum se cheama unde o pot gasii] din care mai pot invata cate ceva`.... si inca ceva cleste`le de tatuat daca ati putea sa`mi spuneti dk aveti si ptr mine :D.... va multumesc`...
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, cleste de tatuat va fi pt. toata lumea care doreste, in viitorul foarte apropiat. Cat despre carte incercati: www.iepuri.ro si www.iepuri.net Exista multe informatii acolo. Succes!
  Raportează
maryusyk1705 (acum 6 ani)  
multumesc mult !!!
  Raportează
body23 (acum 6 ani)  
Buna ziua. Unde sunt cele mai indicate puncte unde se poate injecta gentamicina 10%??
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, subcutanat la greaban, intramuscular in fesa.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, momentan nu am si nu ma pot pronunta.
  Raportează
endi (acum 6 ani)  
Buna seara. Spuneti-mi va rog domnule Botha, am un mascul de urias german care, in urma unei infestari cu coccidioza hepatica isi tine urechile pe spate si ochii intredeschisi, de mancat mananca, le dau vitamine sa isi revina, iar azi am inceput sa le administrez enrofloxacina, am vazut ca e bun si la afectiuni hepatice, si bacterii. Ce parere aveti, merita tinut masculul, si e bun tratamentul? Multumesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, tratamentul este bun dar raspunsul la tratament depinde mult si de individualitatea animalului. Vedeti cum evolueaza situatia si o sa fie mai usor sa va decideti.
  Raportează
endi (acum 6 ani)  
Multumesc!
  Raportează
maryusyk1705 (acum 6 ani)  
ce vitamine le dai ?la ce varsta sub ce forma daca se poate un raspuns pe pagina mea:D
da`mi add pe mess maryusyk_1705 sal
  Raportează
maryusyk1705 (acum 6 ani)  
ai ales f bine persoana :) Domnul Botha e un om corect nu o zic numai eu ,ci o zic toti ...eii am dreptate?? astept raspuns:) succes ionut cu toate k nu te cunosc:P
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Doar daca au sange de albastru in ascendenta.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Trebuie sa apelati la cineva in care sa aveti incredere, altfel nu aveti cum.
  Raportează
maryusyk1705 (acum 6 ani)  
buna seara:) domnu Miklos Botha Cu respect va salut din Constanta Cu 2 intrebari va deranjez cand o sa aveti iepuri de vanzare urias respectiv fluture cam prin ce luna .. si inca ceva daca imperechez iepuri de genul:frate si sora,mama si fiu,tata si fica iepuri ajung la aceasi greutate kre au avut`o parintiii sau nu-mi recomandati sa fac asta am inteles k pentru 1 singura data nu este problema?? multumesc mult o seara buna !!:)
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna seara, intr-o luna doua o sa am pui de vanzare. Intr-adevar o singura generatie de consangvinizare nu are efecte negative.
  Raportează
eunescu09 (acum 6 ani)  
Nu sunt comvins ca ar trebui sa va pun aceasta intrebare, dar totusi risc: Pe net sunt cateva oferte de colaborare in vederea cesterii iepurelui si valorificarii pe baza de contract a produsilor. Se pare ca un domn Stefan, din Ardeal, este principalul protagonist al acestei idei. Nu ma aflu azi in postura de a derula un astfel de contract dar as fi extrem de curios sa stiu parerea d-tra in acest sens: ar fi interesant de incercat? Nu vreau sa credeti ca voi lua pareea d-tra ca pe un cec in alb ci doar as vrea sa stiu parerea cuiva care stie foarte bine tot ce tine despre iepure.
Cu respect
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, am auzit de domnul respectiv si nu de bine. Daca ma sunati va dau nr. de tel. al cuiva din Moldova, care a facut contract cu dansul si a ramas cu buzele umflate, dansul mai stie si alte persoane in cauza, din aceeasi regiune.
  Raportează
anonim
cristina (acum 6 ani)  
cu stefan am si eu contract dar e o persoana buna si cunosc alte persoane ce are contract cu el de ani
  Raportează
eunescu09 (acum 6 ani)  
Multumesc.
  Raportează
body23 (acum 6 ani)  
dak o iepuroiak bolnava a luat pui, boala se transmite la pui?
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Nu inteleg intrebarea.
  Raportează
body23 (acum 6 ani)  
Buna Ziua, va multumesc pentru raspuns chiar dak nu vroiam sa fie acesta. Acum.... cu ce sa dezinfectez custile pentru a le repopula si ce sa fac sa previn aceasta boala (Pasteurelloza. Va multumesc!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, Dezinfectati cu Cloramina. Pentru preventie feriti iepurii de curenti den aer si puteti face tratmente preventive cu antibiotice: Gentamicina, Colistin, Doxicilina, Oxiteraciclina, etc.
  Raportează
endi (acum 6 ani)  
Buna ziua, spuneti va rog domnule Botha daca se poate administra iepurilor OXIVIT? Multumesc!
  Raportează
maryusyk1705 (acum 6 ani)  
Scuze k intervin,dar la ce se foloseste oxivit-ul? am mai auzit de acest produs la ce este el bun/benefic? rnmultumesc si scuze inca odata k intervin
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
La tratarea afectiunilor produse de bacterii sensibile la Oxitetraciclina.
  Raportează
maryusyk1705 (acum 6 ani)  
Se poate administra iepurilor sare,bulgare??
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Da, se poate, chiar este indicat.
  Raportează
maryusyk1705 (acum 6 ani)  
Buna ziua domnule Botha,Cu toata stima si respectul ! rnam o femela pe care vreau sa o pastrez pentru prasila [are 4 luni si ceva aproape 5(nascuta pe 12 aprilie)] si nu am injectat`o cu Evomec dar vreau sa o injecteze doctorul cand va veni sa`mi faca vaccinul MIXOHEMOVIROVAC,pot sa i le fac pe aman2 in acelasi timp ??(sau la ce diferenta unul de celalalt?) si ce doza trebuie sa folosesc la evomec si mixohemovirovac ?????rnVa multumesc foarte mult . Mereu ati dat dovada de fair`play !!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, Evomec 0,2ml/animal, iar Mixohemovirovac scrie pe eticheta produsului.
  Raportează
maryusyk1705 (acum 6 ani)  
Buna ziua,da stiu 0.5 ml/animal dar la cat timp unul de celalalt pot face??[ca oricum doctorul nu se pricepe la asta...] le pot face simultan ??? multumesc
  Raportează
eunescu09 (acum 6 ani)  
Am vazut mai multe fotografii in care iepurasii erau prezentati alaturi de una, doua felii de paine, pentru ca apoi sa citesc undeva ca painea nu este recomandata in dieta lor pe motiv (mi se pare cel putin ciudat)ca ar contine cereale. Bine, bine, dar hrana de baza a iepurelui este generta de plante palite ori fan si boabe de cereale, unde graul detine un loc central. Totusi, painea este un aliment greu care, ma gandesc eu, ar putea genera un anume disconfort animalutelor. Cu respect, care este parerea d-tra?
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua. Nimic mai neadevarat, se potate administra paine uscata fara restrictii, chiar are efecte benefice.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Nu le face rau, dar dc. este vorba despre coccidioza tot nu va scapa, cel mult vindeca diareea nespecifica.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna, pastilele se pot administra foarte greu, trebuia sa va dea buvabil (lichid), vad ca nici cei de la farmacie nu prea sunt pe acasa cu problematica, din pacate. Cu pastile nu am lucrat niciodata, nu as putea sa ma pronunt.
  Raportează
adriangelu (acum 6 ani)  
buna o intrebare am o iepurita uris belgian si cred ca e bolnava si nu stiu ce sa-i bau ai cade paru si am observat ca are o rana pe spate ami puteti da un sfat va rog tare frumos multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, dati rana cu Asocilin (unguent) si administrati-i vitamine in apa.
  Raportează
body23 (acum 6 ani)  
iepuri mei stranuta, expectoreaza, le administrez enrofloxacina 10% si nici un efect. cineva a spus ca au tuberculoza. Se poate trata si daca da cu ce. Ce imi recomandati, un tratament. Multumesc anticipat body23.sunphoto.ro/">body23.sunphoto.ro/
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, daca au ajuns in asemenea stadiu avansat de boala (este vorba despre Pasteurelloza), din pacate nu mai pot fi salvati. Imi pare rau.
  Raportează
body23 (acum 6 ani)  
wow felicitari pt iepuri! ne sunteti de mare ajutor
  Raportează
florutaionut (acum 6 ani)  
Buna ziua.Am vazut ca recomandati in tratarea coccidiozei coccistop+sulfatetraciclina. va rog sa imi spuneti cum se administraza si schema de tratament cu aceste produse. va multumesc anticipat!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, schema de tratament este trecuta pe ambalajul fiecarei produs. Ziceam de oxitetraciclina nu sulfatetraciclina.
  Raportează
anonim
Palaghianu (acum 6 ani)  
Am cumparat acum 2 saptamani o pereche de urias german in varsta de 7 saptamani , dar a inceput sa se baloneze unul dintre ei , i-am dat carbune medicinal si coccistop dar nu am reusit sa-l salvez si a murit, nu stiu ce sa ii dau celuilalt care are si el usoare urme de balonare.rnHrana a fost uscata ,dar i-am tinut pe podea , acum l-am mutat in cusca dingratii pe cel care mi-a ramas.rnMentionez ca cel care a murit nu putea sa elimine excrementele.rnMultumesc anticipat
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
In cazul coccidiozelor instalate doar Toltazurilul va poate ajuta.
  Raportează
endi (acum 6 ani)  
Buna ziua, am din nou o intrebare, se pare ca nu are prea mare efect geliprimul in cazul coccidiozei instalate, am observat de mai multe ori ca, recomandati acest Toltazuril, care este s.a., am cautat in farmacii baycox de la bayern, dar nu gasesc, pe net doar la 1 litru si costa farte mult, aveti cumva un alt producatorcare sa utilizeze produse pe baza de Toltazuril, sper sa reusesc salva cu el iepurii. Multumesc.!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, din pacate in afara de Baycox nu cunosc alt produs pe baza de Toltazuril, asta nu inseamna ca nu exista.
  Raportează
costy22 (acum 6 ani)  
Buna seara, in primul rand vreau sa salut revenirea dumneavoastra printre noi, iar in al doilea rand, dupa cum v-am obisnuit, o sa va adresez doua intrebari: Ce podea ar fi recomandata pentru cresterea iepurilor din rasa Urias German si care ar fi cel mai bun tratament pentru tratarea podermatitei.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, pentru rasele grele cea mai indicata podea este cea moale, cu asternut bogat (paie sau fan), pentru pododermatite utilizati sray Neocaf. Succes!
  Raportează
florutaionut (acum 6 ani)  
Domnule Botha va multumesc foarte mult de sfaturile referitoare la podeaua.Pana acuma am tinut iepurii pe podea de lemn si le faceam curat de 3 ori pe saptamana dar de aici inainte voi incerca sa ii tin pe gratar.In legatura cu frunzele de salcam le-am dat la cativa iepurasi dintr-un cotet din care pana acuma nu au murit iepurasi dar azi pe la amiazi leam dat frunze si in seara asta am gasit un pui mort.Nu stiu ce sa fac dar voi continua cu frunze poate vai izbuti!
  Raportează
anonim
Eunescu (acum 6 ani)  
Eu nu stiu cum se comporta iepurasii cand consuma frunze verzi de salcam, dar un om care este stricat la stomac si mananca 2-3 frunze verzi de salcam, cu siguranta si-a rezolvat problema cu stomacul. Cred ca este cel mai eficient tratament incercat pe propria piele si banuiesc ca si la iepurasi are efecte asemanatoare.Asta vizavi de postarea d-lui Bullbass.
  Raportează
anonim
Dragos (acum 6 ani)  
Buna seara, domnule Botha spuneti-mi va rog daca pot vi vaccinate cu Mixohipra H si Cunipravac femelele gestante sau cele care urmeaza a fi date la monta. Va multumesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, restrictie in ceea ce priveste vaccinarea cu Cunipravac si Mixohipra H exista doar in cazul fememelor gestante aflate in a doua parte a gestatiei (din ziua a 15-a), in rest pot fi vaccinate.
  Raportează
anonim
vali (acum 6 ani)  
buna ziua.d-le dr.mai ajutati-ma intr-o problema,am primit din austria un iepuras care timp de vreo 10 zile nu se mai oprea din mancat iar acum,nu mai maninca aproape nimic si incepe sa slabeasca.nu mai este asa activ cum era si doarme mult.iar o alta problema cu care nu m-am confruntat, doi iepurasi imi stranuta si atunci le curge nasul si cu labutele se tot freaca pe bot.daca ma puteti ajuta astept raspuns.multumesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, imi pare rau sa va spun dar nu aveti ce face cu iepurasii care stranuta, trebuie sa scapati de ei. In schimb, in cazul celui care nu mananca va recomand sa-i faceti un tratament cu Enrofloxacina timp de 7 zile.
  Raportează
florutaionut (acum 6 ani)  
Tin sa va anunt ca i-am hranit doar cu trifoi si iarba uscata complect si cereale.
  Raportează
florutaionut (acum 6 ani)  
Domnule Botha va rog sa ma ajutati din nou in problema cu coccidioza.Am 10 iepurasi care la 5 saptamani {inainte de intarcare}au inceput sa se baloneze fecalele fiind apoase iar unul a si murit.va rog sa imi spuneti un tratament deoarece de la 4 saptamani leam dat coccistop fara rezutat.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, trebuie sa recunosc ca, Coccistopul nu este cel mai eficient coccidiostatic, dar folosit corect da rezultate, folosesc si eu, in combinatie cu Oxitetraciclina da rezultate mai bune. Tineti puii pe gratar, trebuie evitata si reinfestarea cu Eimeria, nu doar tratata.
  Raportează
endi (acum 6 ani)  
Si ar mai fi ceva, un crescator, mia recomandat administrarea de AMPROL in apa, pana la varsta de 6 luni, in prevenirea coccidiozei, ce parere aveti? Multumesc din nou.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, Amprolul este destinat pasarilor, la iepuri nu are efect.
  Raportează
florutaionut (acum 6 ani)  
Nu fii descurajat ca si mie mi-a murit 3 pui la o zi dupa ce am terminat tratamentul cu Coccistop.
  Raportează
endi (acum 6 ani)  
endy: Buna ziua, revin cu o mica problema, o femela de iepure comuna care azi dimineata statea cam izolat, am observat ca are fecale lichide, precizez ca azi termin tratamentul preventiv de Coccistop S, am respectat schema de administrare pe care ati recomandat-o, mai precizez, ca aseara le-am administrat niste coji de cartof, in cantitati mici, ceva cotoare de varza, din nou foarte putin, respectiv, ceva iarba proaspata, in loc de palita. Va rog sa ma ajutati. Multumesc anticipat.
  Raportează
endi (acum 6 ani)  
Tarziu, azi dimineata am gasit-o moarta, am izolat alta femela, aseara i-am monitorizat, le "câr?iau intestinele", am taiat cea dea doua femela, se pare c? e coccidioz?, care a afectat deja ficatul. Era plin de bube pe ficat, intestinele erau ca ?i strânse, ciudat, tocmai terminasem tratamentul preventiv cu Coccistop S, am c?utat în Arad ayi ceva pe baz? de Toltazuril încp? nu am g?sit. Exist? vreo ?ans? de sc?pare, dac? e afectat deja ficatul. Mul?umesc. Sunt descurajat.
  Raportează
endi (acum 6 ani)  
Tarziu, azi dimineata am gasit-o moarta, am izolat alta femela, aseara i-am monitorizat, le "caraiau intestinele", am taiat cea dea doua femela, se pare ca e coccidioza, care a afectat deja ficatul. Era plin de bube pe ficat, intestinele erau ca si stranse, ciudat, tocmai terminasem tratamentul preventiv cu Coccistop S, am cautat in Arad azi ceva pe baza de Toltazuril înca nu am gasit. Exista vreo sansa de scapare, daca e afectat deja ficatul. Multumesc. Sunt descurajat.
  Raportează
endi (acum 6 ani)  
endi.sunphoto.ro/Iepuri_comuni">endi.sunphoto.ro/Iepuri_comuni, aici continui cu ce se intampla cu evolutia bolii, cred ca nu e nici o sansa, e vb de coccidioza hepatica. Domunle Botha credet-i ca sunt sanse de reusita? Multumesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, Toltazurilul este cea mai efecienta substanta in cazul coccidiozelor instalate, sigur ca preventia este mai efecienta, dar in caz fortuit acesta este coccidiostaticul cel mai puternic. Sa aveti bafta!
  Raportează
anonim
Attila (acum 6 ani)  
Buna ziua. I-mi pteti spune la ce pret aveti Urias Maghiar, femela, de 3,5 luni? Si daca mai aveti?
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, are deja varsta de 4 luni si este la pretul de 200 ron.
  Raportează
anonim
deniS (acum 6 ani)  
Buna ziua Domnule Botha sunteti cel care ne scoate mereu din incurcaturi si ne ajuta mereu si din aceasta cauza va multumim foarte mult . Am si eu cateva intrebari legate de alimentatzia iepurilor. Se poate administra porumb (stiulete)cu tot cu invelisul acela in stadiul in care este acum(spre coacere)? Poat administra la iepuri sfecla,varza,ardei,frunze si ramurele de salcam,floarea-soarelui cu tot cu suportul de seminte si tulpina cu frunze?rnVa multumesc enorm !!!!!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, in afara de sfecla si varza, la care trebuie sa fiti atent la doza zilnica (doar putin) in rest nu exista restrictii la niciun furaj dintre cele pe care le-ati mentionat.
  Raportează
endi (acum 6 ani)  
Buna ziua domnule Botha,asi dori sa stiu, din ce cauza devin blege urechile iepurilor comuni, in imagine e un mascul, la inceput avea doar o ureche lasata, de ceva timp si cealalta. Multumesc. rnendi.sunphoto.ro/Iepuri_comuni/QOZIGGGXDDXPXKBQEKZ">endi.sunphoto.ro/Iepuri_comuni/QOZIGGGXDDXPXKBQEKZ
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, pentru ca e metis de berbec.
  Raportează
anonim
barna (acum 6 ani)  
Am citit undeva, pe un forum, ca penicilina ar fi mortala pentru iepuri. Personal am dubii dar as vrea sa stiu parerea d-tra. Cu respect.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, sub forma injectabila nu este nicidecum letala deoarece eu am efectuat tratament si iepurii sunt in viata.
  Raportează
maryusyk1705 (acum 6 ani)  
acest spray este pe baza de OXITETRACICLINA ???
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Da, este pa baza de Oxitetraciclina.
  Raportează
maryusyk1705 (acum 6 ani)  
Domnule Botha,am achizitionat de la un magazin veterinar o solutie "Terramycin" pentru femela cu puroiul acela sub gat.Doctorul de la care am luat aceasta solutie(Spray) mi`a zis sa ii fac o incizie si apoi sa dau cu aceasta solutie .rnAm 3 intrebari la dumneavoastra[Daca se poate si-mi permiteti] :Este bun acel spray ? cu ce as putea sa dezinfectez galma aceea inainte de incizie si cu ce as putea taia ? cu o lama pentru ras ??rnMultumesc mult !!!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, inainte de incizie recomand sa dezinfectati zona cu rivanol. Nu am efectuat asemenea interventii, dar cred ca ar fi mai eficent un bisturiu, taietura de lama de ras se vindeca foarte greu.
  Raportează
anonim
Atti (acum 6 ani)  
Buna seara dl Botha!Sunteti de mare ajutor cu sfaturile dvs pt. crescatorii de iepuri si as-i vrea sa profit de bunatatea dvs cu o alta intrebare.Deparazitarea cu ivermectina de la ce varsta se face si daca este bine sa fie facuta?Dozarea cum se face(prospectul recomanda 1ml/50kg).La un iepuras de 100-200g cat se poate administra?
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, eu ii deparazitez cu Ivermectina la 2 luni si administrez 0,1ml/animal. Este o substanta foarte buna pentru endo si ecto paraziti. Succes!
  Raportează
anonim
vali (acum 6 ani)  
Buna ziua.Daca nu deranjez, vin si eu cu o intrebare.Care este cea mai buna incrucisare intre rase ptr. obtinerea hibrizilor de carne.Va multumesc anticipat.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, intre Californian si Neozeelandez Alb. Succes!
  Raportează
anonim
endy (acum 6 ani)  
Buna ziua.rnSe poate administra Colitrimul asau doxivitul, in cazul stranutului, in perioada in care iepurilor li se administreaza Coccistop S? Multumesc!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, da, se poate.
  Raportează
endi (acum 6 ani)  
Am terminat tratamentul cu DOXIVIT, situatia stranutului nu s-a imbunatatit. Cred pana la urma ca ar fi vb de o alergie.
  Raportează
dragosduru (acum 6 ani)  
buna seara d_l Botha . ce parere aveti de iepurasii mei ?sunt frumosi? bafta in continuare in tot ceeea ce faceti.O seara placuta .
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, cu siguranta sunt pe maini bune!
  Raportează
alynutzu (acum 6 ani)  
Buna ziua! imi puteti spune daca exemplarele mele de pe alynutzu.sunphoto.ro">alynutzu.sunphoto.ro sunt rasa pura?Multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, sunt frumosi si par sanatosi. Au ceva infuzie de urias dar dupa cum i-am vazut nu sunt chiar rasa pura, dar daca va ingrijiti de ei o sa va aduca multe satisfactii. Bafta in continuare!
  Raportează
anonim
endy (acum 6 ani)  
Multumesc.
  Raportează
anonim
Ionut (acum 6 ani)  
Buna seara domnule doctor,am o mica problema: acum 2 luni am cumparat 3 femele berbec germna,si din lipsa de spatiu le-am pus intr-o boxa de 1m/80 de cm,si am vazut acum cateva zile ca o femela este mescata in zona pulpi si are o gaura..............................care ar fi problema ??? o sa mai traiasca femela ???? ( femele au 3 luni )
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, ori s-au muscat ori s-a taiat in ceva, cumparati un antibiotic (praf, unguent sau spray) pentru plagi si sa aplicati 7 zile, macar de 2 ori pe zi (ideal ar fi de 3 ori). Tineti-o separat de ceilalti. Succes.
  Raportează
panteaionut (acum 6 ani)  
dupa parerea mea este destul de mare spatiul
  Raportează
anonim
Dragos (acum 6 ani)  
Buna seara, domnule doctor este indicat ca in cazul vaccinarii cu Mihohipra H si Cunipravac sa se faca rapel?? Va multumesc si va doresc multa sanatate.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, la Cunipravac nu este nevoie de fel de rapel, decat peste 1 an, iar la Mixohipra H se poate face dar nu este obligatoriu.
  Raportează
florutaionut (acum 6 ani)  
Buna ziua si multa sanatate!As dori sa imi spuneti va rog care este diferenta dintre berbec german si berbec francez?rnva multumesc!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, la Berbec Francez profilul capului (linia fronto-nazala) e mai convexa.
  Raportează
eunescu09 (acum 6 ani)  
Buna ziua! Revin cu o intrebare: In cartea “ Iepurele de casa “ scrisa de dr. Al. Georgeoni, Gh. Iacob, dr. Fr. Kapell, si dr. Al. Dascalu, am gasit ca si retete alimentare diferite amestecuri de boabe plus lucerna, toate uruite. Care este punctual d-tra de vedere vizavi de acest indemn? Banuiesc ca risipa este mai mica, in special in cazul lucernei unde este consumata in special frunza, dar si ca trebuie avut grija ca iepurele sa aiba ce roade pentru tocirea dintilor, dar amestecul ca atare, uruit, este ori nu indicat? Pot apare probleme cu iritarea cailor repiratorii? Si daca da, cat de grave?rnCu respect.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, acele retete se refera la componenta nutreturilor combinate granulate, deci acele cereale si fibroase trebuiesc prima data uruite si apoi copactate sub forma de granule.
  Raportează
florutaionut (acum 6 ani)  
Buna intrebare!Am si eu cartea aia si aceeasi nedumerire.
  Raportează
eunescu09 (acum 6 ani)  
Domnule Doctor, un medic veterinar, proprietar de farmacie veterinara, mi-a dat spre folosire la iepurasi Mixohemovirovac si Sulfavet. Regret ca nu am apelat mai devreme la sfatul d-tra, dar poate ca nici acum nu e tarziu sa stiu daca aceste vaccinuri sunt ori nu eficiente. Fac mentiunea ca Sulfavetul l-am folosit deja. In acest caz, daca sulfavetul nu este recomandabil, trebuie sa astept luna urmatoare pentru un nou tratament, sau cum trebuie procedat?rnVa multumesc anticipat.rnCu respect, Adrian
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, nu cunosc produsul cu denumirea "Sulfavet" si nu l-am gasit nici pe net, in consecinta nu ma pot pronunta. In legatura cu Mixohemovirovac mi-am exprimtat parerea de mai multe ori, este nesigur, ba mai mult periculos.
  Raportează
iepuri (acum 6 ani)  
buna seara ma scuzati de dernaj .... rnuitati aceasta este femela care spuneam k are acea umflatura sub gat (iepuri.sunphoto.ro/Femela_bolnava">iepuri.sunphoto.ro/Femela_bolnava)a avansat putin mai mult ... rnputeti sa`mi spuneti ce are? sau ce ii pot face?:D rnmultumesc !!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
S-ar putea sa aiba o colectie de puroi, un medic veterinar v-ar putea ajuta, nu e mare lucru, ii face o incizie si va va da un antibiotic.
  Raportează
anonim
Dragos (acum 6 ani)  
Buna ziua, domnule Botha la cate zile este indicat sa fie vaccinati iepurii impotriva Mixomatozei, iar in cazul vaccinarii cu Mixohipra-H la cate zile as putea face rapelul deoarece prietenul care mi-a promis ca imi va face rost de acest vaccin mi-a spus ca desi prospectul nu prevede acest lucru, pentru o mai mare siguranta se poate face si rapelul numai ca nu stie la cate zile.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, primul vaccin este indicat la varsta de 2,5 luni, iar daca doriti sa faceti rapel, sa-l faceti la 50 de zile de la prima vaccinare.
  Raportează
anonim
endy (acum 6 ani)  
Spuneti va rog, daca se poate face rapel cu alt vaccin (de la alt producator), decat s-a facut primul. Intreb deoarece, am facut iepurilor mei cu vaccin de la bioveta, iar la doi din iepuri achizitionati ulterior, a fost administrat de la romvac. Ce solutie aveti in cazul acesta? Multumesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Rapelul se face obligatoriu cu acelasi produs! Daca nu respectati indicatiile de pe eticheta produsului, producatorul nu va mai poate garanta nimic, iar rezultatul va fi incert.
  Raportează
anonim
endy (acum 6 ani)  
Buna ziua, revin cu tema vaccinarii. Am aflat ca masculul neozeelandez achizitionat i s-as administrat Mixohemovirovac, dupa prospectul acestui vaccin se face rapel. Ieri am achizitionat o femela, vaccinata cu ceva vaccin din Ungaria. din nou nu imi recomanda vaccinul ramanesc, acum, zice ca daca nu-i fac rapel, astept vreo doua luni si vaccinez masculul cu un vaccin mai bun e ok. Ce parere aveti. Prea multe pareri contra vaccinelor Romvac, ceea ce ma face sa nu stiu solutia. Rog un sfat. Multumesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, foarte simplu, nu folositi Mixohemovirovac.
  Raportează
anonim
endy (acum 6 ani)  
Ok, asta e simplu si asta voi face, dar iepurele e vaccinat de o saptamana cu acest vaccin, prospectul zice sa-i fac rapel, respectiv si cel de la care am cumparat, ati spus mai sus ca rapelul e obligatoriu cu acelasi produs. Aici intervine problema. Scuze de insistenta si multumesc pentru tot.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Tratati iepurele cu pricina ca si cum nu ar fi fost vaccinat si faceti vaccinul (cu alt vaccin) dupa cum cere prospectul.
  Raportează
anonim
endy (acum 6 ani)  
Buna ziua domnule Botha. Am rugamintea de ami spune ce sa administrez unor iepuri in cazul stranutului. Mentionez ca au pui de o saptamana. Multumesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, daca nu e alergie incercati cu Colitrim, daca e alergie nu avem ce face.
  Raportează
anonim
Gabriel (acum 6 ani)  
Buna dimineata, domnule doctor.rnM-am apucat recent sa cresc iepuri. Sambata trecuta unul a facut diaree moale, aproape apoasa si pana marti a murit. Acum aceleasi semne sunt prezente la o iepuroaica de aproximativ doua luni. Le-am facut marti vaccin si urmeaza rapelul la 21-45 zile, conform prospectului. Vaccinul este de la Romvac , altceva nu am gasit. Imi puteti recomanda vreun medicament impotriva diareei lor? Iepurele cu simptome de boala trebuie izolat?. Va sunt recunoscator pentru atentie si astept raspunsul dvs. rnP.S. Telefonul afisat la Contact este valabil?
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, orice animal suspect de orice boala trebuie izolat cat mai repede de restul efectivului.
  Raportează
eunescu09 (acum 6 ani)  
D-le Botha, sunt incepator in cresterea iepurilor de casa si tocmai de aceea caut informatii veridice. De aceea v-as ramane recunoscator daca a-ti analiza tabelul de mai de jos ( am adunat si eu tot ce am gasit ) la care sa adaugati completarile d-tra ori sa stergeti ceea ce credeti ca nu ar fi adecvat.rnCu respect, F. Barnarnrn Medicamentatie iepurirnrnBoala ( simtome ) Tratamentrn rnCoccidioza Toltazuril ( substanta activa ) – foarte puternicrnBaycoxrnRobenidinrnSulfachinoxalinarnSulfadiazinarnSulfadimidinarnSalinomicinarnDiclazurilrnGelliprim OralernCoccitostoprnHemoragii dupa coccodioze Vitamina K asociat cu coccidiostaticernBoala hemoragica ( Septicemia virala, RHD ) CunipravacrnMixohemovirovac rnColibaciloza EnrofloxacinarnSalmonelloza ( complicatii gastro. ) EnrofloxacinarnMixomatoz? Mixohipra-HrnEndo si ectoparaziti Ivermectina (injectabil subcutanat)rnAlbendazol (peros).rnRaia auriculara Evomec (s.a. Ivermectina) + ulei comestibilrnRaceala Colistina rnDoxicilinarnRani deschise Neocaf sprayrnAsocilinrnMibazonrnTetraciclina simpla – este totusi cea mai slabarnDiareea atipica Otet de merernFrunze de stejarrnVitamine Vitamm 2rnPromotorrnVitaminizare Sare bulgari + o bucata BCArnDezinfectie custi Cloramina efervescentrnPasteureloza rnRodentioza rnStafilococoza rnDermatomicoze Clotrimazol ( Canesten )rnEnikomazol ( Inaverol )rnGriseofluvin ( Licoden M )rnKetokonazol ( Nizarol )rn rn rn rn rnrnrnrn Antibiotice pt. iepure rnrn rn rnDiareernDizenteriernCadera parului PenicilinarnDiareernSlabire rnCaderea parului AmpicilinarnDiareernSlabire accentuata CefalexinarnCaderea parului SpiramicinarnDiaree CanamicinarnDiareernSlabire accentuata Tilozinarn rn rnrnrnrnTratamente preventivernrn - 1 zi pe sapt pun in apa de baut 2mml de coccistop per 1 litru de apa (preventiv contra coccidioza)rn- acidifiant Nutrisure (produs natural), rol antibiotic si stimulator de crestere prin imbunatatirea digestiei. Dozaj: 1ml/l apa, permanent pana la 4 luni.rn - Albastru de metilen – de doua ori pe luna.rn- 1 data pe luna adaug AD3E 2mml pe un litru de apa de baut timp de 5 zile ( AD3E fixeaza calciu din mancare in corb)rn- 1 data in 3 luni adaug in apa 2mml de enrofloxacina intru un litru de apa de bautrn( deparazitare interior)rn- pui la 6 - 8 sapt se vaccineaza cu mixohemoragivacrn- adulte de doua ori pe an ( eu vaccinez de regula in luna martie si septembrie)
  Raportează
anonim
endy (acum 6 ani)  
Buna ziua.rnAm rugamintea daca se poate sa-mi spuneti unde ati gasit acesta schema de tratamente, deoarece e cam greu de inteles pentru cei incepatori. Multumesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, vorbiti cu domnul Eunescu.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, intradevar impesionant. As adauga doar faptul ca daca nu respectati schema de tratament la un anumit produs (ex.: Coccistop- 3 zile de administarare, 2 zile pauza, 3 zile de administrare, 2 zile poauza, 3 zile de administare; Enrofloxacian- 3-5 zile de adminstrare), faceti mai mult rau decat bine, pentru ca nu distrugeti agentul patogen ci doar il ametiti si face si rezistenta la respectivul produs. Succes!
  Raportează
panteaionut (acum 6 ani)  
buna ziua dovleacul este bun de dat la iepuri? dak da atunci cat sai le administrez pe zi?
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, da, se poate administra, cca. 400g/zi, dar nu consuma cu placere. Eu am incercat dar nu mancau.
  Raportează
florutaionut (acum 6 ani)  
Buna ziua!va deranjez cu o intrebare ,as dori sa imi spuneti cate ceva despre berbecul german ma intereseaza greutatea la care pota ajunge?Si vreau sa imi spuneti cand o sa aveti pui de berbec de 6-8 saptamani de vanzare?Mi-ar trebui o pereche din linii diferite sau daca nu aveti din linii diferite o femela? va multumesc anticipat si iertati-ma de deranj dar dumneavoastra sunteti singurul care ajuta micii crescatori sa devina din ce in ce mai buni!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, poate ajunge pana la 8 kg. Pui o sa am doar din toamna, din mai multe linii. O sa-i afisez imediat cum sunt intarcati.
  Raportează
anonim
Adrian (acum 6 ani)  
Buna ziua. Va deranjez si eu cu o intrebare in legatura cu care nu am gasit nici o referire:Cum se face deparazitarea pentru endo si ectoparaziti la iepurele de casa si ce substante se folosesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna seara, Ivermectina (injectabil subcutanat) si Albendazol (peros). Succes!
  Raportează
anonim
george buzau (acum 6 ani)  
daca nu se poate trimite nici-o problema mai mult ma intereseaza chitanta cu care a-ti achizitionat din slovenia femela de urias alb ,o puteti trimite in plic prin posta
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, sa stiti ca nu am gasit nicio modalitate de a va trimite vaccinurile in siguranta pana la Buzau. Am sa va trimit chitanta femelei de Urias Alb in plic si va returnez contravaloarea vaccinurilor prin mandat postal. Multumesc de lamurire, privind numele de identificare, chiar v-am confundat cu un alt domn George, dar acuma am retinut si nu mai exista dubii.
  Raportează
anonim
george buzau (acum 6 ani)  
buna ziua d-le botha,va multumesc pt raspuns dar sant mai multi george deci eu ma identific cu numele ;george buzau ; sa nu facem confuzie,cu respecte,felicitari pt reusita pe plan profesional
  Raportează
anonim
Adrian (acum 6 ani)  
am un pui de urias german care sta apatic si nu mai mananca. Azi l-am observat. Pare o idee mai slab ca ceilalti dar nu rau. Are 40 de zile si este intarcat de fostul proprietar la 30 de zile. Ca hrana le dau un amestec de grau, orz, porumb, floarea soarelui, ovaz si concentrate in proportii egale plus fan de lucerna foarte bine conservat, cu paiul subtire. Nu stiu ce are si nici nu stiu cum as putea sa intervin ( fie si doar ca incercare de-l salva)rnCu respect, Adrian
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Se pare ca ar avea ceva complicatii gastro, va recomand sa-i faceti un tratament cu Enrofloxacina, urmand recomandarile de pe eticheta. Succes!
  Raportează
anonim
iepuraru (acum 6 ani)  
salut;am si eu o problema ;de doua saptamani am cumparat o pereche de berbeci,si de doua-trei zile nu mai tin urechile jos???oare dc?
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Daca sunt tineri, nu este o problema dar daca au 3-4 luni sau peste, inseamna ca nu sunt puri.
  Raportează
anonim
iepuraru (acum 6 ani)  
au cam 3-4 luni,dar cand i-am luat aveau urechile lasate,parinti erau ok si ceilalti la fel;exista vreun tratament pentru lasatul urechilor sau cam asa ceva ?
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Nu cunosc, si nici nu am mai auzit de asemenea cazuri.
  Raportează
anonim
atti (acum 6 ani)  
Buna ziua dl. Botha!Intrebarea mea este:pana la ce varsta se face tratamentul pt.coccidioza la iepuri.Va multumesc anticipat.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, ideal este odata pe luna (deci in fiecare luna) toata viata animalului. Dar minim pana la varsta de 5 luni este obligatoriu.
  Raportează
petrecmihai (acum 6 ani)  
salutari si felicitari ptr tot.un frate de-al meu mi-a donat 2 pui(5luni) de belgieni,azi m-am uitat la ei si si am observat ca au infectie in urechi .daca puteti sa ma indrumati va rog ce as putea face in acest caz.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, daca au rana sub forma de crusta in urechi insemana ca au raie auriculara. Va recomad sa inmuiati crusta cu ulei comestibil si apoi sa curatati cu betisoare pentru urechi. Dupa aceasta interventie sa le deparazitati cu EVOMEC, 0,3ml/animal, subcutanat. Succes!
  Raportează
anonim
George (acum 6 ani)  
Am cumparat acum cca 10 zile 10 pui de urias belgian iar azi mi-au murit doi, la un interval de 3 ore fara nici-un semn prealabil, la fel de vioi si de doritori de mancare ca ceilalti. Precizez ca au in jur de 50 zile ca si varsta si nu inteleg care ar fi boala, caci despre asta este vorba.rnVa multumesc pentru o eventuala lamurire.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, sincer nu-mi dau seama care ar fi putut fi problema, daca erau vioi pana inainte de deces. Am patit si eu la fel, cu aceeasi rasa, dar nu am elucidat misterul nici pana in ziua de azi. Am fostla Fan Curier, ca sa discut transportul vaccinurilor dar ziceu ca nu au cursa directa la Buzau, si ca pachetul ar ajunge in 2 zile. Ei duc totul la Bucuresti, de unde se redistribuie pe zone. Astazi ma duc la alta firma de curierat sa discut cu ei. Va dau de stire imediat cum am discutat cu ei.
  Raportează
mariansarbu (acum 6 ani)  
care este rolul bulgarilor de sare?rnmultumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Ca si la oameni, organismul are nevoie de sare, si pe langa Iod vine si cu o serie de microelemente.
  Raportează
mariansarbu (acum 6 ani)  
FELICITARI D-LE DOCTOR!
  Raportează
anonim
Cristi (acum 6 ani)  
In primul rand felicitari pentru examen si pentru frumoasa crescatorie pe care o aveti, iar in al doilea rand va deranjez cu o intrebare: Ce suplimente alimentare sau chiar vitamine as putea sa-i dau unei femele de Urias German care momentan are noua pui in varsta de patru saptamani pentru ca pare un pic slabita. Precizez ca meniul ei zilnic si al puilor este compus din trifoi uscat, mancare concentrata, seminte de floarea soarelui, orz, grau, morcovi si bineinteles apa.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Multumesc! Alimentatia pe care o practicati este fara cusur, nu cred ca ar mai avea nevoie de alte suplimente, doar de sare bulgari, in cazul in care nu are. Mult succes in continuare!
  Raportează
anonim
cristina (acum 6 ani)  
am iepuri californieni va rog daca se poate sa-mi spuneti si mie daca pot sa le dau porumb si bulgare de sare.caci am auzit ca sunt tare sensibili.va multumesc
  Raportează
Arrubium (acum 6 ani)  
Felicitari domnule doctor!
  Raportează
aviatorul (acum 6 ani)  
va felicit
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua tuturor! Observ ca am avut galerie puternica pentru ziua de ieri 23.07.09, si se pare ca mi-a fost cu noroc. Prezentarea tezei de doctorat a fost un succes. Va multumesc mult pentru sprijinul moral! Cu respecte.
  Raportează
anonim
Ioan (acum 6 ani)  
Buna ziua.Domnule Botha, am citit pe site recomandarea dumneavoastra privind un tratament cu CoccistopS+K3+Oxitetraciclina.Va rog, daca e posibil, puteti sa-mi spuneti cum se aplica?
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, administrati cele trei produse deodata in aceeasi apa, urmarind instructiunile de pe fiecare produs, pentru dozaj si perioada de administrare.
  Raportează
iepuri (acum 6 ani)  
Buna Aeara Domnule Botha !!Va mai deranjez cu ink o intrebare.... Cum pot dezinfecta niste custi preventiv... si cu ce?! Multumesc mult !!! Succes la examenul de astazi !!!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, va recomand tabletele efervescente de Cloramina.
  Raportează
anonim
iepuri (acum 6 ani)  
Si unde gasesc asa ceva ? rncum se administreaza... prin pulverizare?rnMultumesc !!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Gasiti in farmacii umane si veterinare, aplicati cu pensula (bidinea)sau prin pulverizare.
  Raportează
florutaionut (acum 6 ani)  
Succes la examen!!!!!Ajuta Dumnezeu si trecem peste toate !!!!
  Raportează
anonim
endy (acum 6 ani)  
Bafta multa la doctorat!
  Raportează
anonim
Barna (acum 6 ani)  
Oh, am inteles ca joi aveti examenul de doctorat. Va tin pumnii si va urez mult succes. energiccom@yahoo.com
  Raportează
anonim
Barna (acum 6 ani)  
D-le Botha, daca sunte-ti dragut, imi pute-ti spune ce rase de iepuri ( ma refer la pui) ave-ti azi la vanzare si la ce preturi? As cumpara 10-12 pui din Marele alb, Californian si Neozeelandezul alb, daca ave-ti si, evident, in functie de pret. Imi cer scuze daca interventia mea aduce a negociere de targ... dar asta e. Cu respect, F. Barnarnenenergiccom@yahoo.com
  Raportează
anonim
endy (acum 6 ani)  
Buna ziua. Pentru inceput doresc sa multumesc promptitudinea cu care raspundeti la intrebari. Pot spune ca nu exista un forum sau ceva asemanator, unde se pot dscuta asemenea lucuri refeitare la iepuri. Caut foarte mult ceva asmanator si despre gaini de rasa, dar.... Acum sa vin cu intrebarea mea, am aflat recent ca dupa vaccinul contra mixomatozei, respectiv bolii hemoragice, se face dupa o luna "rapel", sper ca termenul e bun, daca nu, cer iertare. Asi dori sa stiu la ce se refera. Multumesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, se face rapel (repetarea vaccinarii) doar daca scrie pe eticheta, nu mergeti dupa vorbe, caci la fotbal si agricultura se pricepe toata lumea.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, nu mai am de vanzare dacat ce se vede in albumul Iepuri de vanzare, am lasat femelele sa se odihneasca peste vara si nu le mai dau la monta. O sa incep sa-i reproduc din toamna. Cu stima.
  Raportează
anonim
endy (acum 6 ani)  
Ce mai pot mentiona este ca voi folosi un vaccin Pestorin Mormyx, de la bioveta, pe care l-am achizitionat deja, ce parere aveti? si se zice sa-l administrez la iepuri de la 10 saptamani. Multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Va rog sa nu va luati dupa ce "se zice"! Cititi eticheta, cereti prospect si actionati dupa cum scrie acolo. Succes!
  Raportează
Arrubium (acum 6 ani)  
Va multumesc pentru raspunsuri si va tinem pumnii pentru examen!
  Raportează
anonim
Dragos (acum 6 ani)  
Buna ziua, ma numesc Dragos si sunt din jud. Iasi, momentan am o iepuroaica de Urias German care are pui in varsta de 20 de zile care pana in prezent sunt perfect sanatosi si vioi, dar pentru a ma asigura ca acest lucru se va mentine si pe viitor VA ROG sa-mi spune-ti ce tratamente preventive ar trebui sa le fac pentru a ma asigura ca totul este ok. Bineinteles pe langa vaccinurile impotriva bolii hemoragice si a mixomatozei pe care am vazut ca le recomandati de la varsta de 60 de zile. Va multumesc si va doresc mult succes la examenul de joi.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua. Va multumesc pentru sustinere. Pe langa vaccinurile amintite va recomand tratamente lunare cu coccidiostatice, minim un tratament preventiv cu Enrofloxacina. Tot preventiv recomand otetul de mere cu miere de albine (10 ml/L apa), eu le dau o zi da si una pauza, tot timpul. Toamna este bine venit un tratament preventiv impotriva Pasteurellozei. Sa aveti noroc de ei!
  Raportează
anonim
Dragos (acum 6 ani)  
Uitasem sa va intreb, impotriva Pasteurellozei ce medicament mi-ati recomanda?
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Din pacate Pasteurelloza nu se poate vindeca la iepuri, indiferent de spun unii. Se incearca tratamente cu o multitudine de antibiotice dar de fiecare data boala recidiveaza. Preventiv puteti folosi Colitrim.
  Raportează
anonim
Dragos (acum 6 ani)  
Va multumesc mult pentru indicatii si va rog sa-mi spuneti daca, Coccistop S este bun si in acelasi timp eficient ca si coccidiostatic, iar Enrofloxacina de la ce varsta o pot administra puilor? Cu stima.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Eu folosesc Cocistop S si sunt multumit de el, Enrofloxacina puteti adminstra de la 6 sapt.
  Raportează
costy22 (acum 6 ani)  
Buna ziua, pentru a nu stiu cata oara va mai deranjez cu o intrebare: Am observat in dimineata asta la o iepuroaica de Urias German care, momentan, are si pui in varsta de 17 zile ca este murdara in zona organelor genitale ca si cum ar avea diaree cu toate ca din fecale nu rezulta acest lucru, iar ea are o stare mai degraba apatica decat vioaie. Mentionez ca ieri fata de meniul abisnuit i-am pus si orz in mancare.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Orzul nu are efecte nedorite. Trebuie sa cautati alt undeva motivul.
  Raportează
anonim
george buzau (acum 6 ani)  
buna d-le botha ,nu am gasit colitrim,ce altceva i-mi puteti recomandarnva multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, atunci cautati Doxicilina, de preferat sub forma de DOXIVIT.
  Raportează
anonim
endy (acum 6 ani)  
Buna ziua. rnAm intampinat si eu, din nou, o mica problema, astea vor trece cand le voi invata, dar asa e la inceput. Am observat azi, ca la unul din iepuri ii curgea un ochi, si eru lipite pleoapele, e ceva problema, sau cu putin ceai de musetel se poate rezolva. Multumesc!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua. O sa gasiti in farmaciile veterinare picaturi oftalmice cu GENTAMICINA. Va recomand sa le faceti un taratment de 5 zile.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna seara, in cazul Myxomatozei moartea survine in 7 zile. Este posibil sa nu fi fost Myxomatoza ce ati avut dv. si ati tratat cu acea pastila, despre care chiar nu am cunostinte. Da, au dreptate cei care v-au spus ca pentru Myxomatoza nu exista pastile dacat vaccinuri. Scuze de intarziere, dar mi se intampla sa primesc instiintare pe mail ca am primit un comment, iar cand dau clik pt. link nu mai apare nicaieri numele celui care mi-am scris si nici mesajul, apoi eu sterg instiintarea, doar asa i-mi explic ca v-am ratat. Numai bine!
  Raportează
Arrubium (acum 6 ani)  
Si inca ceva.Am site din otel,cu grosimea de 4-5 mm si ochiurile de 3 mm,10 mm,25 mm si 30 mm.Sunt bune pentru podea la custile pentru iepuri?Va multumesc!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Daca se evacueaza dejectiile atunci sunt bune, dar sa nu intre picioarele printre ochiuri, si-le pot rupe.
  Raportează
Arrubium (acum 6 ani)  
La Stefan-Tulcea
  Raportează
Arrubium (acum 6 ani)  
Nu vreau sa sune agresiv mesajul dar"celor din Tulcea"nu le raspundeti la intrebari?(dealtfel nu aveti nici o obligatie)
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Unde sunt intrebarile?
  Raportează
costy22 (acum 6 ani)  
Buna seara, domnule Botha care ar fi modalitatea corecta de administrare a Coccistop S pentru ca pe internet am gasit mai multe variante, iar pe flacon nu zice mai nimic. Va multumesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
45ml in 22l apa 2-3 zile, pauza 3 zile. Apoi 2 zile 15ml in 11l apa, pauza 2 zile si din nou 15ml/1l apa timp de 2 zile.
  Raportează
anonim
endy (acum 6 ani)  
Buna ziua! Observ aceste idicatii de administrare la Coccistop S, ceea ce am vazut si pe produs, ceea ce nu inteleg eu este daca acest mod de administrare se realizeaza odata pe luna, sau cand se repeta? Multumesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Aceasta este schema de tratament, acest lucru se repeta in fiecare luna.
  Raportează
adriangelu (acum 6 ani)  
multumesc mult
  Raportează
iepuri (acum 6 ani)  
o punga mare sau cam asa ceva sub barbie
  Raportează
iepuri (acum 6 ani)  
buna seara domnule botha,am si eu o intrebare.Am o femela de iepure de 1 an si 3 luni, a fatat o singura data si acum i`a aparut o chestie mare aproximativ de marimea unui pumn . Imi puteti spune va rog frumos ce pot sa`i administrez? sau ce sa`i fac ? va rog urgent multumesc anticipat !!!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Nu este cazul sa va alarmati se poate sa fie de la ingrasare, fac salba in mod normal. Dar dc nu sunteti sigur chemati un medic pt.consultatie.
  Raportează
anonim
iepuri (acum 6 ani)  
daca salba aceea este tare?? se poate sa fie acea boala:-s ???
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
In mod normal salba nu este tare ca si consistenta, s-ar putea sa fie o colectura de puroi, ar fi bine sa-l vada un medic, decat sa tot filosofam si animalul sa sufere eventual.
  Raportează
iepuri (acum 6 ani)  
am mai patit chestia aceasta cu mama mamei ei (adica bunica acestei femele) si s`a facut tot asa mare si la un moment dat s`a spart si avea un fel de coptura sau puroi .Oricum am taiat`o pe urmarnAltineva mi`a spus ca poate fii pasteureloza sau cam asa ceva(nu e doctor).Poate fii aceasta boala? Este molopsitoare?? Ce as putea face in acest caz?rnMultumesc mult! Cu mult respect !
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Puteti face tratamente preventive pentru Pasteurelloza, cerand antibiotice pt. aceasta afectiune.
  Raportează
iepuri (acum 6 ani)  
Multumesc mult !!!
  Raportează
adriangelu (acum 6 ani)  
am o iepurita si nu stiu din ce rasa e ma puteti ajuta rnprofilu blanos va rog frumos multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Da, este foarte intresant exemplarul, dupa parerea mea este vorba despre manifestarea vreunei gene recesive care genetic se noteaza cu "fu" sau in unele cazuri cu "Vfu". Dupa conformatia orporala se pare este iepure de talie mare.
  Raportează
adriangelu (acum 6 ani)  
buna am si eu o intrebare e voie sa hranesc iepuri cu frunze ge gulie
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Da, se poate.
  Raportează
alynutzu (acum 6 ani)  
BUNA ZIUA DOMNULE BOTHA IN PRIMUL RAND AS DORI SA VA FELICIT PENTRU EXEMPLARELE DEOSEBITE PE CARE LE DETINETI IAR IN AL DOILEA RAND AS DARI SA VA PUN O INTREBARE LA IEPURI CE ESTE MAI INDICAT SA SE ADMINISTREZE HRANA VERDE SAU USCATA?
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Da, are dreptate Myhay, hrana uscata este mai indicata.
  Raportează
anonim
endy (acum 6 ani)  
Buna ziua. Am injectat ieri iepurii cu evomec 0,3 ml precum mi-ati recomandat, am inceput o cura de vitamm 2, pentru lasatul urechilor (veterinarul zicea ca e echivalent cu PROMOTOR) am observat azi ca iepurii ar aveaa diaree, nu stiu, e din cauza injectiei, sau e altceva? Multumesc.
  Raportează
anonim
myhay (acum 6 ani)  
cum adica lasatul urechilor ?
  Raportează
anonim
endy (acum 6 ani)  
Buna. Sa fiu ma inteles pot spune ca au o ureche bleaga, nustiam daca este o chestiune naturale sau sunt ceva probleme.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, nu poate fi din cauza injectiei, mai degraba din cauza vitaminelor, dar nu este grav atat vreme cat e doar moale, este alarmant cand fecalele curg. Cu respecte.
  Raportează
florutaionut (acum 6 ani)  
Domnule Botha zilele trecute am fost la un crescator de iepuri [de la care am achizitionat un mascul urias german] si am vazut ca le dadea doar hrana uscata atat vara cat si in celelalte anotimpuri .Mentionez ca cele 5 exemplare pe care le folosea la reproductie aveau fiecare peste 8 kg.Ce parere aveti despre modul acesta de hranire? El zicea ca numai asa cresc iepurii la dimensiuni mari dar mie mi se pare cam ciudat. va multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Nu este ciudat deloc, sunt multi crescatori care le dau in exclusivitate doar hrana uscata.
  Raportează
anonim
Iulian (acum 6 ani)  
Buna ziua, am vazut in comentariile de mai jos ca recomandati Toltazuril ca cel mai eficient coccidiostatic dar, avand in vedere pretul destul de piperat pe care il are, va rog sa-mi indicati un alt coccidostatic la un pret mai accesibil,eventual sa-mi spuneti ce parere aveti despre Coccistop S. Va multumesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Folosesc si eu Coccistop si sunt multumit de el.
  Raportează
anonim
Stefan-Tulcea (acum 6 ani)  
Am achizitionat de curand o pereche de castor rex(din Austria)si o pereche de urias belgian(autohtoni)si imediat le-am facut mixohemovirovac.Am vazut ca nu recomandati produsele Romvac.Am gresit cu administrarea vaccinurilor?castorii au varsta de 3 luni ,iar belgienii 6 luni.Din pacate in zona mea nu exista o traditie in cresterea iepurilor.Medicul veterinar mi-a spus ca urmeaza sa facem vaccinarea rapel peste 21 zile.Ar trebui sa folosesc alte produse ?Va multumesc!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Rapelul trebuie sa-l faceti obligatoriu cu acelasi produs. Daca o sa schimbati in timp vaccinul, atunci va trebuii sa urmati recomandarile producatorului, de pe eticheta. Succes!
  Raportează
costy22 (acum 6 ani)  
Am uitat sa precizez faptul ca peste noapte a consumat toata cantitatea de apa din sticla, lucru ce nu sa mai intamplat.
  Raportează
costy22 (acum 6 ani)  
Buna ziua, in primul rand tin sa va multumesc pentru toate sfaturile si indicatiile pe care mi le-ati dat si in al doilea rand o sa va rog sa ma mai ajutati cu un sfat: aseara, adica in urma cu 14 ore, am facut o injectie cu 0.3 mm Evomec unei iepuroaice cu greutatea de 8.5 kg care momentan are si pui, iar in dimineata asta am observat ca pe langa faptul ca nu mai este la fel de vioaie ca ieri si nici nu pare a mai avea acelasi apetit, este si murdara(mai degraba uda) in zona organelor genitale desi, din balegar, nu rezulta faptul ca ar avea diaree. Sa fie oare din cauza injectiei sau deja vorbim de o alta boala?? Va multumesc.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, solutia ustura f. tare, s-ar putea sa fi mictionat (urinat)involuntar ca si reactie la Ivermectina. Este firesc sa consume mai multa apa daca este si in lactatie, iar otetul de mere stimuleaza consumul de apa.
  Raportează
mariansarbu (acum 6 ani)  
buna seara, incep prin a vva multumi pentru respuns; in mare parte s-a rezolvat, mai are unele retineri dar a inceput sa manance.v-as ruga sa-mi spuneti care sunt simptomele mixomatozei. am un pui de hermelin (femela) de 6 saptamani care are o inflamatie a organelor genitale care arata ca un herpes( alta asemanare nu gasesc). precizez ca am izolat-o, mananca si are un tonus bun. va multumesc, cu stima
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, simptomele Mixomatozei sunt: inflamarea si apoi formarea de vezicule purulente in zona genitala, a mameloanelor, zona fetei (in special in jurul gurii si pleoapelor) si apoi in pavilionul urechii se formeaza negi mici de dimensiunea unui bob de mei care cresc treptat pana la dimensiunea unei nuci. Aceste formatiuni deformeaza aspectul animalului, motiv pentru care in Germania i se spune Boala cu cap de leu, sau in Franta Cap de hipopotam.
  Raportează
catalinbanita (acum 6 ani)  
Buna ziua. Considerand ca cea mai vizitata pagina in caz de probleme cu iepurii si dvs fiind cam singurul care dati un raspuns autorizat din aceasta privinta, vin si eu cu o intrebare: DE CE NU FACETI O FARMACIE ONLINE?
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, in primul rand sunt Inginer Zootehnist, si cu voia Domnului in cateva zile Doctor in Zootehnie, si nu medic. Cunosc patologia si tartamentele la specia cunicula datorita intresului meu pentru iepuri, deci nu am pregatire in domeniul veterinar.
  Raportează
catalinbanita (acum 6 ani)  
Am inteles. Pacat, mare pacat...poate intr-un viitor apropiat...succes!
  Raportează
mariansarbu (acum 6 ani)  
buna ziua, v-as ruga daca aveti timp sa ma ajutati intr-o problema; am luat acum 4 zile mai multi iepuri printre care si un mascul "cap de leu" care in primele 2 zile a fost foarte activ, a mancat binisor dupa care de ieri l-am mutat intr-un alt loc (definitiv de aceasta data ) dar de atunci nu mai mananca. daca ii dau eu din mana imi smulge mancarea si o arunca (i-am dat furaje concentrate, lucerna uscata, lucerna verde si salata). mentionaz ca l-am scapat din graseala si este foarte activ fizic (am fugit vreo 5 minute dupa el).de asemenea cand am introdus o femela in cusca sa a fost foarte interesat de ea incercand sa o monteze. poate fi stresul mutarii si a achimbarii stapanului cauza acestui comportament sau o alta cauza? in speranta ca nu v-am deranjat , va multumesc amticipat!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Mda, interesanta situatie, dupa cele descrise stresul trebuie sa fie de vina, dar cu timpul ar trebui sa se obisnuiasca.
  Raportează
costy22 (acum 6 ani)  
Buna ziua, daca tot am ajuns la capitolul "coccidiostatice", spuneti-mi va rog la cate zile este recomandat sa li se faca primul tratament cu coccidiostatice puilor de Urias German?
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Puii sunt vulnerabili la coccidioza de la varsta de 3 sapt.,deci cat mai devreme posibil. Eu prima data le administrez la 5 sapt.
  Raportează
iepuri (acum 6 ani)  
si cum se administreaza?:D puteti sa vorbiti pe mess?
  Raportează
anonim
iulian tapu (acum 6 ani)  
va rog foarte mult spunetimi ce as putea sa le administrez iepurilor pentru coccidioza si mixomatoza.Va multumesc ff mult
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Cereti coccidiostatice pt. iepuri in farmaciile veterinare, sunt f. multe: Sulfachinoxalina, Sulfadiazina, Sulfadimidina, Salinomicina, Diclazuril, Toltazuril etc., iar pentru Myxomatoza cereti vaccin, orice in afara de Myxohemovirovac. Mult succes.
  Raportează
anonim
endy (acum 6 ani)  
Buna ziua.rnCum se administraza aceste coccidiostatice. Ma refer la cate zile se dau si cate zile se face pauza. Multumesc!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Scrie pe eticheta produsului.
  Raportează
costy22 (acum 6 ani)  
Buna ziua! Domnule Botha, ce parere aveti despre cresterea iepurilor de talie mare(Urias German) in custi prevazute cu podea din plasa?? Felicitari pentru crescatoria si animalutele dumneavoastra.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Pt. rasele grele nu se preteza pardoseala din plasa, o sa aveti probleme cu pododermatitele.
  Raportează
anonim
endy (acum 6 ani)  
Buna ziua domnule Miklos, va felicit pentru crescatoria dumneavoastra. Asi dori sa va intreb care este diferenta dintre Uriasul German si Uriasul Belgian. Am achizitionat un mascul de talie mare din piata hobby, dar nu sunt sigur de rasa. Multumesc!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Vad ca ati si primit raspunsul, are dreptate "Iepuroiul".
  Raportează
anonim
Iepuroiul (acum 6 ani)  
Uriasul Belgian nu exista in standardul european a raselor de iepuri. Diferenta dintre acesta si Uriasul Gri German este faptul ca Germanul este mai compact (in consecinta pare mai scurt si mai lat) si are urechile mai carnoase si mai late.
  Raportează
anonim
endy (acum 6 ani)  
Multumesc. Daca asi trimite o poza cu iepurele ati putea sa-mi spune-ti daca e German sau Belgian, intreb deoarece doresc sa cumpar la sfarsit de saptamana o femela pentru el si sa stiu ce iau.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Nu as baga mana in foc daca nu vad animalul pe viu, dar sa incercam.
  Raportează
anonim
endy (acum 6 ani)  
Multumesc. Unde asi putea trimite o fotografie?
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
miklosbotha@yahoo.com
  Raportează
iepuri (acum 6 ani)  
Domnule Botha ce vaccinuri imi recomandati sa le fac iepurasilor de 1 luna , 2-3 luni,respectiv 10 luni si peste ?! multumesc !!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Vaccinuri sunt 2 de care ar avea nevoie: pt. Boala Hemoragica si pt. Myxomatoza. Primul vaccin se face la varsta minima de 2 luni.
  Raportează
iepuri (acum 6 ani)  
sau stiu cei de la farmacie?:):D
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Se administreaza subcutanat.
  Raportează
iepuri (acum 6 ani)  
se administreaza in functie de varsta ?! *
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Toate informatiile sunt trecute pe produs, intotdeauna si este bine sa le urmati. Doza nu depinde de varsta, este aceeasi indiferent de varsta sau de greutate, dar cum spuneam toate aceste informatii sunt pe eticheta.
  Raportează
iepuri (acum 6 ani)  
ok multumesc f mult !!!
  Raportează
iepuri (acum 6 ani)  
deci pot fii si pui ne intarcati ?? intre 20 si 45 de zile??
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Da.
  Raportează
iepuri (acum 6 ani)  
ma refer la cantitate.. conteaza in functie de varsta?!:D
  Raportează
costica70 (acum 6 ani)  
buna ziua. d-le botha,este vreo diferenta intre fluture german si fluture URIAS german. ma refer la caracteristici nu la denumire.multumescrn.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, este unul si acelasi lucru, doar ca lumea ii boteaza cand cum :)
  Raportează
costica70 (acum 6 ani)  
multumesc ptr.raspuns.asa credeam si eu .dar am vrut un raspuns de la un crescator.
  Raportează
anonim
aviatorul (acum 6 ani)  
BUNA ZIUA!Am intilnit in literatura de specialitate rasa denumita ALB DANEZ.Cu toate astea in nici o clasificare a raselor nu am intilnit-o.Se confunda oare cu alta rasa?
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, da, exista rasa, este o rasa foarte buna pt. productia de carne, are performante asemanatoare cu cele ale Neozeelandezului Alb.
  Raportează
aviatorul (acum 6 ani)  
multumesc de precizari!
  Raportează
florutaionut (acum 6 ani)  
Buna ziua!Tin sa va multumesc pentru sfaturi si vreau sa va anunt ca iepuroiul s-a vindecat!Multa sanatate si implinirea tuturor dorintelor!
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Multumesc, asemenea!
  Raportează
anonim
Mihai (acum 6 ani)  
Buna ziua, v-as ruga, daca sunteti amabil, sa ma ajutati cu cateva sfaturi privind alimentatia si intretinerea unei femele de Urias German gestante.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
www.iepuri.ro www.iepuri.info www.iepuri.net
  Raportează
anonim
Ovidiu (acum 6 ani)  
Buna ziua, ma numesc Ovidiu si de o saptamana am doi iepurasi din rasa Urias German, de aceea va rog sa-mi spuneti daca este recomandat ca meniul lor zilnic sa cuprinda si cateva plante de sezon cum ar fi frunze de sfecla sau de salata, sau daca nu ce plante verzi as putea sa le dau, bineinteles pe langa furajele concentrate, morcovul si fanul care nu lipsesc niciodata...
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, sa aveti grija cu frunzele de sfecla si cu salata pt. ca sunt laxative, mai ales pt. aceasta categorie de varsta. Eu va recomand sa le oferiti iarba (sau orice verdeata) palita (ofilita bine). Succes!
  Raportează
anonim
Adrian (acum 6 ani)  
Buna ziua, spuneti-mi va rog la cate zile este recomandat sa fie vaccinati pentru prima data iepurii mici si daca puteti sa-mi recomandati si o marca de vaccin, pentru ca am vazut un pic mai jos ca nu recomandati vaccinuri produse de Romvac.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, pt. prima data iepurii se vaccineaza cand au minim 60 de zile. Cereti in farmacie vaccinul in functie pt. ce doriti, degeaba v-as spune eu forma comerciala pt. ca difera de la producator la producator.
  Raportează
anonim
Andrei (acum 6 ani)  
Buna ziua, spuneti-mi va rog care sunt diferentele dintre rasele Urias German si Urias Belgian si daca rasa Urias Belgian este recunoscuta ca rasa in competitiile de gen din Romania.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Am uitat sa mentionez faptul ca nu este recunoscuta ca rasa in competitiile de gen din Romania.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, Uriasul Belgian nu exista in standardul european a raselor de iepuri. Diferenta dintre acesta si Uriasul Gri German este faptul ca Germanul este mai compact (in consecinta pare mai scurt si mai lat) si are urechile mai carnoase si mai late.
  Raportează
florutaionut (acum 6 ani)  
In primul rand va multumesc pentru sfaturi si vreau sa va intreb ce culori sunt acceptate in cadrul standardului la iepurasii hermelin pitic?
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Iepurele Hermelin, este o rasa pitica si exista doar in culoarea alba cu ochi rosii (albino) si cu ochi de un albastru deschis (leuko).
  Raportează
florutaionut (acum 6 ani)  
Donmule Botha am cumparat ivomec injectabil dar vreau sa imi spuneti daca pot sa il administrez deoarece in urma cu 1 luna lam vaccinat cu mixohemovirovac?rnva multumesc
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Puteti fara nicio problema.
  Raportează
anonim
Costy-K (acum 6 ani)  
...Oare cum as putea sa încep astfel decât prin a va felicita pentru cariera ?i crescatoria pe care o ave?i?!... totodat?, va rog sa-mi spune?i care ar fi cele mai bune medicamente ?i vaccinuri preventive, existente pe pia?a la ora actuala, care sa previn? coccidioza si celelalte boli care pot sa apar? la iepuri. Men?ionez ca sunt un încep?tor in cre?terea iepurilor ?i as dori sa previn orice boala care ar putea sa-i deranjeze pe iepura?i(rasa urias german).
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, pentru coccidioza cel mai eficient este Toltazurilul, pentru boala hemoragica si mixomatoza exista vaccinuri, iar denumirea lor difera in functie de producator (cereti pentru Boala Hemoragica a iepurelui, respectiv pentru Mixomatoza), nu va recomand vaccinuri produse de ROMVAC. Impotriva diareilor atipice (care nu sunt de origine bacteriana) va puteti apara cu otet de mere (10 ml/L apa). Impotriva Salmonellozei si Colibacilozei cu Enrofloxacina. Va doresc mult succes!
  Raportează
anonim
Costy-k (acum 6 ani)  
Nu vreau sa par prea insistent, dar mi-ati putea spune cum as putea comanda Toltazuril, pentru ca va spun la modul cel mai sincer ca nici macar Google nu ma ajuta cand vine vorba de acest medicament....Va multumesc anticipat.
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Toltazurilul este substanta activa, forma comerciala a produsului difera de la producator la producator, Bayer-ul are produsul cu denumirea "Baycox". Mult succes!
  Raportează
danielG (acum 6 ani)  
Buna Ziua d-nu Botha. As avea o intrebare daca ma puteti ajuta. In data de 7 iunie trebuia sa-mi fete o iepuroaica (californian). Insa pe cand m-am dus sa vad daca are pui.... am gasit-o moarta pe ea. Precizez ca era vaccinata, deparazitata, intr-un cuvant era sanatoasa tun seara.Se poate sa fi fost prea grasa, prea cald......Va multumesc. Si inca ceva...ceilalti nu au absolut nimic. O zi buna
  Raportează
MiklosBotha (acum 6 ani)  
Buna ziua, in cazul acesta mai mult ca sigur ca a murit din cauza fatarii distocice, mai ales daca era si prea grasa. Imi pare rau de situatie. Cu respecte.
  Raportează
anonim